Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ekmek Çorbası Tarifleri > Yayla Çorbası (91 adet - 4,475,055 defa bakıldı)

Yayla Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yayla Çorbası

volta
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 10.09.2020
Mesajlar: 19
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc152989
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2020
361 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 çay bardağı pirinç
3 Türk kahvesi fincanı + 3 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber

Pirinci 3 kahve fincanı su ile suyunu çekene kadar haşlayın. Yoğurt, yumurta ve unu bir kasede çırpın. Tavuk suyu ve suyu tencerede kaynatın. Pirinci ekleyin. Kaynayan sudan 1 kepçe su alıp yoğurtlu karışıma dökün ve ılıştırın. Bu karışımı yavaşça çorbaya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Pirinç piştikten sonra kesilmemesi için tuzunu en son katın. Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağında nane ve pul biberi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.



Yayla Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc150174
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2020
404 defa indirildi / yazdırıldı




1 kâse yoğurt
2 yemek kaşığı pirinç
1-2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
6 su bardağı su

Öncelikle suyu tencerede kaynatın. Ardından yıkanıp ayıklanan pirinç pirinçleri suya atın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta yoğurdun içine un ilave edin ve iyice çırpılır. Bu karışımı yavaş yavaş, çevire çevire pirinçli suya ilave edin. Kaynayana kadar çevirme işlemine devam edilir. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve servis edileceği zaman üzerine hafifçe kızdırılmış tereyağında çevrilmiş kırmızı pul biber ve nane ilave edin.



Yayla Çorbası

lezzet sepeti
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.11.2019
Mesajlar: 35
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc146833
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2019
510 defa indirildi / yazdırıldı




5 çorba kaşığı pirinç
5 su bardağı su
1.5 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz nane
Tuz

Pirinci iyice yıkayıp, nişastasını akıtın ve tencereye alın. Üzerine su ilave edip pirinç hafif yumuşayana dek haşlayın. Ayrı bir yerde yoğurt, un ve yumurta sarısını iyice çırpıp yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak pirincin bulunduğu tencereye ilave edin. Kaynayana dek ara sıra karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ayarlayın ve karıştırın. Üzeri için tereyağını eritip nane ilave ederek bir iki kez karıştırın. Ocaktan alıp, çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.



Yayla Çorbası

mustafa b.
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.07.2019
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc144382
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2019
910 defa indirildi / yazdırıldı




6 su bardağı su
3 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Kuru nane
Tereyağı

Tencereye suyu koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun içine ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri ekleyin. Pirinçler patlayıp yumuşayana kadar haşlayın.
Bu sırada un, yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Çorbanızın kıvamının çok koyu olmasını istemiyorsanız un koymayabilirsiniz. Pirinçlerin haşlama suyundan yumurtalara azar azar ekleyip ılıştırın. Terbiyesini pirinçlere ilave edip, 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyin.
Son olarak 1 kaşık tereyağını kızdırıp naneleri içinde bir çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün.

Not: Çorbanızı pirinç yerine haşlanmış buğdayla da yapabilirsiniz.



Yayla Çorbası

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc141760
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019
1,680 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı kuru nane
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Pirinç bir tencerede 5 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Pirinç haşlanırken, başka bir kapta un, yumurta ve yoğurt iyice çırpılır, yoğurdun kesilmemesi için üzerine 2 kepçe kaynar çorba suyu eklenir, karıştırılır ve kaynayan çorbaya eklenir, 10 dakika aralıksız karıştırarak kaynatılır.
Başka bir kapta sıvı yağ ısıtılır, üzerine kuru nane ve tuz eklenip karıştırılır.
Karışım çorbaya eklenir, karıştırılır ve çorba sıcak olarak servis yapılır.



Yayla Çorbası

azıcık aşım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2019
Mesajlar: 33
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc141381
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
638 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

1 kase yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Tuz

Pirinci yıkayarak 5 su bardağı suda haşlayın. Başka bir kapta yoğurdu, unu ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra haşladığınız pirincin üzerine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin (suyu az ya da fazla ise ayarlayabilirsiniz). Bu karışım kaynayana kadar karıştırın. Pişmesi için 10 dakika yeterlidir.
Daha sonra bir tavada margarini eriterek içine nane ekleyin ve pişmiş olan çorbanın üzerine dökün. Çorbanın kesilmemesi için tuzunu piştikten sonra ekleyin.



Yayla Çorbası

rızık
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc133335
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2018
608 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı un
2 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
Kuru nane
Yağ

Un, yumurta, pirinci güzelce karıştırın.
Yoğurdu ilave edip karıştırın ve suyunu ekleyip ocakta kaynayıncaya kadar karıştırın.
Tuz ilave edin.
Diğer tarafta sıvıyağ da nane yakarak ilave edip, 5-10 dakika kaynatın.



Yayla Çorbası

aymelek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.04.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc133187
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2018
656 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Nane
Su
Tuz

Pirinci yıkayıp 2-3 bardak su ile haşlıyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağını alıp eritiyoruz. Unu tencereye alıp kavuruyoruz ve haşlanmış pirinci suyu ile beraber tencereye döküyoruz ve 3-4 bardak daha su ekliyoruz. Ayrı bir kapta yumurta sarısı yoğurt ve rendenin ince kısmında rendelenmiş sarımsağı iyice çırpıp tencereye döküyoruz. Tuzunu, nanesini ekledikten sonra bir taşım kaynatıp ateşten alıyoruz ve servis yapıyoruz.



Yayla Çorbası

büyükhanım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.02.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc132132
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018
781 defa indirildi / yazdırıldı




1 fincan pirinç
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım fincandan biraz fazla un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane

Su, sıvı yağ, kuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.
Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.



Yayla Çorbası

gato
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.11.2017
Mesajlar: 27
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc129629
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2017
704 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

8 su bardağı et suyu
1.5 kahve fincanı un
1 çay bardağı kırık pirinç
4 su bardağı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı nane
15 gr tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Pirinci yıkayıp süzün. Et suyunu tencereye aktarıp bir taşım kaynattıktan sonra pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Derin bir kasede yoğurt, 1 yumurtanın sarısı ve unu çırpın. Kaynamakta olan et suyuna azar azar ekleyerek koyu bir kıvam elde edinceye kadar sürekli karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Üzeri için tereyağını tavada eritip nane ve toz kırmızıbiberi kavurun. çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine tereyağında kavrulmuş baharatı gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.



Yayla Çorbası

merve ergül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2017
Mesajlar: 32
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc127149
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2017
1,064 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.reisgida.com.tr

10 Bardak Et Suyu
Yarım Bardak Reis Pirinç
1,5 Çorba Kaşığı Reis Un
1 Yumurta
2 Bardak Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Yağ
2 Kahve Kaşığı Kuru Nane
1 Kahve Kaşığı Kırmızı Biber
Tuz

Pirinçleri ayıklayıp yıkayın.
Et suyunda pirinçleri iyice haşlayın.
Yoğurt, un ve yumurta çırparak et suyu ile sulandırın.
Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletin.
Kuru nane serpin ve kırmızı biberli yağ gezdirilerek servis yapın.



Yayla Çorbası

göz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.06.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125860
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2017
881 defa indirildi / yazdırıldı




Fikret Aktoros

3 Çorba kaşığı pirinç
1/2 Çorba kaşığı un
1/2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı tuz
1 /2 Çay kaşığı kırmızıbiber
1/2 Çorba kaşığı nane

Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız.
Tuz ve pirinci katıp hafif hararetli ısıda 1/2 saat pişiriniz.
Yoğurtla unu karıştırıp eziniz.
Çorba suyu ile ılıklaştırıp karıştırarak çorbaya ilave ediniz.
Bir taşım kaynatıp çorba kasesine boşaltınız.
Üstünü eritilmiş kırmızıbiberli yağ ve kuru nane ile süsleyiniz.


Fotoğraf "hacı karagöz" tarafından gönderildi. 21.08.2020


Yayla Çorbası

babafingo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc123602
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,116 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Yoğurt – 250 gr
Haşlanmış pirinç – 150 gr
Yumurta (sarısı) – 50 gr (1 adet)
Tereyağı – 30 gr
Un – 20 gr
Biber (toz) – 2 gr
Nane (kurutulmuş) – 3 gr
Su (sıcak) – 2 Lt
Tuz

Yoğurt, yumurta sarısı ve unu ayrı kapta karıştırarak homojen hale getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı koyun. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 5 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonraya hazneye tereyağı, biber ve nane koyun. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. “İptal/Isıtma” tuşuna basın. Baharatlı tereyağı ayrı kaba dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine yoğurt karışımını dökün. Sürekli karıştırarak sıcak suyu yavaşça dökün. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır çorbaya baharatlı tereyağı dökün, haşlanmış pirinci ve tuzu ekleyin ve karıştırın.



