Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Yaprak İçi (Çorum) (2 adet - 8,571 defa bakıldı)

Yaprak İçi (Çorum)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yaprak İçi (Çorum)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140215
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2019
3,919 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1'er çay bardağı nohut, kuru börülce ve yeşil mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı tereyağı
1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar su
10'ar dal maydanoz, nane ve dereotu, 1 adet Arnavut biberi, tuz, pul biber

Nohut ve kuru börülceyi bir gece öncesinden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün tencereye önce nohudu alıp üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve pişmeye bırakın. Pişmesine yakın kuru börülceyi ekleyin ve onun da pişmesine yakın yeşil mercimeği katın (bu arada suyu azalırsa sıcak su ekleyin]. Mercimek hafif pişince yıkanmış süzülmüş bulguru ekleyin. Bulgur yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ayrı bir tencereye aldığınız tereyağı ve sıvıyağ karışımında kıyılmış soğanı kavurun. Salça, tuz ve pul biberi katıp kavurmaya devam edin. 1 -2 su bardağı ekleyip kaynatın. Kaynayan bu karışımın içine kıyılmış maydanoz, nane ve dereotunu ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra haşlanmış bakliyatlı karışıma ekleyin ve bir yandan da karıştırın. Yemeği 1 -2 taşım kaynatın ve ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendirin, içine 1 adet kıyılmış acı Arnavut biberi ekleyip karıştırın. Asma yapraklarını ılık sudan geçirerek fazla tuzunu alıp, yemekle birlikte servis yapın. Yerken bir adet asma yaprağını servis tabağına alıp ortasına 1 çorba kaşığı bakliyatlı harçtan koyun. Kaşıkla kenarlarını üst üste kapatın ve bu şekilde yiyin.



Yaprak Aşı (Çorum)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164735
Gönderme Tarihi: 09.May.2022
118 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı yarma
Yarım su bardağı börülce
Yarım su bardağı bakla
Yarım su bardağı yeşil mercimek
Tiritli Suyu İçin:
Et suyu
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Kırmızı pul biber
Karabiber
3 su bardağı su
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeşillikleri:
3 adet yeşil soğan
6-7 dal taze nane
Biraz maydanoz
Biraz dereotu
Servis İçin:
Asma yaprağı 25-30 adet

İlk önce nohutu, börülceyi ve baklayı bir gün önceden ıslatalım. Islanmış kuru bakliyatlarımızdan nohut ve börülceyi haşlamaya alalım. Biraz haşlandıktan sonra baklayı da ekleyip haşlamaya devam edelim. En son yeşil mercimek de ilave edip haşlayalım. Sonra suyunu süzelim. Bir başka tencerede tiritli su İçin; tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanlarımızı kavuralım. Kavurduktan sonra domates salçamızı ve baharatlarımızı koyalım. Et suyumuzu da ekleyelim. Yarım su bardağı yarmamızı da yumuşayana kadar kaynatalım. 3 su bardağı suyu da ilave edip bir taşım kaynatıp altını kapatalım. Altını kapattıktan sonra ince ince kıydığımız yeşillikleri tiritli suya katalım. Tiritli suya en son haşladığımız bakliyatları da koyup bir taşım kaynatalım. Asma yaprağı ile servis edelim.






Yaprak İçi (Çorum) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(2 adet Yaprak İçi (Çorum) 8,571 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort