Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yarpuzlu Ayran Çorbası (Elazığ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yarpuzlu Ayran Çorbası (Elazığ)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167484
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2022
221 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 demet yarpuz (kır nanesi)
3 lt yayık ayranı
1 su bardağı döğme
1/2 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı un
Tuz

Döğme ve nohutlar akşamdan ıslatılır.
Nohutlar bir tencerede haşlanır.
Ayrı bir tencereye ayran, döğme ve un birlikte konur.
Kaynayıncaya kadar harlı ateşte sürekli karıştırılır.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır.
Haşlanmış nohut eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Pişmeye yakın doğranmış yarpuzlar eklenir.
Koyu kıvama gelinceye kadar pişirilir.
Ocaktan alındıktan sonra tuz eklenir ve ılıyıncaya kadar karıştırılır.
Soğuk olarak servis yapılır.



Yarpuzlu Ayran Çorbası (Elazığ)

küpe çiçeği
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.03.2016
Mesajlar: 36
Şehir: Çeşme
Kısa URL: https://ml.md/lc116190
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2016
4,783 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

1 su bardağı döğme
1 kaşık un
4 litre tuluk (tulum) ayranı
1 demet yarpuz
Tuz

Döğme akşamdan ıslatılır. Döğme ve un ayranın içine konulur sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar harlı ateşte tutulur. Kaynara çıktıktan sonra kısık ateşe alınır ve tuzu eklenir kaynamaya devam eder. Koyu kıvama gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan indirmeden on dakika önce hazırlanan yarpuz eklenir. ( Yarpuz yerine nane yaprakları da kullanılır ) Ateşten indirildikten sonra karıştırılarak soğutulur. Soğuk olarak servis yapılır.

Not: Yarpuz;ilkbaharda dere kenarlarında yetişen naneye nisbeten çok daha keskin kokusu olan yabani nane.







Yarpuzlu Ayran Çorbası (Elazığ) Tarifleri Ağrı Yemekleri



(2 adet Yarpuzlu Ayran Çorbası (Elazığ) 22,272 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası