Bir kabın içerisinde suyla bekletip fazla tuzundan arındırdığınız fasulye turşularını süzün ve verev bir şekilde iri iri doğrayın. Soğanları ince ince yarım halka şeklinde doğrayın ve derince bir tavada ısıttığınız zeytinyağı ve tereyağında, soğanlar pembeleşene dek güzelce kavurun. Pul biberi ekleyin ve birkaç kez karştırdıktan sonra doğradığınız fasulyeleri ilave edip kavurmaya devam edin. Sarımsakları bir havanda ezin ve üstüne ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra gerekiyorsa tuz da ekleyin ve altını kapatın.
1 kg. taze fasulye turşusu veya lahana turşusu
1 adet soğan
200 gram tereyağı
1 adet domates
2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı pulbiber
Turşunun suyunu süzüp iri şekilde doğrayın. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun ve turşuyu ekleyin. Küp doğranmış domates, kırmızı tozbiber ve pulbiber katın. Tüm malzemeyi 4-5 dakika kavurun ve ocaktan alın.