| 
 
 
 | 
Un Helvası | 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc574 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2005 
6,307 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak un, 
 
2,5 bardak şeker, 
 
2,5 bardak ılık süt, 
 
1 paket tereyağı
 
 
Tereyağını tencerede eritip unu ilave edin. Un hafif pembemsi olana kadar kavurun. Süt ile şekeri ayrı ayrı bir kapta karıştırın, ateşteki una ekleyin, hafif ateşte un sütü şekene kadar sürekli karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Helvaya şekil verip servis tabağına dizin.
 
 
 ML® Un Helvası için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
FirdevsKapanlı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 32 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc605 
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2005 
5,602 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr. margarin 
 
2 su bardağı un 
 
1,5 su bardağı şeker 
 
1 su bardağı süt 
 
1 su bardağı su 
 
1 çorba kaşığı çam fıstığı 
 
 
Yağı eritip unu ilave edin, orta ateşte karıştırarak koyu pembe renk alana kadar kavurun, fıstıkları ekleyin, 1-2 defa daha karıştırın, süt ve şeker ilave ederek pişirin. Tencereye yapışmayacak koyuluğa gelince kaşık kaşık alarak servis tabağına dizin.
 
 
 ML® Öksüz Helvası için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "uygun" tarafından gönderildi. 05.02.2018
  
 | 
UN HELVASI | 
  | 
Şehriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2006 
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3317 
Gönderme Tarihi: 03.May.2006 
4,879 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ paket margarin
 
2 su bardağı un
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı süt 
 
1 paket çam fıstığı
 
 
Yağ eritilir. Önce fıstıklar eritilen yağda çevrilir, daha sonra un ilave edilerek çevirmeye devam edilir. 20 dakika kadar bu işlem sürdürülür. Diğer tarafta süt, şeker ve su kaynatılarak bu hamurun üzerine dökülüp, su çekene kadar pişirilir, arzuya göre tarçın ilave edilebilir.
 
 
 ML® Helvalı Börek için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 23.08.2019
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10691 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007 
14,297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg un
 
1 büyük paket margarin (tereyağı olursa daha iyi olur)
 
600 gr tozşeker
 
2 su bardağı süt
 
50 gr çamfıstığı
 
 
Tozşeker ile süt karıştırılarak bir taşım kaynatılır. Büyükçe bir tencerede yağ eritilir. Yağ eriyince, tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak elenmiş un azar azar katılıp yağa yedirilir. Hafif ateşte, sürekli karıştırılarak un sütlü kahve rengini alıncaya kadar kavrulur. Un bu rengi alınca, ayıklanmış çamfıstığı ilave edilir. Fıstıklar da pembeleşince, yarım bardak su serpiştirilerek dökülür (bu işlem, helvanın parlak olmasını sağlar). Un, ara vermeden karıştırılır. Suyu çekince kaynamakta olan sütlü şurup, kavrulmakta olan unlu karışıma birden dökülür ve bir defa daha karıştırıldıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılır. Hafif ateşte helvanın suyu çektirilir. Helva suyunu çekince karıştırılır ve ateşten alınır. İstenilen şekilde ka-lıplaştırılarak servis tabağına alınır ve servis yapılır.
 
 
 ML® Yumurtalı Helva için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Al Pay" tarafından gönderildi. 14.11.2019
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18170 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2007 
150,044 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mütevazı Lezzetler® Türk ve Dünya Mutfağından Yemek Kitabımın 409. sayfasında yer alır
 
 
2 Su bardağı un
 
Yarım paket margarin (125 gr.)
 
1 Su bardağı süt
 
1 Su bardağı su
 
1,5 Su bardağı toz şeker
 
Tarçın
 
 
 
# Öncelikle su, süt ve toz şeker bir kapta şeker eriyene kadar karıştırılır.
 
# Başka bir tencereye margarin konur, eriyince elenmiş un eklenir.
 
# Orta ateşli ocakta un ve yağ pembe renk alana kadar sürekli karıştırılır. (yaklaşık 13 dakika)
 
# Ocak söndükten sonra un ve yağ bir kaç dakika daha kavrulur.
 
# Hafif ılımış unlu yağa önceden hazırlanan su, süt ve şeker karışımı eklenir.
 
# Ocak yeniden yakılır, orta ateşte yine sürekli karıştırılır.
 
# Helva tencereye yapışmayacak hal alınca pişmiş demektir.
 
# Ocaktan alınan helvanın tencere ile kapağının arasına kağıt havlu konur. Pilav gibi 20 dakika demlendirilir.
 
# Demlendikten sonra kaşıkla, servis tabağına konur, üzerine tarçın serpilir.
 
 
Not: İstenirse un helvasına çam fıstığı ya da badem içi de konabilir.
 
