Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ciğer Çorbası Tarifleri > Tutmaç Çorbası (19 adet - 461,450 defa bakıldı)

Tutmaç Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tutmaç Çorbası

Şehriye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2006
Mesajlar: 86
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc3308
Gönderme Tarihi: 03.May.2006
2,548 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr makarna
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı tereyağ
kıyma

Tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Süzme yoğurdu biraz su ilavesi ile bulamaç haline getirin. Kaynayan suya makarna kırıkları ve kuru naneyi katın. Makarnalar yumuşayınca bulamaç haldeki yoğurdu kanştırarak ilave edin. Kıymayı yağda kavurun ve üzerine ilave edip servis yapın.


ML® Tutmaç Çorbası için tıklayın


YOĞURTLU TUTMAÇ ÇORBASI

Kezban
Editor
Editor

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165
Şehir: Balgat/ANK
Kısa URL: https://ml.md/lc3402
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
2,649 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
6 kişilik
1 lt et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 limon suyu
2 adet yumurta sarısı
1 kahve kaşığı pulbiber
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
kruton ekmek

HAZIRLANIŞI
Bir kapta yoğurt, limon suyu, yumurta sarıları, un ve sütü karıştırın. Bir tencerede de et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaşça ekleyin. Ağır ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin, pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanınüzerine dökün ardından da kreton ekmekleri serpin.


Tutmaç Çorbası

kahve
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc4889
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2006
2,745 defa indirildi / yazdırıldı




1 lt Et Suyu
3 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Limon Suyu
2 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Süt
1 Kahve Kaşığı Pulbiber

Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.



TUTMAÇ AŞI - KESME ÇORBASI

merveüzüm
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 13.09.2007
Mesajlar: 12
Şehir: aksaray
Kısa URL: https://ml.md/lc17700
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2007
2,669 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME:
Yeşil mercimek 1/2 su bardağı
Su 5 su bardağı
Sarımsak 5 diş
Kesme hamur (makarna)
2 1/2 su bardağı Yoğurt
1 2/3 su bardağı Tereyağı
4 yemek kaşığı Kuru nane
1 yemek kaşığı Kırmızı toz biber
1/2 tatlı kaşığı Tuz

YAPILIŞI:
1. Mercimek ayıklanır, yıkanır, akşamdan ıslatılır, ertesi gün 4 su bardağı su ile pişirilir.
2. Hazırlanmış olan 2 su bardağı kesme hamur mercimeğe katılır, kaynatılır, 10 dakika pişirilir.
3. Sarımsak ezilir, yoğurda eklenir, çorbaya karıştırarak ilave edilir. Kaynayınca ateşten alınır.
4. Margarin ya da tereyağı tavada eritilir, kalan yarım bardak kesme hamur konur, hamurlar pembeleşinceye kadar kızartılır, kırmızı toz biber ve nane konur, bir iki kez çevrilir. Bu karışım çorbanın üzerine gezdirilir.

Not: Çorum, Bolu, Van yöresi iftar çorbasıdır. Kesme hamur yapılamadığında arpa şehriye ya da küçük fiyonk makarna kullanılabilir.


TUTMAÇ ÇORBASI

Valide Sultan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2008
Mesajlar: 26
Kısa URL: https://ml.md/lc35637
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2009
2,536 defa indirildi / yazdırıldı




4-5 kişilik
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
100 gram kıyma
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
Yarım demet dereotu veya maydanoz
Hamur için:
1 adet yumurta
Alabildiğince un
Tuz

Bir kaba yumurtayı kırıp azar azar unu, arkasından tuzu ilave edelim. Kulak memesinden biraz daha sertçe özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim. Bu arada tencereye sıvıyağı aktaralım. Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene dek yağda kavuralım. Ardından üzerine kıymayı ekleyip 2-3 dakika kavuralım. 1 çorba kaşığı salçayı ilave edip yarım dakika daha kavuralım. 4 su bardağı su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Bu arada hamuru yarım cm kalınlığında açalım. Hamurdan bir parmak eninde şeritler keselim. Şeritleri tek tek küçük parçalar halinde keselim. Bir tepsiye alalım, yapışmamaları için üzerlerine un serpip karıştıralım. Tenceredeki su kaynayınca hamur parçalarını çorbaya aktarıp, hamurlar yumuşayana dek pişirelim. Kıyılmış dereotunu veya maydanozu üzerine serperek servis yapalım.


Tutmaç

kadircan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2011
Mesajlar: 44
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc67330
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2011
2,318 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
1 adet yufka
2 diş sarımsak
250 gr. yoğurt
1 çay kaşığı tereyağı

Kıymayı bir kaba alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. İnce kıyılmış maydanozu ilave edin. Tüm malzemeler özleşene dek yoğurun. Yufkayı iki parmak eninde kesin. İçine hazırladığınız kıymalı harçtan koyarak, her yufka şeridini muska şeklinde sarın. Sıvıyağı tavaya alın. Kızdırdıktan sonra muska şeklinde sardığınız yufkaları kızartın. Kağıt mutfak havlusunun üzerinde birkaç dakika bekletin. Dövülmüş sarımsakları yoğurtla karıştırın ve ardından kızarttığınız tutmaçların üzerine dökün. Yoğurdun üzerine eritilmiş tereyağı da döktükten sonra, servis yapın.


Tutmaç Çorbası

şendul
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.06.2007
Mesajlar: 75
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc74856
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2012
1,863 defa indirildi / yazdırıldı




1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 çay bardağı Haşlanmış Mercimek
1 çay bardağı Kesme Hamur
1 su bardağı Et Suyu
Göz kararı Su
Göz kararı Tuz
1 Kase Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Çorba Kaşığı Un

1 litre sıcak suyu tencereye alıp mercimeği ve et suyunu katıyoruz. Biraz pişirip nohutu ekliyoruz. Kesme hamur ve tuzunu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Terbiyesi için, yoğurt, yumurta ve unu karıştırıyoruz. İçine biraz sıcak koyup kıvamını açıyoruz. Çorbamızın içine döküp karıştırıyoruz. Sokaracı için, ince doğranmış soğan, tereyağı ve naneyi tavada pişiriyoruz. Çorbamızı servis tabağına alıp üzerine sosunu döküyoruz.


Tutmaç Çorbası

zührem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2012
Mesajlar: 48
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc98166
Gönderme Tarihi: 12.May.2014
1,914 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı erişte
1 su bardağı et suyu
2 su bardağı yoğurt
Biraz tuz
Yarım limon suyu
Üzeri için ;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane

Mercimekleri haşlayıp süzdükten sonra bir tencereye mercimekleri ve erişteyi koyup, üzerine de et suyunu ilave ediyoruz. Daha sonra üzerini geçecek kadar da su ilave ediyoruz.
Terbiyesi için yoğurdumuza limon suyunu ve biraz da soğuk su ilave ederek çırpıyoruz. Ardından haşlanan malzemelerimizin üzerine yavaşça karıştırarak ilave ediyoruz. Bu sırada tuzu ilave edebilirsiniz.
Çorba kaynayınca ocaktan alın. üzerin için tavada tereyağını eritip içine nane ve kırmızı biberi atın. Daha sonra çorbanın üzerine döküp servis yapın.


Tutmaç Çorbası

ışı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.03.2013
Mesajlar: 62
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc100448
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2014
1,709 defa indirildi / yazdırıldı




3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 litre et suyu
1 limonun suyu
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kırmızı

Bir tencerede un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Başka bir tencerede et suyunu kaynatın. Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Tuz koyun 15 dakika kaynatın. Bir tavada tereyağını eritin. Kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirin. Servis yapın.


Tutmaç Çorbası

büyükhanım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.02.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc132127
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018
794 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek (haşlayıp suyunu süzün)
1 adet soğan
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt

Tencereye 5-6 su bardağı su koyularak kaynatılır.
Kaynayan suyun içerisine tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteler eklenir.
Erişteler pişene kadar çorba kaynatılır.
Ayrı bir yerde terbiye malzemeleri çırpılır.
Çorbanın suyundan yavaşça eklenerek terbiye ılıklaştırılır.
Erişteler pişince çorbanın içine karıştırılarak eklenir.
2-3 dk karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca altı kısılır.
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda kavrulur, nane eklenir ve bu karışım da kaynamakta olan çorbaya eklenir.
8-10 dk daha kaynadıktan sonra çorbanın altı kapatılır.



