Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ayran Tarifleri > Vişne Şurubu (16 adet - 1,314,910 defa bakıldı)

Vişne Şurubu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Ayran Tarifleri
Boza Tarifleri
Çay Tarifleri
Çilek Suyu Tarifleri
Elma Suyu Tarifleri
Gazoz Tarifleri
Kokteyl Tarifleri
Limonata Tarifleri
Maden Suyu Tarifleri
Meyve Suyu Tarifleri
Milkshake Tarifleri
Nar Suyu Tarifleri
Portakal Suyu Tarifleri
Salep Tarifleri
Sıcak Çikolata Tarifleri
Smoothie Tarifleri
Şerbet Tarifleri
Soda Tarifleri
Şurup Tarifleri
Türk Kahvesi Tarifleri
Vişne Suyu Tarifleri
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Vişne Şurubu

paspartu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc3337
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
3,649 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 kg toz şeker
1.5 kg vişne ( ezik ve çürükleri ayıklanmış)

Vişneler saplarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Cam bir kabın içine bir sıra vişne, bir sıra toz şeker olacak şekilde dizin ve kabın kapağını kapatıp, şekerin vişnenin suyunda erimesi için bir gün bekletin. Vişneleri kevgirle alın, kabın içinde kalan şurubu, ince delikli bir süzgeçten geçirerek süzün ve bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın.


ML® Vişne Şurubu için tıklayın



Fotoğraf "kiraz ağacı" tarafından gönderildi. 14.06.2015


Vişne Şurubu

Borekch
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc7432
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2006
3,051 defa indirildi / yazdırıldı




8-9 bardak su
20 yemek kaşığı tozşeker
1 kilogram vişne
(Kişi sayısına göre malzemeler katlanarak artırılabilir.)

Saplarını koparttığımız vişneleri iyice yıkayalım. Çekirdeklerini çıkarttığımız vişneleri derin bir kaba koyarak ezmek suretiyle suyunu çıkartalım. Tozşekeri su ile kaynatarak erittikten sonra vişne suyu ile karıştıralım. Sürahiye doldurup ağzını sıkıca kapatalım ve soğumasını bekleyip servis yapalım.


ML® Yalancı Salep için tıklayın


ML® Naneli Ayran (görsel)


Vişne Şurubu

neyzen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
Kısa URL: https://ml.md/lc8214
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2006
3,349 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo vişne
1 kilo şeker

Temizlenmiş vişneler, bir kaba yerleştirilir. Üzerine şeker katılır. İki üç gün hem şekerin erimesi ve hem de vişnenin suyu çıkması için telle döğülür, süzgüden süzülür, şişelere boşaltılır. Mantar koyup üzeri mumlanır. Ters olarak saklanır.


ML® Naneli Ayran için tıklayın


Vişne Şurubu

TUBA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
Kısa URL: https://ml.md/lc10827
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007
2,830 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg vişne
1,5 kg tozşeker

Vişnenin ezik ve çürükleri ayıklanır. Kalan vişneler saplarıyla birlikte birkaç su yıkanır. Yıkanmış vişnelerin sapları ve çekirdekleri çıkarılır. Temiz ve çekirdeksiz vişneler porselen veya cam bir kabın içine bir sıra vişne, bir sıra tozşeker olmak üzere konur ve kabın kapağı kapatılıp 24 saat bekletilir. 24 saat sonra vişneler suyunu bırakır ve şeker tamamen erir. Vişneler kevgirle çıkarılır, kabın içinde kalan şurup, ince delikli süzgeçten geçirilerek süzülür, şişelere boşaltılır. içileceği veya ikram edileceği zaman bir bardağa 2 parmak şurup konup üzeri suyla doldurulur. Vişne şurubu ekşice olur. Daha ekşi olması isteniyorsa şuruba ya bir limonun suyu veya 15 gr limontuzu katılır. Kalan vişnelerin suyu sıkılıp şuruba eklenebilir ve posası atılabilir veya bundan reçel yapılabilir.


ML® Mandalina Şurubu (görsel)


Vişne Şurubu

şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc22383
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2008
2,962 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. vişne
1 çorba kaşığı limon suyu
4-5 su bardağı şeker

Vişneleri yıkayıp, saplarını ayıklayınız. Suyunu sıkıp, tülbent veya tel süzgeçten geçiriniz. Vişne suyunu bardakla ölçüp geniş cam kavanoza koyunuz. Aynı ölçü şeker ve limon suyunu ilave edip karıştırınız.
Şeker 5-6 günde eridiğinden her gün ara sıra karıştırarak erimesini sağlayınız. Şişelere koyup, kapağını sıkıca örterek serin bir yerde saklayınız. İkram edileceği zaman bir miktar alıp suyla karıştırarak şurup haline getiriniz.


ML® Kızılcık Şurubu için tıklayın

ML® Kızılcık Şurubu (görsel)


Vişne Şurubu

şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc22387
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2008
3,033 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. olgun vişne
1 limon
5 su bardağı şeker

Şekere 6-7 su bardağı su ilave edip kaynatarak koyu kıvama getiriniz Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkayınız, çekirdeklerini çıkararak süzgeçten geçiriniz. Tekrar tel süzgeçten geçirip, kaynayan şuruba limon suyu ile beraber ilave ediniz.
Hafif hararetli ısıda kaynatarak koyu kıvama getiriniz. Temiz, kuru ve ılık şişelere boşaltınız. Kapağını sıkıca örtüp serin bir yerde bekletiniz. İkram edileceği zaman bir miktar alıp suyla karıştırarak şurup haline getiriniz.


Vişne Şurubu

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36856
Gönderme Tarihi: 25.May.2009
2,856 defa indirildi / yazdırıldı




1500 gram vişne
1500 gram toz şekeri
2 çorba kaşığı limon suyu

Sapları ayıklanmış 1500 gram vişne yıkadıktan sonra bir tencereye konulur, vişneler iyice ezilerek suyu çıkartılır. Sonra posa ve çekirdekli bu vişne suyu ince delikli bir kevgirden geçirerek bir tencereye süzülür. bu suya 1500 gram şeker ilave edilir. şekerli vişne suyu gayet kuvvetli ateşte tam 5 dakika kaynatılır. şuruba 2 çorba kaşığı limon suyu ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır. Sonra şurubun üstünde biriken köpükleri bir delikli kepçe ile alıp atıldıktan sonra bu başka bir tencereye süzülür ve iyice soğuduktan sonra şurup şişelere konulur.


Vişne Şurubu

fem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.09.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc41078
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2009
3,018 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg vişne
4 su bardağı su
8 su bardağı tozşeker
1 limonun suyu

Vişneleri ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp 4 bardak su ekleyin ve vişnelerin kabukları çatlayıncaya kadar kaynatın. Ateşten alıp suyunu süzerek başka bir tencereye aktarın. Vişne suyuna tozşeker ve limon suyunu ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ateşten alın. Üzerinde biriken köpükleri kevgirle alın. Vişne şurubunu şişelere doldurup soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatın.

Not: Uzun süre taze olarak saklayabileceğiniz vişne şurubu fazla kaynatılırsa rengi kararır, tadı bozulur. Kalan vişne tanelerine biraz şeker ve su ilave edip komposto hazırlayabilirsiniz.


Vişne Şurubu

aytekin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Yenimahalle-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc43825
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2009
3,007 defa indirildi / yazdırıldı




1 Kg. vişne
5 Su bardağı şeker
2 Çorba kaşığı limon suyu

Vişnelerin sap ve çürüklerini ayıklayınız ve bol su ile yıkayarak süzdürünüz.
Süzülmüş vişneleri bir tencere içinde elle hamur yoğurur gibi eziniz.
Vişne suyunu posa kalana kadar süzdürünüz.
Beş su bardağı şeker ilave ederek ateş üzerinde 4-5 dakika kaynatınız.
Kaynayan şuruba 2 kaşık limon suyu ilave ediniz ve bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alınız.
Soğuduktan sonra ağzı kapalı şişelerde muhafaza ediniz.
İçilmesi arzu edildiği zaman 3/4 nisbetinde soğuk su ilave ederek servis yapınız.


Vişne Şurubu

kadriye özay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.09.2010
Mesajlar: 69
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc55607
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2010
2,862 defa indirildi / yazdırıldı




1,280 kilogram vişne için 2 kilo şeker kestiriniz. Vişneyi saplarıyla beraber ezip sıkarak çıkan suyu süzdükten sonra kestirdiğiniz şekere yedirip sulanıncaya dek kaynatınız. Biraz limon suyu gezdirip indirerek soğuduktan sonra kavanozlara koyunuz. Kullanılacağı zaman soğuk suyla sulandırarak kullanınız.


Vişne Şurubu

doğanay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2011
Mesajlar: 60
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70674
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2011
2,769 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg vişne
2 kg şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı su

Vişneleri yıkayın saplarından ayırın, geniş bir tencereye bir sıra şeker bir sıra vişneyi sıralayın. Şekerli meyvenizi 1 gün bekletin. Ertesi gün, bir çay bardağı suyu tencerenize ekleyin, harlı ateşte meyvelerinizin su salmasını ve şekerin erimesini sürekli karıştırarak sağlayın. Şurubunuz kaynamaya başladıktan sonra 10-13 dk pişirin. Tencerenizi ateşten almaya yakın limontuzunu ekleyin. Meyveleri süzgece alarak suyunu bir kenara alın. Süzgeçte ılınan meyveleri, elinizle sürterek altta toplanan posayı bir kenara ayırdığınız şurubunuza karıştırın.. En son posalı karışımı,temiz bir bezden veya ince süzgeçte süzerek şurubunuzu en son haline duru ve posasız hale getirin. Cam şişelere koyarak serin yerde saklayabilirsiniz.Şurup tüketiminiz için damak zevkinize göre soğuk su ile karıştırarak ikram edebilirsiniz.


Fotoğraf "çelik çomak" tarafından gönderildi. 27.08.2018


Vişne Şurubu

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70680
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2011
2,586 defa indirildi / yazdırıldı




Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966


1750 g Vişne
1650 g Şeker (6+3/4 bardak)
4 çorba kaşığı Limon suyu

1750 g vişnenin sap ve çürüklerini ayıklayınız ve bir tencereye koyarak bol su ile iyice yıkadıktan sonra bir süzgeçle suyunu süzünüz.
Müteakiben; ayıklanmış ve yıkanmış vişneleri, bulundukları tencerenin içinde hamur yoğurur gibi iyice eziniz ve sonra da posaları kalıncaya kadar bir tencereye süzünüz.
Bilâhare süzülmüş vişne sularına 1650 g şeker (6+3/4 bardak) koyarak kuvvetli ateşte 5 - 6 dakika kaynatınız ve sonra da 4 çorba kaşığı limon suyu ilâve ederek tekrar 5 dakika kaynatınız ve soğumaya bırakınız.
Soğuyan şurubu da; arzu edildikçe bir bardak içerisinde sulandırılıp kullanmak üzere, ağızları kapalı kuru şişelere taksim ediniz.


Vişne Şurubu

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75669
Gönderme Tarihi: 12.May.2012
2,781 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

500 gr. vişne
800 gr. tozşeker
400 ml. su

Vişneleri saplarıyla birlikte ezip, sıkarak suyunu süzdürün. Şekeri ve suyu bir tencerede bir taşım kaynatın. Vişne suyunu ekleyin. Ateşi kısıp, şurup biraz koyulaşıp kıvamını buluncaya kadar kaynatmayı sürdürün. Köpüğünü alın. Ateşten indirip soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca servis yapın.


Vişne Şurubu

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc115235
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2016
1,457 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg vişne
1 kg şeker

Vişnelerin çekirdeklerini çıkartın.
Bir sıra vişne bir sıra şeker olacak şekilde cam bir kaba dizin.
Vişneler su salıp içindeki şeker eriyene kadar yaklaşık 1 gün bekletin.
Vişneleri içinden bir kaşık yardımıyla alın.
Kalan suyu ince bir süzgeçle ya da tülbentle süzün.
Suyla seyrelterek için.

Not: Ekşi sevenler, daha az şeker kullanarak tadını damak zevkine göre ayarlayabilir. Meyveleri pastalarda kullanmak üzere çok fazla ezmeden alıp bir poşete koyun ve derin dondurucuya kaldırın.



Vişne Şurubu

azade
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.02.2014
Mesajlar: 74
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc137993
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2018
1,335 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.ebruomurcali.com.tr

2 kg. vişne
5 su bardağı toz şeker
1 adet limon suyu
1 adet çubuk tarçın

Vişneleri yıkayın, sap ve çekirdeklerini çıkratın. Tencereye tozşeker, kırılmış tarçın ve vişneyi kat kat döşeyin. Tencerenin kapağını kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün iyice bastırarak şekerle vişneyi karıştırın ve tekrar buzdolabına koyun. Karışımı bir gece daha buzdolabında bekletin. Vişneler iyice suyunu bıraktığında bir taşım kaynatıp soğutun. Karışımı ezerek tülbentten geçirin ve cam bir kavanoza koyun. Servis sırasında bardaklara vişne şurubunu paylaştırın. Üzerine arzu ettiğiniz kadar su ve buz koyarak servis yapın.



Vişne Konsantresi

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166079
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2022
173 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram vişne
Su
2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu

Öncelikle derin dondurucunuzdan çıkardığınız vişnelerin çözülmesini beklemelisiniz. Daha sonra vişneleri bir tencereye alarak üzerine geçecek kadar su ilavesiyle kaynamaya bırakın. Vişneler parçalanmaya başladığında ocağı kapatın ve en az 1 saat bu şekilde bekletin. Vişnelerin posasının suya karışmamasını sağlayarak vişneleri süzün ve vişne suyunu tekrar kaynatın ve toz şeker ve limon tuzunu kaynama sırasında ilave edin. Vişne kaynarken üzerine köpük oluşabilir ve bu köpük vişne suyunuzun tadını bozar. O nedenle kaynadıkça biriken köpüğü delikli bir kepçe yardımıyla almanız gerekir. Suyunu çeken ve koyulaşan konsantre vişne pekmez kıvamını aldığında hazır hale gelir. Sıcak halde cam kavanoza doldurduğunuz vişne konsantresini güneş görmeyen bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz.

Not: Vişne konsantresini kullanacağınız zaman bardaklarda ya da bir sürahide sulandırarak servis yapabilirsiniz.






Vişne Şurubu Tarifleri Ayran Tarifleri



(16 adet Vişne Şurubu 1,314,910 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort