|
Tutmaç Çorbası |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc4889
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2006
2,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt Et Suyu
3 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Limon Suyu
2 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Süt
1 Kahve Kaşığı Pulbiber
Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.
|
Tutmaç Çorbası |
|
büyükhanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc132127
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018
805 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek (haşlayıp suyunu süzün)
1 adet soğan
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
Tencereye 5-6 su bardağı su koyularak kaynatılır.
Kaynayan suyun içerisine tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteler eklenir.
Erişteler pişene kadar çorba kaynatılır.
Ayrı bir yerde terbiye malzemeleri çırpılır.
Çorbanın suyundan yavaşça eklenerek terbiye ılıklaştırılır.
Erişteler pişince çorbanın içine karıştırılarak eklenir.
2-3 dk karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca altı kısılır.
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda kavrulur, nane eklenir ve bu karışım da kaynamakta olan çorbaya eklenir.
8-10 dk daha kaynadıktan sonra çorbanın altı kapatılır.
|
Tutmaç Çorbası |
|
azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc141380
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
1,436 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram (2 çay bardağı bardağı) yeşil mercimek
1 litre su
2 çay bardağı erişte
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı un
250 gram yoğurt
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane
Mercimeği yıkayın, kaynar suya atın, 1-2 dakika haşlayıp süzün. Mercimeği tekrar 1 litre temiz kaynar suya atın, 10 dakika veya yumuşayana kadar haşlayın. Erişte ve tuz ilave edin. Çorbayı beş dakika kadar erişte ile birlikte pişirin.
Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurtayı çırpın, çorbanın kesilmemesi için suyundan 1 kepçe ilave edip karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyin, 1-2 dakika pişirip altını kapatın. Tereyağı, pul biber ve nane eritin, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
|
Tutmaç Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145591
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2019
546 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
1 su bardağı, kare kesilmiş köy eriştesi
3 su bardağı tavuk suyu
1 adet küçük tavuk göğsü
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz nane
1 adet limon
Tuz
Karabiber, 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmız biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Bir tencerede tavuk göğsü haşlanır.
Suyu süzülür, etleri didiklenir.
Et suyu kaynayınca 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir.
Erişteler ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.
Tavuk etleri ilave edilir, 2 dakika daha kaynatılır.
Önceden haşlanmış nohut ilave edilir.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilir, salça kavrulur, toz biber ve nane eklenerek kaynayan çorbaya bu karışım ilave edilir.
Sarımsaklar tuzla ezilerek çorbaya ilave edilip 1-2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
Sıcak olarak servis edilir.
|
Tutmaç Çorbası |
|
gerilla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2020
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152648
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2020
532 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1/2 su bardağı sarı mercimek
3/4 su bardağı erişte veya ev yapımı kesme hamur
1 adet büyük boy kuru soğan
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 diş çok ince kıyılmış sarımsak
8 büyük su bardağı sıcak sebze suyu (ya da tavuk suyu)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Soğanı mümkün olduğunca küçük, yemeklik doğrayıp, 1 yemek kaşığı sıvıyağda sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin ve sotelemeye devam edin.
Hemen ardından incecik kıyılmış sarımsakları da ekleyip, orta ateşte soğan ve sarımsaklar iyice ölene kadar soteleyin.
Yıkanmış sarımercimeği ve 8 bardak suyu ekleyin. Defneyaprağını da ekleyip, tıkırdamaya bırakın.
15 dakika sonra, erişteyi de ekleyin. Erişteler ve mercimekler yenecek hale gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika daha tıkırdamaya bırakın.
Sürenin sonunda defneyaprağını çıkarın. 1 su bardağı yoğurtla, 1 yumurta sarısını iyice çırpın. Çorbanın suyundan yoğurtlu karışıma yavaş yavaş ekleyerek, ılıştırın.
Isısı yükselen yoğurtlu karışımı, tekrardan çorbanın içine, yavaşça ve çorbayı karıştırarak ekleyin.
Çorba, kaynamaya başlayınca tuzunu da ekleyip, karıştırıp, altını kapatabilirsiniz.
|
Tutmaç Çorbası |
|
Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc153181
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2020
399 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ su bardağı haşlanmış nohut
½ su bardağı erişte
½ su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 litre su
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süzme yoğurt
Çorba tenceresinde suyu kaynatın, kaynayan suyun içerisine nohut, mercimek ve erişte ekleyip, erişteler pişene kadar kaynatın.