Tutmaç Çorbası

azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc141380
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
1,428 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram (2 çay bardağı bardağı) yeşil mercimek
1 litre su
2 çay bardağı erişte
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı un
250 gram yoğurt
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane

Mercimeği yıkayın, kaynar suya atın, 1-2 dakika haşlayıp süzün. Mercimeği tekrar 1 litre temiz kaynar suya atın, 10 dakika veya yumuşayana kadar haşlayın. Erişte ve tuz ilave edin. Çorbayı beş dakika kadar erişte ile birlikte pişirin.
Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurtayı çırpın, çorbanın kesilmemesi için suyundan 1 kepçe ilave edip karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyin, 1-2 dakika pişirip altını kapatın. Tereyağı, pul biber ve nane eritin, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.



Tutmaç Çorbası

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145591
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2019
519 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

1 su bardağı, kare kesilmiş köy eriştesi
3 su bardağı tavuk suyu
1 adet küçük tavuk göğsü
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz nane
1 adet limon
Tuz
Karabiber, 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber
1 tatlı kaşığı kuru nane

Bir tencerede tavuk göğsü haşlanır.
Suyu süzülür, etleri didiklenir.
Et suyu kaynayınca 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir.
Erişteler ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.
Tavuk etleri ilave edilir, 2 dakika daha kaynatılır.
Önceden haşlanmış nohut ilave edilir.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilir, salça kavrulur, toz biber ve nane eklenerek kaynayan çorbaya bu karışım ilave edilir.
Sarımsaklar tuzla ezilerek çorbaya ilave edilip 1-2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
Sıcak olarak servis edilir.



Tutmaç Çorbası

gerilla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.08.2020
Mesajlar: 25
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc152648
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2020
521 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

1/2 su bardağı sarı mercimek
3/4 su bardağı erişte veya ev yapımı kesme hamur
1 adet büyük boy kuru soğan
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 diş çok ince kıyılmış sarımsak
8 büyük su bardağı sıcak sebze suyu (ya da tavuk suyu)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Soğanı mümkün olduğunca küçük, yemeklik doğrayıp, 1 yemek kaşığı sıvıyağda sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin ve sotelemeye devam edin.
Hemen ardından incecik kıyılmış sarımsakları da ekleyip, orta ateşte soğan ve sarımsaklar iyice ölene kadar soteleyin.
Yıkanmış sarımercimeği ve 8 bardak suyu ekleyin. Defneyaprağını da ekleyip, tıkırdamaya bırakın.
15 dakika sonra, erişteyi de ekleyin. Erişteler ve mercimekler yenecek hale gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika daha tıkırdamaya bırakın.
Sürenin sonunda defneyaprağını çıkarın. 1 su bardağı yoğurtla, 1 yumurta sarısını iyice çırpın. Çorbanın suyundan yoğurtlu karışıma yavaş yavaş ekleyerek, ılıştırın.
Isısı yükselen yoğurtlu karışımı, tekrardan çorbanın içine, yavaşça ve çorbayı karıştırarak ekleyin.
Çorba, kaynamaya başlayınca tuzunu da ekleyip, karıştırıp, altını kapatabilirsiniz.



Tutmaç Çorbası

Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc153181
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2020
393 defa indirildi / yazdırıldı




½ su bardağı haşlanmış nohut
½ su bardağı erişte
½ su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 litre su
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süzme yoğurt

Çorba tenceresinde suyu kaynatın, kaynayan suyun içerisine nohut, mercimek ve erişte ekleyip, erişteler pişene kadar kaynatın.
Ayrı bir kâsede terbiye için olan malzemeleri çırpın. Kaynattığınız çorbanın suyundan 1 kepçe alarak azar azar terbiyeye döküp karıştırın. Bu işlemi terbiyeyi ısıtıncaya kadar devam edin. Terbiyeyi çorbanın içine ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuru nane, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve çorbaya ilave edip 1 taşım kaynatıp sıcak servis edin.



