|
|
Rum Usulü Yalancı Dolma |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117724
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2016
2,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sabiha Çakıcı
250 gr soğan
1 su bardağı pirinç
1 ufak demet maydanoz
1 ufak demet dereotu
1 tutam taze nane
1 çay bardağı zeytinyağı
200 gr asma yaprağı
Tuz
Karabiber
Toz biber
Pirinci yıkayıp bir saat önceden suda ıslatıyoruz. Soğanları küçük doğrayıp tuzla ovuyoruz. Maydanoz, dereotu, taze naneyi ince ince doğruyoruz. Pirinci süzün.Yeşillikleri ekleyip karıştırın. Tuzkarabiber ve toz biberi serpin ve karıştırın. Hazırladığınız iç mazemeyle asma yapraklarını sarın ve tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su koyup zeytinyağı gezdirin üzerine dağılmamaları için bir tabak kapatın ve kısık ateşte pişirin.
|
|
Yalancı Dolmalar Tarifleri Rum Yemekleri
|
|