Ayrı bir kâsede terbiye için olan malzemeleri çırpın. Kaynattığınız çorbanın suyundan 1 kepçe alarak azar azar terbiyeye döküp karıştırın. Bu işlemi terbiyeyi ısıtıncaya kadar devam edin. Terbiyeyi çorbanın içine ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuru nane, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve çorbaya ilave edip 1 taşım kaynatıp sıcak servis edin.
|
Tutmaç Çorbası |
|
selena
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc153769
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2020
294 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı erişte
Yarım su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 litre su
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süzme yoğurt
Çorba tenceresinde suyu kaynatın.
Kaynayan suya nohut, mercimek ve erişte ekleyip, erişteler pişene kadar kaynatın.
Ayrı bir kasede terbiye malzemelerini çırpın.
Kaynattığınız çorbanın suyundan bir kepçe alarak azar azar terbiyeye döküp ılıştırın.
Terbiyeyi çorbanın içine ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Kuru nane, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
Soğanları da çorbaya ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra servis edin.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 29.11.2024
|
Tutmaç Çorbası |
|
varta 62
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2020
Mesajlar: 25 Şehir: Beypazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc154121
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2020
335 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
2 kaşık margarin
2 su bardağı yoğurt
1 kuru soğan
2 kaşık un
2 su bardağı su veya et suyu
Kuru nane
Tuz
Karabiber
Mercimekleri haşlayın. Suyunu süzüp kenarda bekletin. Soğanları yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimekleri ilave edip karıştırın. Yoğurtla unu karıştırıp tuz ve karabiberi ekleyin, ardından mercimekleri ilave edin. Suyu da koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra erişteleri ilave edin ve 15-20 dakika daha kaynatın. En son naneyi koyup altını kapatın.
|
Tutmaç Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165838
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022
241 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kase yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay bardağı makarna
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
1 orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 bardak su
Tuz
Tavuk veya et bulyon
Öncelikle küçük bir kapta mercimekler haşlanır. Tencereye yoğurt, un, makarna ve haşlanan mercimek eklenip orta ateşte sürekli karıştırılır. Tuz ve bulyon da eklenip karıştırılmaya devam edilir. Karışım kaynayınca karıştırmaya gerek yoktur. 2 bardak su ekleyip tekrar kaynatılır. Bu sırada bir tavada yemeklik doğranmış soğan kavrulur ve kırmızı biber, kekik, salça eklenip kavurmaya devam edilir. Daha sonra bu karışım kaynayan çorbaya eklenip bir taşım kaynatılır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.02.2024
|
Tutmaç Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177007
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2024
190 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
7 bardak su
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 bardak haşlanmış nohut
1 bardak erişte
1 çay kaşığı tuz
1 bardak süzme yoğurt
Yarım bardak su
1 yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı un
1 küçük kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
7 bardak suyu tencereye aktarın, kaynamaya başlayınca mercimek, nohut, erişte ve tuzu ekleyip 10 dakika pişirin.
Çorba pişerken bu arada yoğurt, su, yumurta sarısı ve unu bir kasede iyice karıştırın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar yoğurtlu karışıma ilave edip hızlıca karıştırarak çorbaya ekleyin, beş dakika daha pişirip ocağı kapatın.
Kuru soğanı minik küpler halinde doğrayıp yağ ile birlikte sos tenceresine alın, kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurup naneyi ekleyerek ocağı kapatın. Naneli sosu çorbanın üzerine gezdirin.
|
Tutmaç Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178397
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2024
85 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı et suyu (veya su)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Yeşil mercimekleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan mercimekleri süzün ve kenara alın.
Ayrı bir tencereye et suyunu (veya suyu) koyun ve kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya haşlanmış mercimekleri ve erişteleri ekleyin. Erişteler yumuşayana kadar pişirin.
Bir kasede süzme yoğurdu, yumurta sarısını ve unu çırpın. Bu karışımı iyice karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin.
Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken, kesilmemesi için çorbanın sıcak suyundan bir kepçe alıp karışıma ekleyerek ılıtın. Daha sonra bu karışımı yavaşça çorbaya ilave edin ve sürekli karıştırın.
Çorbayı kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin ve tuz ile karabiber ekleyin.
Ayrı bir küçük tavada tereyağını eritin ve içine kuru naneyi ekleyin. Naneyi birkaç saniye kavurun ve bu karışımı çorbanın üzerine dökün.
Çorbanız servise hazır!
|
|