|
Un Helvası (Malatya) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32225
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,608 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Un kapta kavrulur, ayrı bir kapta da yağla pekmez eritilir. Sonra birbirine karıştırılır. Tabaklara alınır, soğuyunca yenir.

|
Un Helvası (Malatya) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc85759
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2013
6,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
125 gr. margarin veya tereyağı
1 su bardağı pudra şeker
Bir tavada yağ eritilir un ilave edilir, karıştıra karıştıra koyu pempe renk alıncaya kadar kavrulur. Ateşten alınır, şeker ilâve edilir, iyice karıştırılarak şekeri yedirilir. Şekeri yedirilirken yağını kusarak yumuşamaya başlar bir tepsiye bastırılarak şekil verilir. Ceviz yeşil fıstıkla süslenir. Soğuduktan sonra kesilerek servis yapılır.
Not: Arzu edilirse sıcak da yenebilir.

|
|