|
Vişneli Çikolatalı Toplar |
|
nurol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc93770
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2013
1,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase dondurulmuş vişne
1 paket petibör bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş fındık
Sosu için:
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
70 gr. bitter çikolata
Vişneleri eziyoruz ve suyunu iyice sıkıyoruz. Bisküvileri ufalıyoruz ve tüm malzemeyi bir kapta yoğuruyoruz. Harçtan elimizle minik toplar yapıyoruz. Sosu için; kakao, nişasta ve toz şekeri, içine yavaş yavaş su ekleyerek çırpıyoruz. Ocağın üzerine koyup yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. Kırılmış bitter çikolatayı ekleyip erimesini sağlıyoruz. Soğuyunca topların üzerine sosu dökerek servis ediyoruz.
|
Vişneli Çikolatalı Toplar |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108671
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
3,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
200 gram tereyağı
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 çay bardağı ayıklanmış vişne
100 gram bitter çikolata
Yağı, pudraşekeri ile elle iyice yumuşatın. Kakao, kabartma tozu, un ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru folyoya sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elle açın, içine 2 adet vişne koyun. Kapatıp yuvarlayın, yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Topların üzerine 1 tatlı kaşığı çikolata dökün, çikolata donunca servis yapın.
|
|