 
 
 
 
Bu ve daha fazla tarifimi; https://ml.md adresinde bulabilirsiniz
 
 
 Bu Tarifin Videosu İçin Tıklayın
 
  
 | 
UN HELVASI | 
  | 
Kimya Hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.02.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62695 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2011 
4,218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kahve fincanı un
 
2,5 kahve fincanı tereyağı
 
4 kahve fincanı toz şeker
 
5 bardak su
 
 
Tencereye tereyağını koyunuz. Hafif kızınca, elenmiş unu da katıp, devamlı karıştırarak, unu, esmer bir renk alıncaya kadar 30-40 dakika hafif ateşte kavurunuz. Bu arada, bir başka tencereye suyla şekeri koyunuz. Bir taşım kaynatarak şurubu hazırlayınız. Un esmerleşince üzerine şurubu dökünüz. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp helvayı çok hafif ateşte demlenmeye bırakınız. Sonra ateşten indiriniz. Bir saat kadar helvayı dinlendiriniz. Sonra kaşık kaşık alıp, aynı şekli bozmadan tabağa boşaltınız. Üstünü tarçınla süsleyip sofraya getirebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "abcd" tarafından gönderildi. 21.06.2019
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
acımtrak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.09.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80869 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012 
2,596 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram tereyağı
 
200 gram un
 
1 su bardağı Hindistancevizi
 
4 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 su bardağı süt
 
 
Tereyağını tavada eritip üzerine unu ekleyin ve kavurun. Yaklaşık 20 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine şekeri ve sütü döküp karıştırın. Karıştırıp koyulaşınca ocaktan alıp servis kabına dökün. Kare şeklinde kesip üzerine cevizlerle süsleyip servis yapın.
 
 
Not: İstenirse içine hindistancevizi de koyabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94629 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2013 
2,065 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak un
 
2 bardak su
 
2 bardak şeker
 
1 paket kahvaltılık tereyağı
 
100 gram Çam fıstığı
 
 
Bir kapta su ile şekeri iyice karıştırın. Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Çam fıstıklarını ve unu da içine atıp unun rengi iyice koyulaşana kadar kavurun. Kavrulunca şekerli suyu döküp helva kıvamına gelinceye kadar ısıtmaya devam edin. Kaşıkla şekil vererek servis tabağına alın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 24.02.2022
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
asude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2014 
Mesajlar: 49 Şehir: Torbalı İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98008 
Gönderme Tarihi: 05.May.2014 
2,256 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
4 su bardağı elenmiş un
 
250 g. Tereyağ veya margarin
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı süt veya su
 
İsteğe bağlı olarak 1 kahve fincanı çam fıstığı, ceviz veya fındık
 
 
Şekerin yarısını 3 bardak süt veya su ile hafif ateşte kaynamaya bırakınız.
 
Yağı tencereye koyup, eritiniz.
 
Fıstığı ilave edip hafifçe kavurunuz
 
Unu ilave ediniz.
 
Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla pembe renk alıncaya kadar çevirerek kavurunuz, ocaktan indiriniz.
 
Kaynamakta olan şekerli sütü kavurduğunuz unun üzerine dökünüz.
 
Hızla karıştırarak topaklanmayı engelleyiniz.
 
Tekrar ateşe koyup, kapağı kapalı olarak suyunu çekince kadar pişiriniz.
 
Ocaktan indirip 5 dakika kadar bekleyiniz.
 
Kapağını açıp kalan şekeri üzerine döküp ara ara karıştırarak alt üst ediniz.
 
Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendiriniz.
 
Tekrar karıştırılıp, kaşıkla şekil verilerek servis tabağına alınız.
 
Üzerine tarçın serpiniz.
 
Kuruyemişlerle süsleyiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "ferahnur" tarafından gönderildi. 03.03.2021
  
 | 
UN HELVASI | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98026 
Gönderme Tarihi: 06.May.2014 
2,937 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı elenmiş un
 
125 g tereyağı veya margarin
 
1,5 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı süt veya su
 
1 kahve fincanı çam fıstığı veya ceviz veya fındık
 
 
Un çabuk yandığı için önce fıstığı kavurunuz.
 
Yanmaması için kısık ateşte kavurunuz.
 
Kavurma sırasında sürekli karıştırınız
 
Tahta kaşık kullanınız.
 
Elenmiş ekstra un kullanınız.
 
Unu pembe renkte kavurunuz, çok fazla kavurmayınız.
 
Tahta kaşıkla sürekli karıştırınız.
 
Helvanın besleyici ve lezzetli olması için süt kullanmaya çalışınız.
 
Şekeri süt ile kaynatarak şurubu hazırlayınız.
 
Unu kavurduktan sonra tencereyi kenara alıp biraz soğumasını bekleyiniz.
 
Şurubu sıcak olarak helvaya ilave ediniz.
 
Unun topaklanmaması için sürekli karıştırınız.
 
Kapağını kapalı olarak pişiriniz.
 
Helvayı dibini tutmaması için kısık ateşte pişiriniz.
 
Helvayı kevgirle alt üst ederek havalandırınız.
 
Pişen helva tenceresinin kapağını kapatıp 10 dakika demlendiriniz.
 
Helvayı bir kez daha kevgirle karıştırarak tanelendirdikten sonra tekrar dinlendiriniz.
 
Soğumadan kaşıkla şekil veriniz.
 
Tarçın serperek servis yapınız. Kıyılmış kuruyemişlerle de süsleyebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "feris" tarafından gönderildi. 18.02.2021
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
saliha gür 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 20.06.2014 
Mesajlar: 17 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108494 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2015 
1,947 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram tereyağı
 
3,5 su bardağı un
 
100 gram antepfıstığı
 
50 gram çiğ badem
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı su
 
1 su bardağı bal
 
1 tutam tarçın
 
 
Şerbeti için bal ve suyu kaynatıp sıcak tutun. Diğer bir tencerede tereyağını eritip unu içine azar azar ekleyip yedirin. Kısık ateşte karıştırıp kavurun. Fıstıkları ekleyip üzerine şerbetini verin ve 30 dakika demlendirin. Kavrulmuş bademlerle süsleyip tarçınla ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "azade" tarafından gönderildi. 23.06.2019
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109674 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2015 
2,184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı süt
 
4 su bardağı tozşeker
 
100 gram tereyağı
 
1 su bardağı ceviz
 
5 su bardağı un
 
Süslemek için ceviz
 
 
3 su bardağı süt ile 4 su bardağı tozşekeri çok derin olmayan bir tencereye alın. 100 gram tereyağını ayrı bir tencerede eritin. Çok ufaltmadan dövdüğünüz ceviz içlerini margarinle kavurun.
 
Cevize yavaş yavaş unu ilave edin. Karıştırarak iyice kavurun. Üzerine azar azar şekerli sütü ilave edin. Kısık ateşte helva sütü çekene kadar pişirin. Bir süre tencerenin kapağı kapalı olarak demlendirdiğiniz helvayı derin kalselere boşaltın. Üzerine bastırarak şekil verin.
 
Hafifçe soğuyunca servis tabaklarını ters çevirin. Cevizle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112540 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2015 
2,690 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
2 su bardağı un
 
Şerbeti için:
 
1,5 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
Üzeri için:
 
Ceviz
 
Tarçın
 
 
Teflon bir tencere sıvıyağ ve tereyağı alınarak beraberce eritilir.
 
Üzerine un eklenerek, un pembeleşene kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.
 
Ayrı bir kapta şeker ve su kaynatılmadan eritilir.
 
Şerbet helva tenceresine ilave edilerek sürekli olarak karıştırılır.
 
Helva kıvama gelince kaşıkla şekillendirilerek servis tabağına alınır.
 
Üzeri ceviz ve tarçınla süslenerek servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
kızıl erik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2016 
Mesajlar: 21 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118294 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2016 
1,419 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Özlem Kaya
 
 
4 fincan şeker
 
5 fincan su
 
1-2 damla limon suyu
 
6 fincan un
 
3 fincan sıvı yağ
 
 
Önce şerbet kaynatılıp ılınmaya bırakılır. Un ve yağ kahverengi olana kadar kavrulur istenilen renge gelince ılık şerbet eklenip hızlıca karıştırılır, şekil verilir.
 
 
 
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118349 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2016 
1,354 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hülya Kaya
 
 
2 su bardağı un
 
125 gr tereyağı
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 su bardağı su
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı dut pekmezi
 
1/3 çay kaşığı tuz
 
 
Teflon tavaya yağı koyup eritin. Unu koyup unun rengi altın sarısı olana kadar kavurun. Ayrı bir kapta su tuz şeker ve pekmezi karıştırın. Eğer pekmez koymak istemezseniz yarım su bardağı daha şeker ilave edin. Karışımı kavrulan unun üzerine dökün. İlk önce topak topak bir görüntüsü olan helva karıştırmaya devam ettikçe toparlanır ve pürüzleri kaybolur. 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın. İster elinizle çiğ köfte sıkar gibi isterseniz kurabiye kalıpları isterseniz de kaşık ile şekil verin.
 
 
 
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
çiftci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118385 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2016 
1,322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Arzu Yıldız
 
 
125 gram tereyağı
 
2 su bardağı un
 
1½ su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
 
Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin. Köpüren tereyağının içine un ilave edip 20 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun. Bu esnada şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Şeker ve su kaynayınca 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin. Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın. Servis tabağına kaşık yardımı ile veya dondurma kaşığı ile koyup servis edin.
 
 
 
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
çelik çomak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136501 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2018 
1,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı şeker
 
2 su bardağı un
 
2 su bardağı su
 
125 g. tereyağı
 
Tuz
 
 
Derin bir tencerede yağı eritin. Un ilave edip, kısık ateşte yaklaşık 20  25 dakika kavurun. Bu süre sonunda unun rengi dönmüş olmalıdır. Başka bir ocak üzerindeki tencerede, şekeri suyun içinde eritin. Ocağın altı ve tencerenin kapağını kapatın. Kavrulma işlemi bitince, sıcak şerbeti ilave edin. Helva iyice toparlanıncaya kadar sürekli karıştırın. Bu işlemden sonra tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Bir kaşık yardımıyla veya el'le şekiller vererek servis tabağına alın. Üzerine hindistan cevizi, fıstık vb.serperek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
saka 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.12.2018 
Mesajlar: 34 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140494 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2019 
757 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
250 gram tereyağı
 
3 su bardağı un
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı süt
 
 
Öncelikle terayağını eritip tencerede sıvı yağ da ekleyerek eritin daha sonra unu ilave ederek yavaş yavaş kavurarak karıştırarak, kıvama gelene kadar bekleyin.
 
Bu işlemleri uygularken diğer taraftan da sütün içerisinde şekerinizi eritmeyi unutmayın. Dilediğiniz kıvama gelen una şerbeti ekleyin, kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocağınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
 
Servis aşamasında ceviz veya fındık ve tarçın gibi ekstra süsler ekleyip un helvasını servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
Ahıska'lı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143488 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2019 
945 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
2,5 su bardağı un
 
200 gram tereyağı
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
2 su bardağı süt
 
2 su bardağı toz şeker
 
 
Tereyağını eritip içine sıvı yağ ekleyin. Ardından unu ilave ederek kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak başından ayrılmadan kahverengi olana kadar karıştırın.
 
Diğer tarafta oda sıcaklığındaki sütün içinde şekeri eritin. İstediğiniz kıvama gelen una şerbeti ekleyin ve çok hızlı bir şekilde karıştırın ki topaklanmasın.
 
Daha sonra kaşık veya kalıp ile istediğiniz şekli vererek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Un Helvası | 
  | 
hacı geldi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145881 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2019 
2,448 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
6 su bardağı un 
 
250 gram tereyağı 
 
1 çay bardağı sıvı yağ 
 
1 paket pudra şekeri 
 
1 paket vanilya 
 
 
Elenmiş un, derin bir tencerede altı kısık bir şekilde pembeleşinceye kadar kavurunuz. 
 
Pembeleştikten sonra altı kapatılıp pudra şekeri ve vanilya ilave ediniz. 
 
Tereyağı ve sıvı yağı ayrı bir tavada eritilip un karışımına eklenir. 
 
Yağ ve un iyice birbirine yapışına kadar karıştırılır. 
 
Kıvamına gelince servis yapılacak tepsiye yayılır. 
 
Biraz beklettikten sonra servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |