Kısa URL: https://ml.md/lc110475
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2015
1,647 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet sade pandispanya
Kreması için:
1 litre süt
5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 salkım yeşil üzüm
1 salkım kırmızı üzüm
2 çorba kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti
1 çay bardağı süt
Öncelikle sütü tencereye dökün, içine şekeri, unu, yumurtayı ekleyip karıştırarak kaynatın. Göbek atıncaya kadar kaynatın ve ocaktan alın. İçine vanilya ve tereyağını ekleyip iyice çırpın. Soğumaya bırakın. Hazır pasta tabanının iki katını da şekerli suyla biraz ıslatabilirsiniz ama gerek olmuyor aslında. Soğuyan kremayı arasına sürün. Üzümleri dizip tekrar krema ve pandispanyayı yerleştirip pastayı soğumaya bırakın. Dilimlere bölüp ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc140766
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2019
579 defa indirildi / yazdırıldı
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
200 gram labne peyniri
1 paket vanilya
1 adet kakaolu pandispanya
1 çay bardağı neskafeli su
2 su bardağı siyah üzüm
Sütü bir tencereye alın. İçine tozşeker, un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Diğer tarafta yumurtayı çırpıp süte ilave edin. Krema kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca içine labne peyniri ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Pandispanya katlarını kahveli suyla ıslatın. Birinci kata kremanın yarısını sürüp, üzerine üzümün yarısını dizin. Üzümlerin üzerine ikinci katı yerleştirin. Kalan krema ile pastanın üzerini kaplayın ve kalan üzümleri serpiştirin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc142724
Gönderme Tarihi: 14.May.2019
556 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı krema
Üstü için:
1 paket vanilyalı puding
Yarım çay kaşığı sarı gıda boyası
1 su bardağı üzüm
Yumurta ve toz şekeri çırpıp margarin, vanilya, kabartma tozu ve krema koyun. Yavaş yavaş un ekleyip çırpın. Yağlanmış kek kalıbına hamuru döküp üzümü yerleştirin. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Vanilyalı pudingi tarifine göre pişirin. Kaynamaya başlayınca gıda boyası ekleyip bir taşım kaynatın. Keki kalıptan çıkarıp üstünü ılınmış kremayla kaplayın. Üzümle süsleyip servis yapın.