|
|
Yaban Mersinli Tart |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc7397
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2006
2,845 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. yumuşak tereyağı
90 gr. şeker
1 paket şekerli vanilin
1 yumurta sarısı
150 gr. un
Nohut
250 gr. yaban mersini kompostosu
200 gr. taze veya donmuş kırmızı yaban mersini
1 tatlı kaşığı tarçın
250 gr. krema
40 mi. süt
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 adet yumurta Pudra şekeri
Tuz
Tereyağı, 40 gr. şeker, şekerli vanilin ve bir tutam tuzu mikserin hamur karıştırma ucu ile düşük devirde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Yumurta sarısını ve 20 ml. suyu ekleyin, karışıma yedirin. Son olarak unu ilave edin, mikserle düşük devirde karıştırın. Hamuru kısa bir süre ellerinizle yoğurun, folyoya sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru hafif unlu tezgahta 32x32 cm. büyüklüğünde açın. Yağlanmış 30 cm. uzunluğundaki kare veya 32 cm. çapındaki yuvarlak tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını 2 cm. yüksekliğine getirip düzeltin, içini çatalla birçok kere delin. Üstüne fırın kağıdı serip, nohutla kaplayın. 190°C'de ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirin.
Kompostoyu, yaban mersinini, tarçını, tencerede bir taşım kaynatın. Kremayı, 50 gr. şekeri, sütü, portakal kabuğunu ve yumurtaları pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Hamuru fırından çıkarın, kağıt ve nohutları alın. Kremanın arasından meyveler görünecek şekilde komposto ve krema karışımını üstüne yayın. Tartı aynı ısıda 15-20 dakika daha pişirin. Kalıbın içinde tamamıyla soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.
|
Yaban Mersinli Tart |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115060
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2016
1,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
275 gr un
125 gr pudra şeker
2 çay kaşığı vanilya
125 gr margarin
Yarım çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı süt
Kreması için;
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı pudra şeker
2 yemek kaşığı mısır nişasta
Yarım limon suyu
Üzeri için;
250 gr yaban mersini
Unu derin ve geniş bir kaba eleyin. Pudra şeker ve vanilyayı ilave edin. Tuz, küp doğranmış sanayağı, süt ve yumurtayı ekleyerek yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sarıp ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Ufak tart kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplara paylaştırıp yerleştirin. üzerine fazla kabarmaması için çatalla delikler açın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Krema için süt, şeker, nişasta ve limon suyunu koyu bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve 10-15 dakika soğutun. Soğumuş tart hamurunun üzerine kremayı yayın. En üste yaban mersinlerini yerleştirip buzdolabında 1 saat bekletin. İsteğe bağlı olarak çiçek ya da taze otlarla süsleyip servis yapın.
|
Yaban Mersinli Tart |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169696
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2023
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 - 1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta
100 g oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2,5 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
Dolgu:
250 g tatlı lor peyniri
1 su bardağı krema
1 limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı yaban mersini (blueberry)
Üzeri için:
1 - 2 yemek kaşığı yaban mersini (blueberry)
1 limon kabuğu rendesi
Kalıp:
Tart kalıbı (Ø 28 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu bir kaba eleyin, üzerine buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yumurta, tereyağı, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ekleyin. Fındıkları ilave edin ve düşük devirde 10-15 saniye çırpın. Hamuru tart kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından aldığınız tartı 5 dakika sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Tatlı lor peyniri, krema ve limon kabuğu rendesini bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Yaban mersinlerini ilave edin ve kaşık ile yavaşça karıştırın. Soğuyan tartın üzerine alın, üzerini düzeltip yaban mersini ve limon kabuğu rendesi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|
Yaban Mersinli Tart Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|