Patlıcanlar servis tabağı olarak kullanılacağı için pişirilmiyor. Kesip içlerini oyup çanak gibi kullanmak için hazırlayın. Yıkanmış ve irice doğranmış yeşillikleri de üzerine ekleyip. Kabukları soyulmuş turpları uzun çubuklar halinden doğrayın. Üzerine limon suyunu sıkıp bırakın. Limon suyu ve zeytinyağını da ekleyip turplarla karıştırın. İstenirse üzerine mayonezde konulabilir. Dilimlenmiş turpları patlıcanların üzerine yerleştirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc117461
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2016
1,745 defa indirildi / yazdırıldı
Arzu Batur
2 Adet Turp
Tuz
Karabiber
1 tutam taze nane
1 tutam taze fesleğen
Yarım bağ yeşil taze soğan
2 Adet Köy Biberi
1 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Limon
Sos için:
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tüm malzemeler küçük küçük doğranır. Turp ise uzun uzun doğranır. Sos malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırılır. Servis tabağına konulur. Sos üzerine konulup servise hazır olur.