|
|
ÜZÜMLÜ TARÇINLI KEK |
|
sgurmen
Yeni Üye
Kayıt: 05.05.2007
Mesajlar: 1
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13581
Gönderme Tarihi: 05.May.2007
16,436 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağına yakın kuru üzüm (küçük doğranmış kayısı da çok güzel oluyor)
Yapılışı:
önce şekerle yumurtalar bir güzel çırpılır. süt, sıvıyağ, vanilya, tarçın eklenerek karıştırılır. önce unun bir su bardağı kadarı karışıma eklenerek çırpılır sonra üzüm eklenir. kalan un ve kabartma tozu da eklenir. karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür. 175 derecede soğuk fırında 40-50 dak. pişirilir.
ML® Üzümlü Kek için tıklayın
|
TARÇINLI ÜZÜMLÜ KEK |
|
çığ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc19820
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2007
6,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
16 dilim
MALZEME:
Mayalı hamuru için:
200 gr un,
tuz,
40 gr toz şeker,
1/2 limon,
1/2 küp maya,
70 gr ılık süt,
85 gr tereyağı ya da margarin,
1 yumurta,
1-2 çay kaşığı tarçın,
kalıp için katı yağ,
3 yemek kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Üstü için:
500 gr elma,
200 gr portakal suyu,
250 gr çekirdeksiz kuş üzümü,
100 gr un,
50 gr şeker,
50 gr tereyağı
1. Mayalı hamur için unu tuz, şeker ve limon kabuğu rendesi ile karıştırın, ortasını çukurlaştırın.
2. Mayayı sütte eritin, unun ortasındaki çukura dökün, üstünü kapatıp 15 dakika bekletin.
3. Yağı eritin. Soğuduktan sonra una katın. Yumurta ve tarçını ekleyin. Hepsini karıştırıp, yumuşak bir hamur tutun. Hamuru top şeklinde yuvarlayın ve iki misli şişene kadar 30 dakika dinlendirin
4. Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkartın, 1-2 cm kalınlığında dilimleyin, portakal suyunu üstüne döküp, içene kadar bekletin. Üzümleri ayıklayıp, yıkayın ve kurulayın.
5. Elektrikli fırını 175 derecede ısıtın. Un, şeker ve donuk tereyağı parçacıklarını karıştırın.
6. Bir pizza ya da tart kalıbını yağlayın. Hamuru kalıbın büyüklüğünde açın ve yerleştirin. Üstüne galeta ununu serpin, elma dilimlerini ve üzümleri dekoratif bir şekilde dizin. Keki 30 dakika kadar pişirin.
|
Üzümlü Tarçınlı Kek |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc117615
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2016
1,501 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melisa Üryan
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3,5 su bardağı un
½ su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
Yumurta şekerle köpürene kadar çırpılır. Yağ, süt ve vanilya eklenir, tekrar çırpılır. En son un, kabartma, tozu ve tarçın eklenir. Karıştırılarak kek kalıbına dökülür. Üzümler dibe çökmemesi için bir miktar unla harmanlanarak hamurun üzerine serpilir. 180 derecede 30 dakika pişirilir.
|
Üzümlü Tarçınlı Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168769
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2022
217 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 yemek kaşığı un
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı toz tarçın
1 tutam tuz
7 yemek kaşığı süt
4 yumurta
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Kalıp:
Dilimli tabanlı kelepçeli kalıp (26 cm)
Üzümleri bir kaseye alın, üzerini kapatacak kadar su doldurun ve 20 dakika bekletin. Süre sonunda suyunu iyice süzün ve 1 yemek kaşığı un ilave edip karıştırın. Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla sıvı yağ, toz şeker, şekerli vanilin, tarçın, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Unlanmış üzüm ve cevizi ilave edip düşük devirde yarım dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
|
|
ÜZÜMLÜ TARÇINLI KEK Tarifleri Islak Kek Tarifleri
|
|