|
|
Yaban Mersinli Turta |
|
piri reis
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140104
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2019
854 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.unipro.com.tr
Krater Sade Şarlot Tozu 250 gr
Ilık su 250 gr
Krater Şanti (az çırpılmış) 1000 gr
Krater Yaban Mersini Paste 75-100 gr
Krater Yaban Mersinli Klassos (Pastanın üstünü kaplamak için)
Dekor için Karamela:
Toz şeker 300 gr
Glikoz 70 gr
Su 125 gr
Dekor için, hepsi beraber, büyük olmayan saplı bir tencere içinde kızarmış bir renk alana kadar pişirilir, ateşten alındıktan sonra küçük saplı bir kepçe ile içinde bol buzlu su olan kap içine dökülür. Donmuş kızartılmış şeker, karamela buzlu sudan çıkartıldıktan sonra kağıt havlu üstünde bekletilir.
Krema için, çarlot tozu su ile karıştırılır içine yaban mersinli paste katıldıktan sonra çok çırpılmamış şanti yedirilir.
Turtanın Hazırlanması
Turta çemberinin yan kenarları hafif şekilde sıvı yağ ile yağlanır, pudra şekerine batırılır, çemberi masa üstüne hafif vurup fazla şekerleri alınır.
Turta çemberinin tabanına bir adet dilimlenmiş pandispanya yerleştirilir, üzerine hafif şurup serpilir. Daha sonra yaban mersinli şarlat kreması ile doldurulur ve üstü pandispanya ile kapatılır. Buzdolabında dondurulur.
İsteğe bağlı, daha yüksek boy çember kullanarak 3-4 kat pandispanya dilimli olarak da hazırlanır.
Turta, çemberden çıkartıldıktan sonra her tarafı çırpılmış şanti ile sıvazlanır. Daha sonra üstüne yaban mersinli Klassos dökülerek kaplama yapılır. Üstüne isteğe ı bağlı karamelalı dekor süsü konur.
|
Yaban Mersinli Turta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169697
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2023
303 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur için:
150 g küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı
1 yumurta
3 - 4 yemek kaşığı su
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu:
1,5 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 çay bardağı öğütülmüş badem
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kalıp:
Tart kalıbı (Ø 24 cm)
Kalıbı tereyağı ile yağlayın.
Tereyağı, yumurta, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Yarısını streç film ile sarıp buzdolabına koyun. Kalan yarısını pişirme kağıdı üzerinde 26 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile kaldırıp kalıbın üzerine ters çevirin. Kağıdı çıkarın. Hamuru eliniz ile kalıbın tabanına ve kenarlarına 3 cm yüksekliğinde yayın. Çatal ile birçok yerinden delin ve dondurucuya koyun.
Yaban mersini, toz şeker, su ve mısır nişastasını bir tencereye alın. Nişasta eriyinceye kadar kaşık ile karıştırın. Ocağa alın ve orta ısıda sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Kalıbı dondurucudan çıkarın. Badem ve toz şekeri mutfak robotunda öğütün. Tartın tabanını kaplayacak şekilde serpin. Üzerine soğuyan yaban mersinli karışımı yayın. Ayırdığınız hamuru 0,5 cm kalınlığında açın. 1 cm genişliğinde 14 adet şerit kesin. Bu şeritleri ikili olarak dikkatlice birbirine dolayın ve tartın üzerine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|
|
Yaban Mersinli Turta Tarifleri Muzlu Pasta Tarifleri
|
|