|
Vişneli Pastacı Kremalı Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168783
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2022
150 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağı süt
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 çay bardağı su
1 - 1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 - 1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alıp üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte tel çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
1 su bardağı vişneyi ve 2 yemek kaşığı toz şekeri tencereye alın. Kıvam alıncaya kadar orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan pastacı kremasını çırpma kabına alın ve mikser ile 1-2 dakika çırpın. Vişneleri ilave edin ve orta devirde 2 dakika daha çırpın.
Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve pişirme kağıdından ayırın. Kalıbı tekrar kullanmak için yıkayın ve kurulayın. Keki ortadan enlemesine ikiye kesin. İlk katını kalıbın içine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın ve kalan kremayı yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
1 çay bardağı suyu bir kaseye alın ve üzerine nişastayı ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Vişne, toz şeker ve nişastalı suyu bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Buzdolabındaki pastayı kalıbından çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız vişneli karışımı yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
|
Vişneli Pastacı Kremalı Tart |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169689
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2023
237 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
100 g tereyağı
1 - 1,5 yemek kaşığı su
Pişirmek için:
1 su bardağı çiğ nohut
Dolgu için:
1 çay bardağı fındık kırığı
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
Üzeri için:
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 - 2 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
Kalıp:
Tabanı çıkan tart kalıbı (Ø 24 cm)
Unu derin bir kaba eleyip üzerine pudra şekerini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Tereyağı ve suyu ilave edip yoğurun. Hamuru streç filme sarın buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru buzdolabından çıkarıp bir pişirme kağıdı üzerine alın. Üzerine ikinci bir pişirme kağıdı yerleştirin ve merdane ile 25 cm çapında açın. Üstteki pişirme kağıdını çıkarıp alttaki ile birlikte kaldırın ve kalıbın içine ters çevirerek yerleştirin. Parmaklarınız ile hamuru bastırarak taban ve yanlarını tamamen kaplayın. Tabanını çatal ile birçok yerinden delin. Üzerine pişirme kağıdı yerleştirip nohutları yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın ve pişirme kağıdını nohutlar ile birlikte içinden çıkarın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarıp bir servis tabağına alın. İçine fındıkları serpin.
Vişne ve toz şekeri tencereye alıp düşük ısıdaki ocakta arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı tencereye alın, üzerine pastacı kremasını boşaltın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan kremayı mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine vişneyi ekleyip yavaşça karıştırın ve tartın içine yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Üzerine vişneleri sıralayıp hindistancevizi rendesini serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|