|
Fasulye Turşusu Kavurması (Samsun) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162051
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2021
444 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Fasulye Turşusu 1/2 Kg
Kuru soğan 3 Orta boy
Sıvı yağ 1 Çay bardağı
Tuz
Fasulye turşusu ince ince doğranır. Sudan geçirilip süzülür. Kuru soğan doğranıp sıvı yağda kavrulur. Fasulye turşusu eklenir. Az kavrulur. Servis tabağına alınır. Çay ve mısır ekmeği ile birlikte yenilir.
Not: Kırçan ve yeşil domates turşuları da aynı biçimde kavrulur. Bu kavurmaya 1 adet pırasa da konulabilir.
|
|