Tutmaç Çorbası

selena
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
Kısa URL: https://ml.md/lc153769
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2020
275 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı erişte
Yarım su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 litre su
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süzme yoğurt

Çorba tenceresinde suyu kaynatın.
Kaynayan suya nohut, mercimek ve erişte ekleyip, erişteler pişene kadar kaynatın.
Ayrı bir kasede terbiye malzemelerini çırpın.
Kaynattığınız çorbanın suyundan bir kepçe alarak azar azar terbiyeye döküp ılıştırın.
Terbiyeyi çorbanın içine ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Kuru nane, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
Soğanları da çorbaya ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra servis edin.


Tutmaç Çorbası

varta 62
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2020
Mesajlar: 25
Şehir: Beypazarı
Kısa URL: https://ml.md/lc154121
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2020
329 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
2 kaşık margarin
2 su bardağı yoğurt
1 kuru soğan
2 kaşık un
2 su bardağı su veya et suyu
Kuru nane
Tuz
Karabiber

Mercimekleri haşlayın. Suyunu süzüp kenarda bekletin. Soğanları yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimekleri ilave edip karıştırın. Yoğurtla unu karıştırıp tuz ve karabiberi ekleyin, ardından mercimekleri ilave edin. Suyu da koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra erişteleri ilave edin ve 15-20 dakika daha kaynatın. En son naneyi koyup altını kapatın.



Tutmaç Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165838
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022
224 defa indirildi / yazdırıldı




2 kase yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay bardağı makarna
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
1 orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 bardak su
Tuz
Tavuk veya et bulyon

Öncelikle küçük bir kapta mercimekler haşlanır. Tencereye yoğurt, un, makarna ve haşlanan mercimek eklenip orta ateşte sürekli karıştırılır. Tuz ve bulyon da eklenip karıştırılmaya devam edilir. Karışım kaynayınca karıştırmaya gerek yoktur. 2 bardak su ekleyip tekrar kaynatılır. Bu sırada bir tavada yemeklik doğranmış soğan kavrulur ve kırmızı biber, kekik, salça eklenip kavurmaya devam edilir. Daha sonra bu karışım kaynayan çorbaya eklenip bir taşım kaynatılır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.02.2024


Tutmaç Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177007
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2024
179 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

7 bardak su
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 bardak haşlanmış nohut
1 bardak erişte
1 çay kaşığı tuz
1 bardak süzme yoğurt
Yarım bardak su
1 yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı un
1 küçük kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

7 bardak suyu tencereye aktarın, kaynamaya başlayınca mercimek, nohut, erişte ve tuzu ekleyip 10 dakika pişirin.
Çorba pişerken bu arada yoğurt, su, yumurta sarısı ve unu bir kasede iyice karıştırın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar yoğurtlu karışıma ilave edip hızlıca karıştırarak çorbaya ekleyin, beş dakika daha pişirip ocağı kapatın.
Kuru soğanı minik küpler halinde doğrayıp yağ ile birlikte sos tenceresine alın, kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurup naneyi ekleyerek ocağı kapatın. Naneli sosu çorbanın üzerine gezdirin.



Tutmaç Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178397
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2024
66 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı et suyu (veya su)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber

Yeşil mercimekleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan mercimekleri süzün ve kenara alın.
Ayrı bir tencereye et suyunu (veya suyu) koyun ve kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya haşlanmış mercimekleri ve erişteleri ekleyin. Erişteler yumuşayana kadar pişirin.
Bir kasede süzme yoğurdu, yumurta sarısını ve unu çırpın. Bu karışımı iyice karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin.
Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken, kesilmemesi için çorbanın sıcak suyundan bir kepçe alıp karışıma ekleyerek ılıtın. Daha sonra bu karışımı yavaşça çorbaya ilave edin ve sürekli karıştırın.
Çorbayı kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin ve tuz ile karabiber ekleyin.
Ayrı bir küçük tavada tereyağını eritin ve içine kuru naneyi ekleyin. Naneyi birkaç saniye kavurun ve bu karışımı çorbanın üzerine dökün.
Çorbanız servise hazır!







Tutmaç Çorbası Tarifleri Ciğer Çorbası Tarifleri



(19 adet Tutmaç Çorbası 461,450 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort