Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Amasya Yemekleri > Yalancı Dolma (Bayburt) (3 adet - 85,429 defa bakıldı)

Yalancı Dolma (Bayburt)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yalancı Dolma (Bayburt)

tahire 71
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2020
Mesajlar: 32
Şehir: Orman
Kısa URL: https://ml.md/lc154251
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2020
276 defa indirildi / yazdırıldı




https://karadeniz.gov.tr

Kuru soğan
Lahana yaprağı
Bulgur
Salça
Tereyağı
Sıvı yağ

Yemeklik doğranan soğanlar tereyağı ve iki yemek kaşığı da sıvı yağda kavrulur. Sonrasında salça ve bulgur katılır iyice karıştırılır. Üzerine bir miktar su katılıp suyunu çekene kadar pişirilir. Lahana yaprakları ayrılır ve lahanalar yumuşayana kadar haşlanır ve haşlanan lahanalar soğuk suya bırakılır. Hazırlanan iç harç lahana yapraklarına sarılır.


Yalancı Dolma (Bayburt)

barikat
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.11.2019
Mesajlar: 19
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc146956
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2020
738 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

500 gr. az yağlı haşlanmış dana kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
500 gr. beyaz lahana yaprağı
1 kg. haşlanmış bulgur
3 yemek kaşığı tereyağı
100 ml. sıvı yağ
150 gr. un
3 yemek kaşığı salça

Yemeklik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar tereyağında ve sıvı yağda kavrulur.
Sırasıyla salça ve bulgur eklenerek kavurmaya devam edilir.
Tuz ile birlikte 2 lt. kadar sıcak su eklenir.
Bulgurlar suyu iyice çekinceye kadar pişirilir.
Piştikten sonra bir süre dinlendirilir.
Kaşık vasıtasıyla unla birlikte tencerede yoğrulur.
Yoğrulan iç malzeme bir kaba aktarılır ve parçalara ayrılmış olan lahana yapraklarına doldurularak dağılmaması için sıkı bir şekilde sarılır.
Yaprak sarma işleminin sonuna doğru yemeklik doğranmış kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
Daha sonra sırasıyla 2 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
Hafif sos kıvamı verebilmek için 400 ml. kadar sıcak su eklenir.
Hazırlanan dolmalar tencereye tane tane düzgün bir şekilde dizilir.
Bir kat dizildikten sonra aralara önceden haşlanmış kuşbaşı et parçaları konur ve üzerine bir kat daha dolmalar dizilerek tencerenin kapağı kapatılır. 25-30 dk. kadar orta ateşte pişirilir.
Ocakta pişirme işleminden sonra dolmalar fırın tepsisine alınır ve 30 dk. boyunca ve 180 derecede bu sefer fırında pişirmeye devam edilir.
Son olarak fırından çıkarılır üzerine kızdırılmış tereyağı ve birkaç et parçası ile birlikte servis edilir.



Yalancı Dolma (Bayburt)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31482
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2008
4,342 defa indirildi / yazdırıldı




Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1/2 kg. lahana yaprağı
2 su bardağı bulgur
250 gr parça et veya kavurma
2 yemek kaşığı salça
150 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 adet kuru soğan (büyük)
Tuz
Kırmızı biber

Önce bulgur, pilav gibi pişirilir,lahana yaprakları ise sıcak su ile haşlanır, pişirilmiş bulgur içerisine 2 çorba kaşığı un katılarak karıştırılır, dolma içi hazırlanarak haşlanmış yapraklara sarılır. Başka bir kapta soğan pembeleşinceye kadar kızartılır üzerine parça etler eklenerek pişirilir, sonra dolmalar eklenir kavurma ile pişiriliyorsa dolma ile birlikte kavurmalar konulur, 2 bardak su ilave edilerek bir kaç taşım pişirilir.







Yalancı Dolma (Bayburt) Tarifleri Amasya Yemekleri



(3 adet Yalancı Dolma (Bayburt) 85,429 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort