|
Vişneli Tart |
|
sülük
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc143699
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2019
771 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı vişne
2 adet orta boy şeftali
10 adet mürdüm eriği
1 yemek kaşığı kuru İzmir üzümü
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Hamuru için:
150 gram un
150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
150 gram toz şeker
Orta boy ve kenarları en az 3 parmak yüksekliğindeki fırın kabını hazır edin. Eğer kenarları yüksek bir kabınız yoksa, kalıbınızın altına alüminyum folyo serip, uçlarını da kıvırmayıp yukarı doğru kaldırarak yüksek duvar yapabilirsiniz. Kabınız hazır olduktan sonra içini yumuşamış ya da eritilmiş tereyağıyla iyice yağlayın.
Bir tarafta şeftalileri soyup çok ince elma dilimleri şeklinde doğrayın. Mürdüm eriklerini ve kuru sarı üzümleri ayrı ayrı kaplarda sıcak suya koyup 15-20 dakika bekletin. Yumuşayan mürdüm eriğinin çekirdeğini çıkarıp ufak ufak doğrayın. Derin bir kabın içinde şeftaliyi, parçalanmış mürdüm eriğini, suyu süzülmüş sarı üzümleri, vişneleri (dondurulmuş ise biraz buzunun çözülmesini bekleyin), dövülmüş ceviz içi ve tarçını iyice harmanlayıp karıştırın. Bir kenarda beklemeye bırakın.
Hamuru için oda sıcaklığında yumuşamış yağınızı un ile karıştırarak, birbirine iyice yedirin. Bütün bir hamur değilde, ufalanmış ekmek gibi dağınık bir hamur elde edeceksiniz.
Diğer tarafta yağladığınız fırın kabını önünüze alıp en altına cevizli meyve karışımını serin. Üzerine ufalanmış hamur parçacıklarını serpiştirin. Meyveleri görünmeyecek şekilde iyice üzerini kapatın. Fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra dilerseniz üzerine krem şanti ekleyerek servise sunabilirsiniz.
|
Vişneli Tart |
|
müjgan kahyaoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc151425
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2020
496 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı pudra şekeri
125 gr soğuk tereyağı
1 yumurta sarısı
İçi için:
300 gr çekirdeksiz vişne
1 su bardağı badem (tuzsuz-kavrulmamış-kabuksuz)
1 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1/4 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
45 gr tereyağı
Dondurma
Hazırlanışı
Fırını 190 derecede ısıtın. Un, şeker ve tuzu büyük bir cam kaseye alıp harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağını ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Yumurta sarısını ekleyin ve hızlı hareketlerle yoğurun. Hamuru yağlı kağıt ve streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. 23 cm büyüklüğünde tart kalıbının içini yağlayın. Hamuru kalıptan daha büyük açıp kalıbın içine yerleştirin. Fazlalıkları bıçakla kesin. üzerine bir parça yağlı kağıt ekleyip bolca nohut serpin. Sıcak fırında 15 dakika pişirin. Tart hamurunu fırından alıp üzerindeki yağlı kağıt ve nohutları kaldırın. Fırının ısısını 180 dereceye indirin. Badem, şeker ve tuzu mutfak robotunda un haline gelene kadar karıştırın. Tereyağı parçalarını ve yumurtayı da ekleyip yumuşak bir karışım olana kadar karıştırmaya devam edin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz tart hamurunun üzerine döküp tepesini bir spatulayla düzleyin. üzerine vişneleri dizin ve 180 derece fırında 20 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra dondurmayla birlikte servis yapın.
|
Vişneli Tart |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180974
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2024
16 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Dolgusu için:
3 su bardağı dondurulmuş vişne
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tereyağı
Vişneleri tavaya alın şeker ile suyunu bırakana kadar pişirin.
Nişasta ile suyunu karıştırın ve vişnelerin içerisine dökün.
Koyulaşınca ocağın altını kapatın.
Hamuru hazırlamak için un hariç tüm malzemeleri karıştırın.
Sonrasında ise azar azar unu ilave ederek yoğurun.
Hamurun 1/3'ünü ayırın ve dondurucuya koyun.
Kalan hamuru yağlanmış kalıba bastırın ve çatal ile üzerine minik delikler açın.
Ardından hazırlamış olduğunuz vişneli sosu ekleyin.
Dondurucunun içine koymuş olduğunuz hamuru hazırlamış olduğunuz tartın üzerine rendeleyin.
180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.
En sonunda ise üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin.
|
|