Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tavuk Yemekleri > YABAN ÖRDEĞİ YAHNİSİ (2 adet - 182,513 defa bakıldı)

YABAN ÖRDEĞİ YAHNİSİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


YABAN ÖRDEĞİ YAHNİSİ

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12555
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2007
2,999 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi İçin):
2 yaban ördeği,
Silme 5 çorba kaşığı sadeyağ,
4 baş iri soğan,
1 kahve fincanı domates salçası.
2 bardak sıcak su,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Marinatı için:
1/3 bardak zeytinyağı,
parça parça doğranmış 2 baş soğan,
ince doğranmış körpe 3 havuç,
birkaç kereviz yaprağı,
1 tutam kekik,
ezilmiş 1 baş karanfil,
ince doğranmış 1/2 demet maydanoz,
dövülmüş 3 diş sarımsak,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı: Yaban ördeklerini olduğu gibi kara gömüp iki gün öylece bırakmalı, iki gün sonra kardan çıkarıp tüylerini yolmalı, içlerini çıkarmalı, ince tüylerini gidermek için tütsülemeli ve bol akarsuda içlerini, dışlarını yıkamalı. Suları süzülünce bunları tavuk ve diğer kümes hayvanlarında olduğu gibi parçalara bölmeli ve porselen bir çukur kaptaki marinatın içine atmalı. Ördek parçaları marinatta iki gün tutulduktan sonra pişirilmelidir.
Ördekler pişeceği zaman bir tencereye yağı koyup kuvvetlice bir ateşte eritmeli. Yağ eriyince ördek parçalarını marinattan çıkarıp tencereye atmalı ve sık sık çevirerek bu parçaları 4-5 dakika kızartmalı. Sonra bunların üstüne ince doğranmış soğanı atmalı ve karıştırarak kavurmaya devam etmeli. Soğan diriliğini kaybedince ateşin ısısını orta dereceye getirmeli. Domates salçasını ılık suda eritip tenceredekilerin üstüne dökmeli. Tuzlayıp biberlemeli ve birkaç defa karıştırdıktan sonra kalan sıcak suyu katmalı, tencerenin kapağını örtmeli.
Ördekler iyice' yumuşayıncaya kadar yâni birbuçuk - iki saat kadar tencereyi ateşte tutmalı. Yemek, suyunu çektiği hâlde et pişmezse, yeteri kadar sıcak su katmayı ihmal etmemeli.
Ördek parçaları iyice pişince tencereyi ateşten indirip servis tabağına aktarmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı.


YABAN ÖRDEĞİ YAHNİSİ

maden
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc34427
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2009
2,932 defa indirildi / yazdırıldı




3 ya da 4 yaban ördeği (1200 gr.)
2 bardak sirke
100 gram sadeyağı ya da margarin (5 çorba kaşığı)
600 gram soğan (6 büyükçe)
1 kahve fincanı domates salçası
2 bardak su
Tuz
Karabiber

1 Temizlenip parçalara ayrılmış yaban ördeklerini 24 saat kadar sirke içinde yatırın. Süre sonunda yaban ördeklerini üç beş su iyice yıkayın, kurulayun.
2 Bir tencereye, yıkanmış, sonra da kol, göğüs ve but olmak üzere parçalara ayrılmış, kaburga ve bel kemikleri çıkarılmış 3 - 4 adet, yaban ördeği, 5 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin koyarak, kuvvetlice ateşte, arada bir karıştırarak 8 dakika kadar sote etmelidir.
3 Sonra yaban ördeklerini, ince yarım ay şeklinde kesilmiş 6 büyükçe soğan ile yarım silme çorba kaşığı da tuz katarak, soğanlar hafifçe pembe bir hal alıncaya kadar kavururcasına pişirmeye devam etmelidir.
4 Soğanlar ölünce; bunlara kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 4 büyükçe domates ya da 1 kahve fincanı su içinde eritilmiş 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile 1 - 2 kahve kaşığı karabiber ve 5 dakika sonra da 2 bardak su katarak yaban ördekleri iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar hafif ateşte aşağı yukarı bir buçuk - bir üç çeyrek saat pişmeye bırakmalı ve tabağa alarak servis yapmalıdır.






YABAN ÖRDEĞİ YAHNİSİ Tarifleri Tavuk Yemekleri



(2 adet YABAN ÖRDEĞİ YAHNİSİ 182,513 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort