Kısa URL: https://ml.md/lc32361
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
5,944 defa indirildi / yazdırıldı
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
6 kaşık un
2 su bardağı kaynatılmış süt
1 su bardağı su
Tuz
Un iki bardak su ile iyice ovulur. Tel tel dökülmesi sağlanır. Bir bardak su, bir miktar tuz atılarak kaynatılır. Kaynamakta olan suya un karıştırılarak atılır, pişinceye kadar kaynatılır. İçine süt ilave edilir, tuzu kontrol edilir. Servis sıcak yapılır. İstenirse, üzerine ane serilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc165101
Gönderme Tarihi: 27.May.2022
273 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı su
Tuz
İki tepeleme yemek kaşığı unu bir tabağa alın, üstüne 1.5 yemek kaşığı suyu döküp ufalayarak karıştırın. Üstüne yavaş yavaş kalan unu da ekleyerek iyice karıştırın ve ovarak top top olmasını sağlayın. Hamur haline gelmeyecek, pütürlü şekilde olacaktır. İki bardak sütü ocağa alın, içine yarım tatlı kaşığı tuz atarak kaynatın. Süt kaynarken, hazırladığınız pütürlü hamuru yavaş yavaş içine ekleyin. Orta ateşte üç-beş dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın.