| 
 
 
 | 
Yalancı Tavuk Göğsü | 
  | 
HandeT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc222 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2005 
16,881 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. süt
 
1,5 Su bardağı toz şeker
 
Yarım paket margarin
 
2 çay bardağı un
 
2-3 parça damla sakızı
 
 
Derin bir kap içerisinde yağ iyice eritilir. İçerisine un ekelenerek hafif ateşte biraz kavrulur, soğuk süt eklenir, daha sonra şeker ve dövülmüş damla sakızı konur. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir, ateşten alınır. Kısa süre soğuduktan sonra, 25 dakika kadar mikserle çırpılır, sakız gibi olduğu zaman kıvama gelmiş demektir. Yalancı tavuk göğsü hafif ıslatılmış kenarlı düz bir kaba dökülür, buzdolabına konur ertesi günü servise sunulur.
 
 
 ML® Yalancı Tavuk Göğsü için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.09.2022
  
 | 
Yalancı Tavuk Göğsü | 
  | 
DolmaSever 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.09.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56196 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2010 
15,391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
1 litre süt
 
3 çorba kaşığı nişasta
 
3 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı şeker
 
125 gr. margarin
 
2 mercimek kadar damlasakızı
 
Sosu için
 
1 yumurta
 
2 çorba kaşığı kakao
 
3 çorba kaşığı şeker
 
2 çorba kaşığı süt
 
 
Tencereye sütü, nişastayı, unu, dövülmüş damla sakızını ve şekeri ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Ağır ateşte, sürekli karıştırıp üzeri göz göz olana dek pişirelim, ateşten alıp soğutalım. İçine erimemiş margarini ekleyip mikserle 2 dk. çırpalım. Kremayı, ıslak bezle silinmiş köşeli bir kalıba boşaltarak yayalım. Sosunu hazırlamak için bir kapta yumurtayı, sütü, şekeri ve kakaoyu mikserle 1 dk. çırparak soğuyan kremanın üzerine yayalım. Buzdolabında birkaç saat bekletelim. Servisten kısa süre önce dolaptan çıkarıp dilimleyerek servis yapalım.
  
 | 
Yalancı Tavuk Göğsü | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc989 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2006 
10,861 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr margarin 
 
1 su bardağı un 
 
1 çorba kaşığı nışasta 
 
1.5 su bardağı şeker 
 
1 paket vanilya 
 
1 litre süt
 
 
Yağı tencerede erit. Un ve nışastayı içinde kavur. Kalan tüm malzemeleri ekle. Muhallebi kıvamına gelene kadar kavur. Tencereyi ocaktan al. Mikserle ılınana kadar çırp. Alüminyum folya kaplı tepsiye muhallebiyi dök. Buzdolabında soğut. Daha sonra dilimle ve üzerine tarçın serperek servis yap.
 
 
 ML® Yalancı Salep için tıklayın
 
  
 | 
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6892 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006 
10,045 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hatice DEMİR, Yasemin KAYMAK, Hasibe ÇELEBİ
 
 
1 kg. süt
 
1 paket margarin
 
1 bardak un
 
1 bardak şeker
 
1 adet damla sakızı
 
1 adet kakaolu bisküvi
 
1 bardak ceviz
 
 
Erimiş margarinle unu kavur. Süt ve şekeri ilave et. Puding kıvamına gelince damla sakızını ilave et ve ocaktan indir, mikser ile 15-20 dk. çırp. Bisküvileri robot ile toz haline getir. Tepsiye bisküvileri dök iyice dibine yay. Hazırlanan tavuk göğsünün üzerine dök. En üste cevizi dök. Dolapta donuncaya dek beklet. Donduktan sonra iri kareler halinde kes. Her kareyi ayrı ayrı rulo yap yada donduktan sonra rulo yapıp, kesilebilir.
 
 
 ML® Sütlü İncir Çevirmesi için tıklayın 
 
ML® Sütlü İncir Çevirmesi (görsel)
 
  
 | 
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3363 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
8,290 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1/2 paket katıyağ
 
1 su bardağı un
 
1,5 su bardağı şeker
 
1 kg süt
 
1 paket vanilya
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine şeker, un, vanilya ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra 15 dak. mikserle köpük olana kadar karıştırılır. Tepsiye dökülür üzerine arzuya göre tarçın veya hindistancevizi dökülüp soğumaya bırakılır.
 
 
 ML® Sultan Muhallebisi için tıklayın
 
 
  
 | 
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ | 
  | 
Ala Turca 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51405 
Gönderme Tarihi: 05.May.2010 
6,759 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 litre süt
 
2 kahve fincanı un
 
3 kahve fincanı şeker
 
125 gr. margarin
 
1 paket vanilya
 
 
Yapılışı:
 
Ateşte eritilen margarine 2 fincan un eklenerek çok az kavrulur. Soğuk süt ve 3 fincan şeker eklenip karıştırılarak pişirilir. Koyu bir kıvamda pişen muhallebi ateşten alınıp 10 dakika mikserle çırpıldıktan sonra kaselere boşaltılır.
  
 | 
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3364 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
6,715 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 paket margarin 
 
1 kg süt
 
2.5  kahve fincanı toz şeker
 
2 kahve fincanı un
 
 
Margarin eritip, un içinde hafifçe kavurun.  Başka bir kapta sütle şekeri  kanştıp,  kavrulmuş unun üzerine dökün. Muhallebi kıvamına gelinceye dek  kanştırarak pişirin.  Ateşten aldıktan sonra mikserde yirmi dakika kadar  çırpın. Tabağa boşaltıp üzerine bolca tarçın serpin ve buzdolabında soğutup servis yapın.
  
 | 
YALANCI TAVUKGÖĞSÜ | 
  | 
johnsons_baby 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30444 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2008 
6,628 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
4 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
4 kaşık yağ
 
 
Hazırlanışı
 
Tüm malzemeleri tencereye koyun orta ateşte kıvama gelinceye kadar göz göz kaynayınca ocaktan alıp mikserle çırpın. Soğuduktan sonra tabaklara koyup servis edin.
  
 | 
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ | 
  | 
zBayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2005 
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11006 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007 
6,438 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr margarin, 
 
1 su bardağı un,
 
1 lt süt, 
 
2 paket şekerli vanilin
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Bir tencerede margarin ve şekeri ilave edip ısıtın, un ve şekerli vanilini ilave edip un pembeleşmeye başlayana kadar topaklandırmadan kavurun 1 lt sütü kavurduğumuz unun üzerine ilave edip kaynatın. Kıvam alınca ocaktan indirip geniş bir kaba boşaltarak soğumaya bırakın.
  
 | 
Yalancı Tavuk Göğsü | 
  | 
hızır 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22192 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2008 
6,320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 vanilya
 
 
Tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırıp tencerede pişiriyoruz. Pürüzsüz olması için mikserle çırpıyoruz ve Tepsiye döküyoruz. Küçük bir tepsiye dökerseniz daha güzel olur. Üzerine de tarçın eleyebilirsiniz.
  
 | 
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ | 
  | 
Romeo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23159 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2008 
6,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
3 fincan un
 
4 fincan şeker
 
1/2 paket margarin
 
Vanilya
 
1 lt. süt
 
Damla sakızı
 
 
Yapılışı:
 
Margarini eritip, un ile kavurun. Sütü döküp, karıştırın. Havanda dövülmüş sakız ile şekeri ilâve edip çırpın. Vanilyayı koyup, iyice çırpın. Blendırda çırparsanız daha güzel olur. Bir borcama döküp, soğuyunca buzdolabına koyun. 1-2 saat kendisini toparlasın. Çıkarıp dilimleyin, üzerini tarçınla süsleyin.
  
 | 
Yalancı Tavuk Göğsü | 
  | 
kumbara 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 23.05.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24024 
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2024 
6,131 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
100 gr tereyağı
 
1 su bardağı şeker
 
1 kilo süt
 
 
Unla tereyağını pembeleşinceye kadar kavurun. Ayrı bir yerde şekerle karışmış sütü karıştıra, karıştıra tencereye ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bir tepsiye döküp buzdolabında dondurun.
 
 
 
  
 | 
Yalancı Tavuk Göğsü | 
  | 
bıçak sırtı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20219 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007 
6,118 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 kg süt
 
2 kaşık un
 
1 kaşık tereyağı
 
6 çorba kaşığı şeker
 
tarçın
 
 
Önce yağ ile un kavrulur daha sonra süt, un topaklanmasın diye yavaş yavaş dökülür, şeker eklenir, kaynayıncaya kadar karıştırılır. 10 dakika hafif ateşte pişirilir. Ocaktan alınca biraz soğutulur soğuduktan sonra mikserle tel tel oluncaya kadar karıştırılır. Islatılmış cam kaba dökülüp tarçınla süslenip buzdolabında bekletildikten sonra dilimlenip servis yapılır.
  
 | 
Yalancı Tavukgöğsü | 
  | 
çiçek abbas 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.08.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66667 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2011 
5,995 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
4 çorba kaşığı margarin
 
4 su bardağı süt
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 paket vanilya
 
 
Un ve margarini kavurun. Süt ilave edip, karıştırın. Tozşekeri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, vanilyayı ekleyin. Mikserle 15 dakika çırpın. Geniş ve sığ bir kabı suyla ıslatın. yalancı tavukgöğsünü kaba dökün. Buzdolabında en az 1 saat bekletin. Tarçınla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.06.2024
  
 | 
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88995 
Gönderme Tarihi: 06.May.2013 
4,993 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
 
1 kg süt
 
yarım paket margarin
 
3 kahve fincan un
 
1,5 su bardağı şeker
 
1/2 adet damla sakızı
 
1 paket vanilya
 
1 paket kakaolu petibör bisküvi
 
1 adet muz
 
 
 
Margarin, bir tavada eritilir. İçerisine un ilave edilip hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
 
Süt ve şeker karıştırılarak unun üzerine ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
 
Ocaktan alınır, damla sakızı ve vanilyası ilave edilip 20 dk. mikserle karıştırılır.
 
Bisküviler, robotta un haline gelene kadar çekilir, bir tepsiye döşenir. Üzerine hazırlana tavuk göğsü boşaltılıp kaşıkla düzeltilir.
 
Buzlukta 25-30 dakika bekletilir.
 
Daha sonra buzluktan çıkarılıp 16 eşit parçaya, dikdörtgen şeklinde kesilip, arzuya göre arasına muz konularak rulo yapılır. Servis tabağına alınıp servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Yalancı Tavuk Göğsü | 
  | 
behram çavuş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.01.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72029 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2012 
4,961 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı şeker
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
1 paket vanilya
 
2 yemek kaşığı hindistancevizi (isteğe bağlı)
 
1 su bardağı un
 
 
Tüm malzemeyi iyice karıştırarak bir tencerede kaynayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra borcamı ıslatıyoruz ve pişen malzemelerimizi borcama yayıyoruz. İsteğe bağlı olarak hindistancevizleriyle süslüyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.02.2024
  
 | 
Yalancı Tavuk Göğsü | 
  | 
balaban2 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72820 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012 
4,956 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo süt
 
3 kahve fincanı un
 
Yarım paket margarin
 
4 kahve fincanı toz şeker
 
Biraz tarçın
 
 
Bir tencerede margarini eritin. Erittiğiniz margarine unu ekleyin ve bir kaç dakika kadar kavurun. Kavurduğunuz una sütü ve şekeri ilave edin. Katılaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz tatlıyı mikser ile iyice çırpın ve bir borcama dökün. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpip servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.07.2023
  
 | 
Yalancı Tavukgöğsü | 
  | 
çakıcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2011 
Mesajlar: 35
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74374 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2012 
4,937 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2,5 su bardağı süt
 
1 paket vanilya
 
1 çay bardağı şeker
 
Tarçın
 
 
Tencerede tereyağını eritip üzerine unu ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Unun kokusu çıkınca içine sütü ve şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Bu karışım koyulaşınca ocaktan alıp bir mikser yardımıyla yaklaşık 7-8 dakika kadar karıştırın. İşte bu karıştırma işlemi sırasında kıvamı tavukgöğsü gibi olacaktır. Islatılmış bir cam kabın içine dökün dolapta 1 saat dinlendirin. Daha sonra dilimleyip servis tabağına alın. İsterseniz dondurmayla, isterseniz de tarçınla servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 31.01.2022
  
 | 
Yalancı Tavuk Göğsü | 
  | 
gülbin tuna 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.12.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94327 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2013 
4,035 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
3 kahve fincanı şeker
 
2,5 kahve fincanı un
 
125 gr margarin
 
20 adet kakaolu petibör bisküvi
 
1 paket vanilya
 
 
Margarini tencereye alıp eritin unu kokusu çıkana kadar hafifce kavurup süt ve şekeri ekleyip hızlıca karıştırın.pişince vanilyayı ekleyip mikserle 10. dakika çırpın. Borcama un haline gelmiş bisküvileri yayıp muhallebiyi dökün soğuyunca kesip rulo yaparak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 31.01.2022
  
 | 
Yalancı Tavukgöğsü | 
  | 
Ay Fer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2015 
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108304 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2015 
3,904 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
100 gram tereyağı
 
6 çorba kaşığı un
 
8 çorba kaşığı şeker
 
3 adet damla sakızı
 
1 paket vanilya
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Süslemek için nane yaprağı ve 4-5 adet çilek
 
 
Tencerede yağı, unu hafifçe kavurup üzerine yavaş yavaş sütü dökün ve karıştırın. Sonra şeker ekleyip dövülmüş sakızı ekleyin ve muhallebi kıvamında pişirip ocaktan alın. Daha sonra 20 dakika kadar mikserde çırpın. Islatılmış kaplara koyup dondurun ve tarçınla ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "beyaz yıldız" tarafından gönderildi. 26.04.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |