|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
yeşil al
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc128524
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2017
1,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 litre süt
1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı un
1 paket vanilya
150 gr çilek
File antepfıstığı
Şeker ve unu tencereye alıp iyice karıştırın. Sütü yavaşça ekleyip karıştırmaya devam ederek pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Tatlıyı bir kaseye alıp mikserle yarım saat çırpın. İçi suyla ıslatılmış kare veya dikdörtgen bir cam kaba boşaltıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Çilekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Blenderle ezerek püre haline getirin. Tatlının üzerine çilek püresini yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Üzerine file antepfıstığı serpip servis yapın.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
ma-vi
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc136157
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2018
1,271 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı dolusu kakao
9 10 çorba kaşığı şeker
2 küçük kahve fincanı un
Yarım paket margarin
1 litre + 2 su bardağı süt
Yarım paket margarini derin bir tencereye alıp eritin. Yağı ıstıp unu ilave ederek, 5 dakika kısık ateşte kavurun. 1 litre soğuk sütü karıştıra karıştıra ilave edin. Bu karışıma şekerini ilave edin, kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 3-4 dakika daha kaynatın, dibinin tutmamasına dikkat edin. Tencereyi ocaktan alıp vanilyayı içine ilave edin. Daha sonra tencereye 2 su bardağı soğuk sütü katın. Soğuyuncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) mikserle karıştırın. (kıvamı koyu ayran kıvamında ve köpük köpük olana kadar) Bu malzemeden 4 kepçe kadar başka bir kaba ayırın. Tencerede kalan karışımı kuplara bölüştürün. Diğer kapta kalan karışıma kakaoyu ilave edin ve eşit miktarlarda kuplara bölüştürün. Bu karışım boza kıvamından biraz daha ince olduğu için koyduğumuz kakaolu karışım dibe çökecektir. Buzdolabında 6 - 8 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
pekmez
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc145009
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2019
702 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 paket vanilya
1 su bardağı un
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı şeker
Yağı tencerede eritin ve içine unu ilave edin.
Unu pembeleşinceye kadar yağda kavurun.
Tencerede kavrulan unun üzerine süt ve şekeri ilave edin.
Karışımı, tamamen koyulaşana kadar karıştırın.
Tencereyi ocaktan alın.
Daha sonra içine vanilyayı ilave edin ve 4 dakika kadar mikser kullanarak karıştırın.
Karışımın içine topak kalmamasına özen gösterin.
Kullanacağınız kabın her yerini ıslatın. Bu işlem tatlınızı servis ederken tabağa daha rahat aktarmanıza yardımcı olacak.
Tenceredeki karışımı ıslatılmış kaba dökün.
Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Üzerine tarçın, hindistancevizi veya file antepfıstığı serpip servis edebilirsiniz.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
dr. Sema
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2020
Mesajlar: 25 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc150468
Gönderme Tarihi: 11.May.2020
604 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 g tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Önce un ve yağı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyerek 3-4 dk. mikserle karıştırın. Serviste yapışmaması için karışımı dökeceğiniz kabı hafif ıslatın. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirin.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162837
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2022
313 defa indirildi / yazdırıldı
|
70 gr un
100 gr şeker
5 gr vanilya
500 gr süt
5 gr tereyağı
5 gr toz tarçın
20 gr file badem
Tüm kuru malzemeleri süt dolu tencerenin içine ekleyin. Tencerenin altını yakmadan önce tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hiç topak kalmayınca ocağın altını açıp pişirin. Dibinin tutmaması için muhallebiyi kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın. Kıvamı yoğunlaşan muhallebiye tereyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı bir cam kaseye alıp blend edin. Blenderdan geçirdiğimiz muhallebiyi bir kaba boşaltın ve 4 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye alın.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162904
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2022
725 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Öncelikle bir tencerenin içerisinde tereyağını eritin. Eridikten sonra 2 dakika kadar kızmasını bekleyin. İçine unu ekleyerek kavurun. Unun renginin değişmemesine dikkat edin. Ardından sütü ekleyin. Sonrasında da toz şekeri koyun. 1 paket şekerli vanilyayı da kattıktan sonra karışımı iyice çırpın ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. 1 dakika kadar daha karıştırın ve ocaktan alın. Tavuk göğsünü 3 dakika kadar mikserle çırpın. Bir borcamı hafifçe ıslayarak ıslatın ve tavuk göğsünü içine dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında yaklaşık 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Not: Tavuk göğsü tatlısına tarçın, hindistancevizi ve yeşil fıstık çok yakışır. Servis ederken kullanabilirsiniz.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163861
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2022
360 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
Un ve margarin güzelce kavrulur.
Azar azar süt ilave edilir ve sürekli karıştırılır.
Şeker ve vanilya eklenip kıvamını alana kadar karıştırılır.
Tavuk göğsü kıvamını alınca altı kapatılır.
Silikon kalıplar veya borcam ıslatılıp tavuk göğsü kabına aktarılır.
Soğuyunca dolaba alınır ve gece dolapta bekletilir.
Servis edilirken tarçın ile süslenir.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175560
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2023
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
İlk olarak tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim.
Yağımız eridikten sonra üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.
Unumuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim.
Burada mutlaka ununuzu karıştırmalısınız aksi halde topaklanma olabilir.
Üzerine şekeri ilave ederek muhallebimiz kıvam alıp koyulaşana kadar karıştıralım.
Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım, sonrasında vanilya ilave ederek 3-4 dakika mikserle çırpalım.
Hazırladığımız muhallebimizi 22 cm boyutlarındaki ıslattığımız borcama dökerek üzerini bir spatula yardımı ile düzeltelim. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim.
Oda ısısına geldikten sonra üzerini streçleyelim, buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
Dinlenen tatlımızı dolaptan alalım, yanlarına bastırarak havasını çıkartalım ve servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
Üzerini arzuya göre tarçın, hindistancevizi veya file antepfıstığı ile süsleyelim.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
kumbara
Aşçı
Kayıt: 23.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24024
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2024
6,004 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
100 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 kilo süt
Unla tereyağını pembeleşinceye kadar kavurun. Ayrı bir yerde şekerle karışmış sütü karıştıra, karıştıra tencereye ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bir tepsiye döküp buzdolabında dondurun.
|
Yalancı Tavuk Göğüsü |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177020
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2024
115 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 litre süt
1 su bardağından biraz az un
1 su bardağı şeker
100 gr tereyağı
1 paket vanilya
Süslemek için:
Toz tarçın
Öncelikle geniş bir tencerede tereyağını ve unu kokusu çıkıncaya dek kavurun. Sütü yavaşça ekleyip karıştırmaya devam edin. Şeker ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya ara vermeden pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Mikser yardımıyla muhallebiyi çırpın. Daha sonra içi suyla ıslatılmış borcama dökün. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra, buzdolabında soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca dilimleyin. Üzerini tarçınla süsleyelim servis edin.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178497
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2024
131 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
1 su bardağı elenmiş un
1 litre süt (5 su bardağı)
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tarçın
Tereyağını derin bir tencerede eritin.
Elenmiş unu ekleyip kavurmaya başlayın.
Un sararıp kokusu çıkmaya başlayınca sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlı hareketlerle bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Üzeri göz göz olunca vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın.
Muhallebiyi yaklaşık 7-8 dakika boyunca bir mikserle yüksek devirdi çırpın.
Muhallebiyi su ile ıslattığınız bir borcama dökün ve soğumaya bırakın.
Yalancı tavuk göğsü hazır.
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve en az 4 saat boyunca dolapta bekletin.
Servis ederken tarçın serpebilirsiniz.
|
|