|
Turşu Kavurması |
|
anacık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2013
Mesajlar: 69 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc89428
Gönderme Tarihi: 21.May.2013
1,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram fasulye turşusu
3 soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
Maydanoz
İnce kıydığınız soğanları tereyağında beş dakika kadar kavurun. Üzerine fasulye turşusunu aktarıp kavurmaya devam edin. Ocaktan alınca kıyılmış maydanozu ekleyip ılık servis yapın.
|
FASULYE KAVURMASI |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97424
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2014
1,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo fasulye turşusu
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
Rendelenmiş soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine doğranmış fasulye turşusunu ekleyin ve 10 dakika daha kavurun. Sirke, sarımsak ve pirinci de ekleyin. Kapağını kapatıp 20 dakika daha kendi suyu ile pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|
Turşu Kavurması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96291
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2014
1,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Sirke kullanılmadan yapılmış olan lahana, taze fasulye vb sebze turşuları yıkandıktan sonra kaynamakta olan suda bir miktar haşlanır, süzülür ve kavurulmuş olan yağla soğana eklenerek kavrulur. Bazı yörelerde turşu az miktarda eklenen pirinçle birlikte haşlanmaktadır. Ayrıca kavurma esnasında da kimi zaman domates salçası kimi zaman da pul biber eklenmektedir.
Not: Genellikle Karadeniz bölgesinde yapılan bir kavurma türüdür.
|
Turşu Kavurması |
|
markacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2016
Mesajlar: 20 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118666
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2016
847 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze fasulye turşusu
2 adet iri boy kuru soğan
4-5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle turşuların fazla tuzunu almak 1 saat kadar suda bekletelim. O sırada kuru soğanları yemeklik doğrayalım. Sarmısakları da iri iri kıyalım. Tiızunu veren turşuları iyice sıkıp, bir tabağa alalım. Geniş bir tavada soğanları ve sarmısakları zeytinyağında pembeleştirelim.
Turşuları da katıp, karıştırarak orta ateşte kavuralım.
Not: Fasulye turşusu haşlanarak hazırlandığı için kavurma süresi 15 dakika yeterlidir. Ayrıca turşu kurulurken içine tuz ve kırmızı sivri biber de katıldığı için kendi acısı ve tuzu yeterli olacaktır.
|
Turşu Kavurması |
|
senal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc154604
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2020
500 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram taze fasulye turşusu
2 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Bir kabın içerisinde suyla bekletip fazla tuzundan arındırdığınız fasulye turşularını süzün ve verev bir şekilde iri iri doğrayın. Soğanları ince ince yarım halka şeklinde doğrayın ve derince bir tavada ısıttığınız zeytinyağı ve tereyağında, soğanlar pembeleşene dek güzelce kavurun. Pul biberi ekleyin ve birkaç kez karştırdıktan sonra doğradığınız fasulyeleri ilave edip kavurmaya devam edin. Sarımsakları bir havanda ezin ve üstüne ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra gerekiyorsa tuz da ekleyin ve altını kapatın.
|
Turşu Kavurması |
|
raziye hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2020
Mesajlar: 42 Şehir: İskenderun Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc155612
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2021
362 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 kg. taze fasulye turşusu veya lahana turşusu
1 adet soğan
200 gram tereyağı
1 adet domates
2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı pulbiber
Turşunun suyunu süzüp iri şekilde doğrayın. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun ve turşuyu ekleyin. Küp doğranmış domates, kırmızı tozbiber ve pulbiber katın. Tüm malzemeyi 4-5 dakika kavurun ve ocaktan alın.
|
Turşu Kavurması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172801
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2023
130 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 avuç kadar fasulye turşusu
4 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Tuz
İlk olarak turşuları üçe bölüyoruz ve sonra salça, soğan, sıvı yağ üçlüsünü kavurmaya başlıyoruz. Kavrulan karışımın içine turşuları ilave edip 15 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. En son pul biberi ekleyip servis ediyoruz.
|
|