|
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ |
|
Ala Turca
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc51405
Gönderme Tarihi: 05.May.2010
6,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 litre süt
2 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
125 gr. margarin
1 paket vanilya
Yapılışı:
Ateşte eritilen margarine 2 fincan un eklenerek çok az kavrulur. Soğuk süt ve 3 fincan şeker eklenip karıştırılarak pişirilir. Koyu bir kıvamda pişen muhallebi ateşten alınıp 10 dakika mikserle çırpıldıktan sonra kaselere boşaltılır.
|
YALANCI TAVUKGÖĞSÜ |
|
johnsons_baby
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc30444
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2008
6,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
4 kaşık yağ
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri tencereye koyun orta ateşte kıvama gelinceye kadar göz göz kaynayınca ocaktan alıp mikserle çırpın. Soğuduktan sonra tabaklara koyup servis edin.
|
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ |
|
Romeo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc23159
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2008
6,093 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
3 fincan un
4 fincan şeker
1/2 paket margarin
Vanilya
1 lt. süt
Damla sakızı
Yapılışı:
Margarini eritip, un ile kavurun. Sütü döküp, karıştırın. Havanda dövülmüş sakız ile şekeri ilâve edip çırpın. Vanilyayı koyup, iyice çırpın. Blendırda çırparsanız daha güzel olur. Bir borcama döküp, soğuyunca buzdolabına koyun. 1-2 saat kendisini toparlasın. Çıkarıp dilimleyin, üzerini tarçınla süsleyin.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
hızır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc22192
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2008
6,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 vanilya
Tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırıp tencerede pişiriyoruz. Pürüzsüz olması için mikserle çırpıyoruz ve Tepsiye döküyoruz. Küçük bir tepsiye dökerseniz daha güzel olur. Üzerine de tarçın eleyebilirsiniz.
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
bıçak sırtı
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2007
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20219
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007
5,962 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kg süt
2 kaşık un
1 kaşık tereyağı
6 çorba kaşığı şeker
tarçın
Önce yağ ile un kavrulur daha sonra süt, un topaklanmasın diye yavaş yavaş dökülür, şeker eklenir, kaynayıncaya kadar karıştırılır. 10 dakika hafif ateşte pişirilir. Ocaktan alınca biraz soğutulur soğuduktan sonra mikserle tel tel oluncaya kadar karıştırılır. Islatılmış cam kaba dökülüp tarçınla süslenip buzdolabında bekletildikten sonra dilimlenip servis yapılır.
|
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ |
|
zBayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc11006
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007
6,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr margarin,
1 su bardağı un,
1 lt süt,
2 paket şekerli vanilin
HAZIRLANIŞI:
Bir tencerede margarin ve şekeri ilave edip ısıtın, un ve şekerli vanilini ilave edip un pembeleşmeye başlayana kadar topaklandırmadan kavurun 1 lt sütü kavurduğumuz unun üzerine ilave edip kaynatın. Kıvam alınca ocaktan indirip geniş bir kaba boşaltarak soğumaya bırakın.
|
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc6892
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
9,849 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatice DEMİR, Yasemin KAYMAK, Hasibe ÇELEBİ
1 kg. süt
1 paket margarin
1 bardak un
1 bardak şeker
1 adet damla sakızı
1 adet kakaolu bisküvi
1 bardak ceviz
Erimiş margarinle unu kavur. Süt ve şekeri ilave et. Puding kıvamına gelince damla sakızını ilave et ve ocaktan indir, mikser ile 15-20 dk. çırp. Bisküvileri robot ile toz haline getir. Tepsiye bisküvileri dök iyice dibine yay. Hazırlanan tavuk göğsünün üzerine dök. En üste cevizi dök. Dolapta donuncaya dek beklet. Donduktan sonra iri kareler halinde kes. Her kareyi ayrı ayrı rulo yap yada donduktan sonra rulo yapıp, kesilebilir.
ML® Sütlü İncir Çevirmesi için tıklayın
ML® Sütlü İncir Çevirmesi (görsel)
|
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc3364
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
6,558 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket margarin
1 kg süt
2.5 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
Margarin eritip, un içinde hafifçe kavurun. Başka bir kapta sütle şekeri kanştıp, kavrulmuş unun üzerine dökün. Muhallebi kıvamına gelinceye dek kanştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra mikserde yirmi dakika kadar çırpın. Tabağa boşaltıp üzerine bolca tarçın serpin ve buzdolabında soğutup servis yapın.
|
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc3363
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
8,102 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 paket katıyağ
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 kg süt
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine şeker, un, vanilya ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra 15 dak. mikserle köpük olana kadar karıştırılır. Tepsiye dökülür üzerine arzuya göre tarçın veya hindistancevizi dökülüp soğumaya bırakılır.
ML® Sultan Muhallebisi için tıklayın
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc989
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2006
10,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr margarin
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı nışasta
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 litre süt
Yağı tencerede erit. Un ve nışastayı içinde kavur. Kalan tüm malzemeleri ekle. Muhallebi kıvamına gelene kadar kavur. Tencereyi ocaktan al. Mikserle ılınana kadar çırp. Alüminyum folya kaplı tepsiye muhallebiyi dök. Buzdolabında soğut. Daha sonra dilimle ve üzerine tarçın serperek servis yap.
ML® Yalancı Salep için tıklayın
|
Yalancı Tavuk Göğsü |
|
HandeT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc222
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2005
16,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. süt
1,5 Su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin
2 çay bardağı un
2-3 parça damla sakızı
Derin bir kap içerisinde yağ iyice eritilir. İçerisine un ekelenerek hafif ateşte biraz kavrulur, soğuk süt eklenir, daha sonra şeker ve dövülmüş damla sakızı konur. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir, ateşten alınır. Kısa süre soğuduktan sonra, 25 dakika kadar mikserle çırpılır, sakız gibi olduğu zaman kıvama gelmiş demektir. Yalancı tavuk göğsü hafif ıslatılmış kenarlı düz bir kaba dökülür, buzdolabına konur ertesi günü servise sunulur.
ML® Yalancı Tavuk Göğsü için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.09.2022
|
|