250 gr salamura veya taze yaprak
250 gr koyun kiymasi
3 orta boy soğan
1 kahve fincani pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)
1 yemek kasigi domates ezmesi
Salamura yapraklarin tuzunu çikarmak için birkaç kere yikayin. Kaynamis suda 3-4 dk haslayin.
Soganlari ince ince çentin. Kiyma, kiyilmis dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yikanmis pirinç, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katip hepsini karistirin.
Büyük yapraklari ortadan ikiye bölün. sap ve orta damarini çikartin. 1 tatli kasigi içten koyup sararak ufak dolmalar yapin. Tencerenin içine bir kat yaprak döseyin ve üzerine dolmalari yerlestirin. Dolmalarin seviyesinde su ve 2 kasik yag koyun. Üstünü de artan yapraklarla kapatin. Kapagini kapatip önce hizli sonra da kisik ateste pisirin. Sarmisakli ya da sade yoğurtla servis yapin.
|