|
Vişneli Bademli Tart |
|
nesrinateş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc20184
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007
2,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
250 gr. un
100 gr. pudra şekeri
1 paket vanilya
125 gr. sana yağı
1 yumurta beyazı
250 gr. komposto vişne
Krema için:
50 gr. krem şanti
50 gr. yaprak badem
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Unu, yumurta beyazını, yağı, şekeri ve vanilyayı birlikte yoğurun.
Elde edilen hamuru, 26 cm'lik yağlanmış kalıba yerleştirin.
160 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Tart piştikten sonra içine 250 gr. vişneyi yerleştirin.
Daha sonra ayrı bir kapta krem şantiyi, yaprak bademi, nişastayı ve yumurta sarısını karıştırın.
Karışımı vişnelerin üzerine dökün ve 160 derece fırında 20 dakika daha pişirin.
ML® Vişneli Tart için tıklayın
|
Vişneli ve Bademli Tart |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151557
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2020
627 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tutam tuz
125 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
1 su bardağı badem
1 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
30 gr tereyağı
1.5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
Un, tereyağı, tuz, pudra şekeri ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru içleri yağlanmış tart kalıplarına düzgün bir şekilde yayın. üzerlerine yağlı kağıt yayıp kuru bakliyat serpin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve kuru bakliyatları kaldırıp oda ısısında ılındırın. Badem, şeker ve tuzu mutfak robotunda un haline gelene kadar karıştırın. Tereyağını ve yumurtayı da ekleyip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Karışımı tart hamurlarının üzerine paylaştırıp üzerlerini spatula yardımıyla düzeltin. üzerine vişneleri dizin. 180 derecedeki fırında 20 dakika daha pişirin. Üzerine file Antep fıstığı serpip servis yapın.
|
|