|
Vişneli Cheesecake |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165385
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2022
349 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
100 gr biraz fazla margarin veya tereyağı
Muhallebisi için:
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı nişasta
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Sos için:
2 su bardağı vişne suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
Cheesecake tarifi için öncellikle burçak bisküvimizi robottan geçirerek un hâline getirelim ve daha sonra erittiğimiz margarini üstüne döküp karıştıralım. Bisküvili harcı kalıba boşaltalım, üzerine bastırarak yerleştirelim. Kalıbı daha sonra buzdolabına alalım.
Diğer taraftan muhallebimizi yapmak için vanilya hariç bütün malzemeleri tencerenin içine alalım. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Muhallebiyi ocaktan alarak vanilya ekleyip tekrar karıştıralım. Muhallebiyi biraz soğutalım.
İlk sıcaklığı çıkan muhallebimizi bisküvili harcımızın üzerine boşaltalım ve tekrardan dolaba kaldıralım. 5-6 dakika beklemesi yeterli.
Vişneli sos için vanilya hariç diğer malzemeleri ocağa alalım. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ocaktan aldığımız vişneli sosun içine vanilya ekleyip tekrar karıştıralım.
İlk sıcaklığı çıkan vişneli sosu muhallebinin üzerine dökelim ve bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim.
|
Vişneli Cheesecake |
|
hararet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151660
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2020
459 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tabanı için:
200 gram tahıllı bisküvi
60 gram eritilmiş tereyağı
Peynirli harcı için:
600 gram labne peynir
400 mililitre sıvı krema
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım limon suyu
Vişne sosu için:
500 gram vişne
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin.
Tereyağını eritip bisküvilere ekleyin ve güzelce karıştırın.
Kelepçeli kalıbın tabanını fırın kağıdı ile kaplayın ve kelepçeyi takın.
Fırın kağıdından 2 adet şerit kesip + şeklinde kalıba yerleştirin.
Kalıbın altını da alüminyum folyoyla sarın.
Hazırladığınız bisküvili harcı kalıba aktarıp bir su bardağı yardımıyla bastırarak sıkıştırın.
Kalıbı buzdolabına kaldırıp donmasını bekleyin.
Peynirli harç için labne ile kremayı çırpın.
Şekeri de ekleyip çırpmaya devam edin.
Yumurtaları da ilave edip çırptıktan sonra nişasta, vanilya ve limon suyunu ekleyerek homojenleşene kadar çırpmaya devam edin.
Peynirli harç hazır olunca kalıbı dolaptan çıkarıp peyniri bisküvinin üzerine aktarın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Kalıbı fırın tepsisine yerleştirin. Kalıbın etrafına ılık su ekleyin.
Cheesecakei fırına verip 10 dakika pişirdikten sonra dereceyi 160a indirip cheesecakei 50 dakika daha pişirin.
Bu sürenin sonunda fırını kapatıp cheesecakein 1 saat fırının içinde soğumasını bekleyin.
Bu esnada vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın.
Vişneleri tencereye alıp üzerine şekeri ve suyu ekleyin.
Nişastayı yarım su bardağı suda ezip vişnelere ilave edin.
Sosu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ardından soğumasını bekleyin.
Soğuyan sosu cheesecakein üzerine gezdirin.
Buzdolabında en az 3 saat soğuttuğunuz cheesecakei kalıptan çıkarıp servis edin.
|
Vişneli Cheesecake |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145450
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019
625 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
4 kaşık un
500 mililitre süt
6-7 yemek kaşığı şeker
1 kutu labne peynir
2 paket kedi dili
Hazır meyve sosu
Taze meyve tercihen vişne, çilek, frambuaz
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Karşıma unu ekleyin ve iyice çırpın. Ocakta devamlı karıştırarak, katı muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Soğuduğunda kremaya labneyi ekleyip iyice çırpın.
Kelepçeli kek kalıbının kenarlarına kedi dillerini sıralayın. Tabanına hafif süte batırılmış kedi dillerini yerleştirin.Üzerine kremadan biraz yayın. Bir kat daha kedi dili dizdikten sonra, son olarak kalan kremayı ekleyin.
Hazır meyve sosunu pişirin ve soğuyunca kremanın üzerine sosu yavaşça yayın. Buzdolabında mümkünse 1 gece veya birkaç saat bekletin.
Servis ederken üzerini taze meyvelerle süsleyin. Dikkatlice kelepçesini çıkarın ve pastanın etrafını kurdele ile bağlayın ki, hem görsellik katsın hem de pastanın dağılmasını engellesin.
|
Vişneli Cheesecake |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140512
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2019
629 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 paket yulaflı bisküvi
150 gr. margarin
2 çorba kaşığı süt
Kreması için:
3/4 su bardağı esmer şeker veya şeker
2 paket vanilya
1,5 paket labne peyniri (300gr.)
2 yumurta
1/4 limon suyu
1/2 paket vişne jölesi
150 gr. vişne (taze veya dondurulmuş)
Bir kabın içerisine labne peynirini, yumurtaları, vanilyayı,limon suyunu,esmer şekeri ekleyip mikserle 1 dk. çırparak bekletelim. Bisküvileri un gibi olana dek döverek içine eritilmiş margarini, sütü ve şekeri ekleyip karışım hamurlaşıncaya kadar karıştıralım. Kelepçeli bir kalıbı margarinle yağlayarak tabanına un serpelim. Bisküvi hamurunu kalıba bastırarak yerleştirelim. Üzerine labne peynirli kremayı yayarak üzerini spatulayla düzeltelim. 180 derece ısılı fırında kremanın üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Cheesecake'i fırından alıp buzdolabında soğuyana dek bekletelim. Bu arada 1/2 paket vişne jölesini,üzerinde bekletilen su miktarını yarısından 1 kahve fincanı eksik su ile tarifine uygun hazırlayalım. Jöle iyice alındığında vişneleri ekleyip karıştırarak cheesecake'in üzerine yayalım. Cheesecake'i buzdolabında jölesi donana kadar beklettikten sonra servis yapalım.
|
Vişneli Cheesecake |
|
kaktüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118683
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2016
1,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatoş Aktaş
1,5 paket yulaflı ya da burçaklı büsküvi
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
500 gram labne peyniri
200 gram süt kreması
Bir kaç damla limon
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı margarin
4 çorba kaşığı nişasta
Sosu için:
2 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 tane vanilya
26 cm kelepçeli kalıba rondo yardımı ile un ufak edip margarinle harmanladığımız büsküvi karışımını yayıyoruz ve bir kaşık yardımı ile düz bir zemin hazırlıyoruz. Biraz kalıplaşması için buzdolabında 10 dk bekletiyoruz. Bu süre de yumurtaların beyazı ile sarısını ayırıp beyazına 1 çimdik tuz atarak kar haline getirip bekletiyoruz. Yumurtaların sarısına 1 su bardağı toz şekerini ekleyip çırpıyoruz. Bir kaç damla limon süt kreması ve 4 yemek kaşığı nişastayı ekleyip çırpıyoruz. Sonra da 500 gram labne peynirini ekleyip çırpmadan kıvamını bozmadan spatula yardımı ile karıştırıyoruz. En son kar haline getirdiğimiz yumurta akını ekleyip çırpmadan söndürmeden spatula yardımı ile karıştırıyoruz. Dolaptan aldığımız büskivi zeminli kalıbımıza kek karışımını boşaltıyoruz. Önceden ısıttığımız 150 derece fırına 40-50 dakika kapağı hiç açmadan pişiriyoruz. 40-50 dakikanın sonunda pişip pişmediğini kürdanla kontrol edip pişirme işlemini tamamlıyoruz. Üzerinin vişne sosu için 2 su bardağı vişne suyu 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı aynı tencerede pişiriyoruz. 1 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz ve vanilyayı ekliyoruz. Sosumuz soğuyana kadar kabuklaşmaması için karıştırıyoruz. Kekimiz ve sosumuz buz gibi soğuyana kadar bekliyoruz. Kelepçeli kalıbımızdaki keke vişne sosumuzu döküyoruz. 1 gece buzdolabında dinlendirip servis yapıyoruz.
|
Vişneli Cheesecake |
|
onbaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc117657
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016
1,425 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gizem Çetin
2,5 kahve fincanı toz şeker
2,5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
400 gr labne peyniri
100 gr beyaz çikolata
2/3 su bardağı pudra şekeri
2 paket vanilya
50 ml krema
1 yemek kaşığı toz jelatin
500 gr vişne
½ su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yumurta ve 2,5 fincan toz şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz. 2,5 fincan un ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz. Karışımı yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökerek 175 derecede 30 dakika pişiriyoruz. 50 ml. kremayı ısınması için bir kaba alıyoruz. İçerisine erittiğimiz beyaz çikolatayı, toz jelatini de ekleyerek homojen karışım elde edince altını kapatıyoruz. Diğer taraftan 400 gr. labne, 1 paket vanilya ve pudra şekerini çırpıyoruz. Bu karışımı hazırladığımız jelatinli krema ile karıştırıyoruz ve fırından çıkan kekimizin üzerine sürüyoruz. Üzerine krema sürdüğümüz keki buzdolabında en az iki saat bekletiyoruz. Vişne, yarım bardak şeker ve 1 kaşık nişastayı koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişiriyoruz. Ilınınca krema ile kapladığımız kekin üzerine döküyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapıyoruz.
|
Vişneli Cheesecake |
|
çıtır çıtır
Aşçı
Kayıt: 25.05.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc107910
Gönderme Tarihi: 27.May.2015
1,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
2,5 su bardağı un
150 gram tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
Kreması için:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 paket vanilya
1 çay bardağı kıyılmış fındık
3 çorba kaşığı esmer şeker
1 kilo vişne
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı nişasta
Keki için yumurtayı şeker ile iyice çırpın. Daha sonra elinizle içine diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Fındık ve şekeri bir kabın içinde karıştırın, kek kalıplarının içlerine tereyağı sürüp bu fındıklı karışımı paylaştırın ve üzerine kek harcını dökün. Daha sonra 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirip çıkartın. Üzerine kreması için gereken malzemeyi ocak üzerinde sürekli çırparak pişirin ve pişirdiğiniz kekin üzerine soğuk olarak dökün. 1 saat buzdolabında bekletin. Vişneleri de tencerede kaynatın, üzerine suyu ve nişastayı koyun, koyu sos kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın. Soğutup kekin üzerine dökün ve servis yapın.
|
Vişneli Chesecake |
|
küpeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2014
Mesajlar: 38 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96932
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2014
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 yumurta
1 tutam tuz
İçi için:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket labne peyniri
1.5 çay bardağı un
200 gram süzme yoğurt
1 çay barağı pudra şekeri
Üzeri için:
400 gram vişne
2 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
Hamuru için gerekli malzemeleri bir kabın içinde hızlıca yoğurun. Yumuşak bir hamur haline geldiğinde yuvarlak bir kalıbın içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Bu şekilde 5 dakika dolapta tutun. İçi için yumurta ve şekeri çırpın. Peyniri, vanilyayı, yoğurdu ve unu ekleyip karıştırın. Bu peynirli kremayı dolaptan aldığınız hamurun içine dökün ve 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. 35 dakika pişince çıkartıp soğumasını bekleyin. Bu arada üzeri için vişneleri bir kabın içinde kaynatın. Nişastayı da suyla açın ve vişneye ekleyin. Bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Soğumaya bıraktığınız chesecake'in üzerine vişne sosunu döküp servis yapın.
|
Vişneli Chesee Cake |
|
tarhana
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc92071
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
2,405 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
100 gram tereyağı veya margarin
3-4 çorba kaşığı süt
2 paket yulaflı bisküvi
1 paket labne peynir
1/2 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket vişne jölesi
250 gr vişne (ahududu veya frambuaz)
Bisküvileri un haline getirip içine erimiş yağı ve sütü ekleyip hamur gibi yoğurun. Kelepçeli yuvarlak bir kalıba bastırarak hamuru yayın. 190 derece ısılı fırında 20-25 dakika pişirin, fırından alın. Ayrı bir kapta krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştırın. Şeker ve labne peynirini ekleyip çırpın. Soğuyan cheescake hamuru üzerine yayın. Jöleyi tarifine uygun hazırlayın, içine vişne parçalarını ilave edin. Cheesecake'in üzerine boşaltın. Buzdolabından bir kaç saat bekletip servis yapın.
|
Vişneli Çis Kek |
|
ilmekçi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2013
Mesajlar: 34 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc87856
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2013
3,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket kepekli bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
200 gram labne peyniri
200 gram süzme yoğurt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
200 gram vişne
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Bisküvileri toz haline getirip içine eritilmiş tereyağını ekleyip harmanlayın. Kelepçeli kalıbın içine kalıp olarak döşeyin ve düz bir zemin halinde bastırıp hazırlayın. Bu arada yumurtaları kırın ve şekerle çırpın. İçine labne peyniri, süzme yoğurdu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Bisküvilerin üzerine döküp 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Bu arada vişneleri şekerle 3 dakika kaynatıp içine nişastayı ekleyip koyulaşınca ocaktan alın. Üzerine vişneli harcı dökün 2 saat buzdolabında bekletip servis yapın.
|
Vişneli Cheesecahe |
|
uğurlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2010
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc75125
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2012
2,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket burçak bisküvi
100 gr tereyağı
120 gr toz şeker
½ adet limon suyu
400 gr labne peynir
1 kutu krema
Bisküvileri robota koyun ve toz haline getirin. Eritilmiş tereyağını da ekleyin ve iyice karıştırın. Kelepçeli kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayın. Bisküvileri kalıbın tabanına yayın ve üzerine iyice bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Labneyi, kremayı, şekeri, limon suyunu bir kaba alarak çırpın. İyice karışınca buzdolabından kalıbı çıkarın ve üzerine bu karışımı dökün. Sertleşmesi için buzdolabında tekrar bekletin. Üzerine hazır olarak satılan vişne sosunu sürün ve 1 gün dolapda bekletin. Ne kadar beklerse o kadar leziz olur. Ertesi gün kelepçeli kaptan çıkarın ve dilimleyin. Bunu ahududulu ve çilekli de yapabilirsiniz çok ama çok leziz oluyor. Dilerseniz dondurulmuş vişneylede süsleyebilirsiniz.
|
Vişneli Cheesecake |
|
feriha
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc68033
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2011
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket burçak bisküvi
4 çorba kaşığı margarin
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket labne peyniri
1 su bardağı süzme yoğurt
2 paket vanilya
2 kaşık un
jölesi için:
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı vişne suyu
1 paket tart jölesi
Bisküvileri robotta çekin. Tereyağını eritip bisküviye karıştırarak biraz yoğurun. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına yerleştirin. Dolapta en az bir saat dinlendirin.4 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ile çırpın. Daha sonra labneyi,süzme yoğurdu, 1 kaşık unu, vanilyayı ilave edip iyice çırpın. Bisküvili karışımın üzerine dökün. 150 derecede pişirin.Jölesi için; bir tencereye vişne suyunu, şekeri ve nişastayı ekleyerek kıvamlaşana kadar pişirin. Kek soğuduktan sonra üzerine dökün. Son olarak tart jölesini üzerindeki tarife göre pişirin ve kekin üzerine dökün
|
Vişneli Cheesecake |
|
sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20950
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2008
3,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
Turta Cafe & Bistro KAVAKLIDERE
750 gr.lık 1 paket labne peyniri
7 adet yumurta
1,5 su bardağı çiğ krema
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı süt tozu
3 adet yumurtanın beyazı
1 adet limonun rendesi ve suyu
1 adet portakalın rendesi ve suyu
Taban keki için gerekli malzemeler:
2 paket Petit Beurre bisküvi
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Vişne sosu için gerekli malzemeler:
1 bardak vişne suyu
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı çekirdeksiz vişne kompostosu
Taban kekinin yapılışı:
ilk olarak taban keki hazırlanır. 2 paket bisküvi iyice ufalanır ve içine eritilmiş tereyağı katılarak iyice yoğrulur. Daha sonra kek kalıbının tabanına yerleştirilir. Bir tencerede 1,5 su bardağı şeker, 1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu, 1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu şeker eriyene kadar iyice karıştırılır. Labne peynir ilave edilir. 7 adet yumurta eklenir ve iyice çırpılır. Süt tozu ve un harmanlanıp karışıma ilave edilir, iyice karıştırılır. Çiğ krema da eklenip iyice çırpılır. 3 adet yumurta beyazı ve 4 yemek kaşığı şeker iyice çırpılarak köpürtülür. Ardından diğer malzemelerle karıştırılarak kalıptaki taban kekinin üzerine dökülür. Fırın tepsisinin içine su konur. Kek kalıbı tepsinin içine yerleştirilir. 180 derece ısıtılmış fırında 50 dakika pişirilir. Kek pişerken vişne sosu hazırlanır.
Vişne sosunun yapılışı:
Bir tencereye vişne suyu, vişne taneleri ve toz şeker koyularak 8 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra blenderdan geçirilir ve süzülür.
Hazırlanan vişne sosu, pişirilen kekin üzerine dökülerek servis yapılır. İsteğe göre üzeri vişne taneleri ve krema ile süslenebilir.
|
Vişneli cheescake |
|
YeniEvli
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 20 Şehir: ISTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc16761
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2007
2,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak şeker,
1 bardak vişne suyu,
1 paket donmuş vişne,
1 paket buğdaylı bisküvi,
1 yemek kaşığı mısır nişastası,
2 kutu labne peyniri,
2 kutu krem şanti,
2 paket vanilya,
4 yemek kaşığı mısır nişastası,
4 yumurta,
75 gram margarin
Buğdaylı bisküviyi un gibi oluncaya kadar dövün, bunu robotunuzun kesme bıçağıyla da yapabilirsiniz. Margarininizi eritin ve bisküvilerle karıştırıp hamur gibi yapın. Yaptığınız karışımı kek kalıbınıza döşeyin. Şekeri, labne-yi, krem şantiyi mikserden geçirin ve yumurtaları teker teker karışımın içine kırın. 4 yemek kaşığı mısır nişastasıyla, 2 paket vanilyayı ekleyin tekrar çırpın. Karışımınızı bisküvili karışımınızın üstüne döküp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dakika pişirin.
Arzu ederseniz kekinizi soğuduktan sonra bir süre buzdolabına koyarak biraz daha katüaştırabilirsiniz.
Servis yapmadan 1 saat kadar önce vişnelerinizi donmuş halde kekinizin üstüne dizin, 1 bardak vişne suyunu ve 1 yemek kaşığı mısır nişastasını, sürekli karıştırarak ocakta katılaştırın, rengi koyulaşınca ocaktan alın ve donmuş vişnelerin üstüne karışımı sıcakken dökün.
ML® Şantili Vişneli Kek için tıklayın
|
Vişneli Cheesecake |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc3338
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
2,772 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket bisküvi
2/3 yumuşak margarin
1 kavanoz tamek vişne kompostosu
1 krem beyaz peynir
1 küçük paket krema
3 kaşık yoğurt
3 yumurta
3 fincan toz şeker
Bisküvileri iyice ezip un haline getirin. Yumuşak margarin ile yoğurup kasnaklı kalıba bastırarak yayın. Beyaz krem peyniri, kremayı, yoğurdu, yumurtaları ve toz şekeri 2-3 dakika çırpıp bisküvilerin üzerine dökün. Fırında 40-45 dakika pişirin. Vişne kompostosunu 1 kaşık nişasta ile jöle kıvamına gelinceye kadar kavurmak suretiyle pişirin.Vişneler örselenmesin diye son anda ilave edin. Fırından çıkardığınız pastanın üstüne dökün. (ikisi de ılık olsun) Daha sonra 2-3 saat buzdolabında bekletip servise sunun.
ML® Vişneli Çiskek için tıklayın
|
|