1 adet yöremize ait kara kabak
100 gr. Yöremize ait pırasa yaprağı
1 çay kaşığı çekilmiş pul biber
Yarım çay kaşığı yemeklik tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Sonbaharda, kabakların kabukları soyulup, dilimlenerek, açık havada kurutulup, kışın yenmek üzere saklanır. Kuru kabaklar tencerede kaynayan suyun içerisinde kabak kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar haşlanır, arzu edilen boyda doğranır. Bir başka tencerede arzu edilen boyda kesilmiş pırasalar yağda kavrulur, üzerine doğranmış kabaklar ilave edilir. Pul biber ve tuz takviyesi yapılarak servise hazır hale gelir.
Kısa URL: https://ml.md/lc119546
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2016
1,625 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu Büyükşehir Belediyesi
Yarım kilo uçkur kabağı
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı pul biber
1/2 çorba kaşığı salça(biber ya da domates)
2 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Soğanlar küp küp doğranır yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça ve pul biber ilave edilir. Önceden haşlanmış uçkur kabağı ince ince doğranarak kavrulan malzemeye ilave edilir ve kısık ateşte çevrilir. Üzerine yıkanmış pirinç ve toz şeker ilave edilir, önceden kaynatılmış su ve tuz da eklenerek yemek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Arzuya göre maydanoz ilave edilebilir. Daha sonra servis edilir.