|
Turşu Kavurması (Trabzon) |
 |
Şehriye
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc3305
Gönderme Tarihi: 03.May.2006
3,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
1kg fasulye turşusu
5 diş sarımsak
3 adet soğan
Tuz
½ su bardağı sıvı yağ
Bir tencereye turşuları koyun ve üzerine bir litre su ilave edin. Hafif ateşte pişmeye bırakın. Turşular yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir süzgece dökün ve süzmesini bekleyin. Soğuyan tursu iki elle suyu iyice çıkıncaya kadar sıkılır. Ne kadar kuru olursa kavurma o kadar güzel olur. Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin ve bir tencereye yarım bardak sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin. Hepsini beraber kavurun. Soğanlar pembeleşince turşular eklenir ve ağır ateşte karıştırarak kavurun. Arzuya göre tuz ve pul biber eklenebilir.
Not: Bu bir Karadeniz özellikle Trabzon ve Rize yemeğidir.
ML® Kavrunti için tıklayın

|
Turşu Kavurması (Trabzon) |
 |
kahve
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6149
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2006
2,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
Büyük yemek tabağı turşu (ozellikle fasulye kullanilir)
6 iri soğan,
Turşular akşamdan tuzunun çıkması için suya koyulur. Sonra doğranır. Soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Süzgeçte süzdürülmüş turşular ilave edilir. Kısık ateşte yarım saat pişirilir ve servis yapılır.
ML® Yağlı Pide için tıklayın
|
Turşu Kavurması |
 |
parsel
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2008
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc26686
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2008
2,850 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg fasulye turşusu
2 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
1 çay bardağı fındık yağı
Az tuz
Turşu küçük doğranır. Bol suya ıslatılır. Ertesi günü süzgece çıkarılır, suyunun tamamen süzülmesi sağlanır. Soğan ince kıyılır, yağda pembeleştirilir. Üzerine ince kıyılmış sarımsak eklenir. Birkaç dakika sonra turşu ve tuz katılır. 10-15 dakika kavurduktan sonra ateşten alınır.
|
Fasulya Turşusu Kavurması (Trabzon) |
 |
abibebek
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2015
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc139128
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2018
888 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dr. Mustafa Duman
Fasulye turşusu yağda soğanla kavrulur. Bazen fasulya turşusuna suda haşlanmış patates de ilave edilerek kavrulur. Buna da fasulye turşusu patates kavurması denir.
|
Turşu Kavurması (Trabzon) |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153943
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2020
341 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://karadeniz.gov.tr
Soğan dilimlenir ve yağda kavrulur. Bunun üzerine fasulye turşusu ilave edilip kısık ateşte pişirilir.
|
|