|
Vişneli Chesee Cake |
|
tarhana
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc92071
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
2,390 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
100 gram tereyağı veya margarin
3-4 çorba kaşığı süt
2 paket yulaflı bisküvi
1 paket labne peynir
1/2 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket vişne jölesi
250 gr vişne (ahududu veya frambuaz)
Bisküvileri un haline getirip içine erimiş yağı ve sütü ekleyip hamur gibi yoğurun. Kelepçeli yuvarlak bir kalıba bastırarak hamuru yayın. 190 derece ısılı fırında 20-25 dakika pişirin, fırından alın. Ayrı bir kapta krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştırın. Şeker ve labne peynirini ekleyip çırpın. Soğuyan cheescake hamuru üzerine yayın. Jöleyi tarifine uygun hazırlayın, içine vişne parçalarını ilave edin. Cheesecake'in üzerine boşaltın. Buzdolabından bir kaç saat bekletip servis yapın.
|
Vişneli Cheesecake |
|
onbaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc117657
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016
1,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gizem Çetin
2,5 kahve fincanı toz şeker
2,5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
400 gr labne peyniri
100 gr beyaz çikolata
2/3 su bardağı pudra şekeri
2 paket vanilya
50 ml krema
1 yemek kaşığı toz jelatin
500 gr vişne
½ su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yumurta ve 2,5 fincan toz şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz. 2,5 fincan un ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz. Karışımı yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökerek 175 derecede 30 dakika pişiriyoruz. 50 ml. kremayı ısınması için bir kaba alıyoruz. İçerisine erittiğimiz beyaz çikolatayı, toz jelatini de ekleyerek homojen karışım elde edince altını kapatıyoruz. Diğer taraftan 400 gr. labne, 1 paket vanilya ve pudra şekerini çırpıyoruz. Bu karışımı hazırladığımız jelatinli krema ile karıştırıyoruz ve fırından çıkan kekimizin üzerine sürüyoruz. Üzerine krema sürdüğümüz keki buzdolabında en az iki saat bekletiyoruz. Vişne, yarım bardak şeker ve 1 kaşık nişastayı koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişiriyoruz. Ilınınca krema ile kapladığımız kekin üzerine döküyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapıyoruz.
|
Vişneli Cheesecake |
|
kaktüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118683
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2016
1,606 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatoş Aktaş
1,5 paket yulaflı ya da burçaklı büsküvi
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
500 gram labne peyniri
200 gram süt kreması
Bir kaç damla limon
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı margarin
4 çorba kaşığı nişasta
Sosu için:
2 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 tane vanilya
26 cm kelepçeli kalıba rondo yardımı ile un ufak edip margarinle harmanladığımız büsküvi karışımını yayıyoruz ve bir kaşık yardımı ile düz bir zemin hazırlıyoruz. Biraz kalıplaşması için buzdolabında 10 dk bekletiyoruz. Bu süre de yumurtaların beyazı ile sarısını ayırıp beyazına 1 çimdik tuz atarak kar haline getirip bekletiyoruz. Yumurtaların sarısına 1 su bardağı toz şekerini ekleyip çırpıyoruz. Bir kaç damla limon süt kreması ve 4 yemek kaşığı nişastayı ekleyip çırpıyoruz. Sonra da 500 gram labne peynirini ekleyip çırpmadan kıvamını bozmadan spatula yardımı ile karıştırıyoruz. En son kar haline getirdiğimiz yumurta akını ekleyip çırpmadan söndürmeden spatula yardımı ile karıştırıyoruz. Dolaptan aldığımız büskivi zeminli kalıbımıza kek karışımını boşaltıyoruz. Önceden ısıttığımız 150 derece fırına 40-50 dakika kapağı hiç açmadan pişiriyoruz. 40-50 dakikanın sonunda pişip pişmediğini kürdanla kontrol edip pişirme işlemini tamamlıyoruz. Üzerinin vişne sosu için 2 su bardağı vişne suyu 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı aynı tencerede pişiriyoruz. 1 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz ve vanilyayı ekliyoruz. Sosumuz soğuyana kadar kabuklaşmaması için karıştırıyoruz. Kekimiz ve sosumuz buz gibi soğuyana kadar bekliyoruz. Kelepçeli kalıbımızdaki keke vişne sosumuzu döküyoruz. 1 gece buzdolabında dinlendirip servis yapıyoruz.
|
Vişneli Cheesecake |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145450
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019
602 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
4 kaşık un
500 mililitre süt
6-7 yemek kaşığı şeker
1 kutu labne peynir
2 paket kedi dili
Hazır meyve sosu
Taze meyve tercihen vişne, çilek, frambuaz
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Karşıma unu ekleyin ve iyice çırpın. Ocakta devamlı karıştırarak, katı muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Soğuduğunda kremaya labneyi ekleyip iyice çırpın.
Kelepçeli kek kalıbının kenarlarına kedi dillerini sıralayın. Tabanına hafif süte batırılmış kedi dillerini yerleştirin.Üzerine kremadan biraz yayın. Bir kat daha kedi dili dizdikten sonra, son olarak kalan kremayı ekleyin.
Hazır meyve sosunu pişirin ve soğuyunca kremanın üzerine sosu yavaşça yayın. Buzdolabında mümkünse 1 gece veya birkaç saat bekletin.
Servis ederken üzerini taze meyvelerle süsleyin. Dikkatlice kelepçesini çıkarın ve pastanın etrafını kurdele ile bağlayın ki, hem görsellik katsın hem de pastanın dağılmasını engellesin.
|
Vişneli Cheesecake |
|
hararet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151660
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2020
436 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tabanı için:
200 gram tahıllı bisküvi
60 gram eritilmiş tereyağı
Peynirli harcı için:
600 gram labne peynir
400 mililitre sıvı krema
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım limon suyu
Vişne sosu için:
500 gram vişne
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin.
Tereyağını eritip bisküvilere ekleyin ve güzelce karıştırın.
Kelepçeli kalıbın tabanını fırın kağıdı ile kaplayın ve kelepçeyi takın.
Fırın kağıdından 2 adet şerit kesip + şeklinde kalıba yerleştirin.
Kalıbın altını da alüminyum folyoyla sarın.
Hazırladığınız bisküvili harcı kalıba aktarıp bir su bardağı yardımıyla bastırarak sıkıştırın.
Kalıbı buzdolabına kaldırıp donmasını bekleyin.
Peynirli harç için labne ile kremayı çırpın.
Şekeri de ekleyip çırpmaya devam edin.
Yumurtaları da ilave edip çırptıktan sonra nişasta, vanilya ve limon suyunu ekleyerek homojenleşene kadar çırpmaya devam edin.
Peynirli harç hazır olunca kalıbı dolaptan çıkarıp peyniri bisküvinin üzerine aktarın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Kalıbı fırın tepsisine yerleştirin. Kalıbın etrafına ılık su ekleyin.
Cheesecakei fırına verip 10 dakika pişirdikten sonra dereceyi 160a indirip cheesecakei 50 dakika daha pişirin.
Bu sürenin sonunda fırını kapatıp cheesecakein 1 saat fırının içinde soğumasını bekleyin.
Bu esnada vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın.
Vişneleri tencereye alıp üzerine şekeri ve suyu ekleyin.
Nişastayı yarım su bardağı suda ezip vişnelere ilave edin.
Sosu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ardından soğumasını bekleyin.
Soğuyan sosu cheesecakein üzerine gezdirin.
Buzdolabında en az 3 saat soğuttuğunuz cheesecakei kalıptan çıkarıp servis edin.
|
Vişneli Cheesecake |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165385
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2022
322 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
100 gr biraz fazla margarin veya tereyağı
Muhallebisi için:
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı nişasta
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Sos için:
2 su bardağı vişne suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
Cheesecake tarifi için öncellikle burçak bisküvimizi robottan geçirerek un hâline getirelim ve daha sonra erittiğimiz margarini üstüne döküp karıştıralım. Bisküvili harcı kalıba boşaltalım, üzerine bastırarak yerleştirelim. Kalıbı daha sonra buzdolabına alalım.
Diğer taraftan muhallebimizi yapmak için vanilya hariç bütün malzemeleri tencerenin içine alalım. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Muhallebiyi ocaktan alarak vanilya ekleyip tekrar karıştıralım. Muhallebiyi biraz soğutalım.
İlk sıcaklığı çıkan muhallebimizi bisküvili harcımızın üzerine boşaltalım ve tekrardan dolaba kaldıralım. 5-6 dakika beklemesi yeterli.
Vişneli sos için vanilya hariç diğer malzemeleri ocağa alalım. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ocaktan aldığımız vişneli sosun içine vanilya ekleyip tekrar karıştıralım.
İlk sıcaklığı çıkan vişneli sosu muhallebinin üzerine dökelim ve bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim.
|
|