|
|
Yaban Mersinli Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168298
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2022
335 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Taban:
0,5 su bardağı un
0,5 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
2 yemek kaşığı toz şeker
50 g oda sıcaklığında tereyağı
1 yemek kaşığı su
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Vanilyalı puding karışımı:
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
1,5 su bardağı yaban mersini (blueberry)
1,5 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
7 - 8 adet yaban mersini (blueberry)
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş badem ve toz şekeri ilave edip kaşık ile karıştırın. Tereyağı, su ve vanilya aromasını ilave edip yoğurun. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve yumurta sarısını bir tencereye alıp el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan pudingi mikser ile 2 dakika çırpın. Ayrı bir kapta krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine pudingi ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika daha çırpın. Karışımı kalıptaki kekin üzerine döküp kaşık ile yayın. Streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 4 saat bekletin.
Yaban mersini ve toz şekeri küçük bir tencereye alın. Yarım çay bardağı suyun içine nişastayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Yaban mersinlerinin üzerine dökün ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Pastayı dondurucudan alın ve kalıptan çıkarın. Servis tabağına alıp üzerine yaban mersinli karışımı yayın. Yaban mersini ile süsleyin ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
|
Yaban Mersinli Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168786
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2022
218 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta akı
3 yumurta sarısı
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı süt
Dolgu:
0,5 çay bardağı su
0,5 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1,5 su bardağı yaban mersini (blueberry)
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için:
2 - 3 yemek kaşığı yaban mersini (blueberry)
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Yumurta sarısı, toz şeker, şekerli vanilin ve sütü ayrı bir çırpma kabına alıp 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Yumurta aklarını ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Su, toz şeker ve mısır nişastasını bir tencereye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine yaban mersini ve limon kabuğu rendesini ilave edip orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Krem şantiyi yarım su bardağı süt ile tarifine göre çırpın. Üzerine soğuyan pudingi ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Yaban mersinli karışımı ilave edin ve düşük devirde 30 saniye çırpın.
Keki kalıptan çıkarın, pişirme kağıdını ayırın ve iki eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Kalıbı yıkayın ve kurulayın. İlk kat keki kalıbın içine oturtun ve üzerine kremanın yarısını yayın. İkinci kat keki kapatın. Kalan kremayı krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine sıkın. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Pastayı kalıbından çıkarıp servis tabağına alın. Yaban mersini ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|
Yaban Mersinli Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|