Yayla Çorbası

kızıl erik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.07.2016
Mesajlar: 21
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc118305
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2016
846 defa indirildi / yazdırıldı




Özlem Kaya

2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pirinç
Nane
Tuz

Yoğurdu suyla ayran gigi çırpıyoruz. 1 yumurta kırıp çırpıyoruz. Göz kararı pirinç atıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. kaynayınca altını kısıp pirinçler bitene kadar pişiriyoruz. Bir tavada yağ ve naneyi kızdırıp, çorbanın üstüne sos yapıyoruz.


Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020


Yayla Çorbası

anket
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc117550
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2016
1,083 defa indirildi / yazdırıldı




Meltem Demirci

1 fincan pirinç
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
½ fincandan biraz fazla un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane

Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır. Şık bir sunum olması açısından çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir. Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın.



Yayla Çorbası

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116211
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
1,189 defa indirildi / yazdırıldı




Vedat Başaran

50 gr. pirinç
250 gr. yoğurt
2 adet yumurta
50 gr. tereyağı
½ limon
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz

Tencereye 1½ litre su koyup kaynatın. Su yerine et suyu veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
Pirinci, duru suyu çıkıncaya kadar yıkayıp, süzün. Yumurtaların sarılarını ayırıp, genişçe bir kaba koyun. 2 yemek kaşığı un ve yoğurdun tümünü katıp iyice karıştırın. Fazla koyu olmaması için biraz su ilave edin. Su, iyice kaynadıktan sonra pirinçleri tencereye boşaltıp pişirin.
Yumurta, un ve yoğurt karışımını, içinde tortu kalmaması için süzün. Pirinçler pişip yumuşadıktan sonra karıştırarak tencereye boşaltıp kaynatın. İyice kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz atıp ocağı söndürün. 50 gr. tereyağını tavada eritip, 2 tatlı kaşığı kuru naneyi şöyle bir çevirerek pişirin ve karıştırarak çorbaya katın. Servis yapacağınız kaseye aktardıktan sonra çorbanın üstüne, biraz da kırmızıbiberli yağ dökün.


Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021


Yayla Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95953
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2014
2,255 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


2.5 litre et suyu
60 g tereyağı
250 g pirinç
½ çay kaşığı kırmızıbiber
40-50 g un
¼ çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
½ yemek kaşığı kuru nane
750 g yoğurt

Et suyunun bir su bardağını ayırarak pirinçleri kalan et suyuyla birlikte pişiriniz.
Yumurtaları, yoğurt ve unla birlikte ayrı bir kapta çırpınız.
Pirinçler yumuşadıktan sonra çorbaya ilave ediniz.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak iyice pişiriniz.
Nanenin yarısı ekleyiniz.
Bir taşım daha kaynatarak ateşten alınız.
Pirinçler kaynamaya başlayıncaya kadar, tencerenin kapağını kapatmayınız.
Yumurta, yoğurt ve unu çorbaya ilave etmeden önce yumurta teliyle iyice çırpmaya özen gösteriniz.
Çorbayı sürekli karıştırarak un kokusu gidene kadar pişiriniz.
Çorbayı pişirirken tuz atmayınız. Tuzsuz pişirdiğiniz çorbanın servise çıkmadan önce tuzunu eklemeyi unutmayınız.
Çorbayı ateşten almaya yakın naneyi ekleyiniz.
Sıcak olarak servise çıkmasını sağlayınız.
Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdiriniz. Kalan naneyle birlikte servis yapınız.


Fotoğraf "Cumartesi" tarafından gönderildi. 16.02.2021


Yayla Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95950
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2014
2,216 defa indirildi / yazdırıldı




2.5 litre et suyu
250 g pirinç
40-50 g un
2 adet yumurta
750 g yoğurt
60 g tereyağı
½ çay kaşığı kırmızıbiber
¼ çay kaşığı karabiber
½ yemek kaşığı kuru nane

Et suyunun bir su bardağı ayrıldıktan sonra pirinçler kalan et suyuyla birlikte pişirilir.
Yumurtalar, yoğurt ve unla birlikte ayrı bir kapta iyice karışıncaya kadar çırpılır.
Pirinçler yumuşadıktan sonra yoğurtlu karışım, sürekli karıştırmak suretiyle çorbaya ilave edilir.
Un kokusu gidinceye kadar sık sık karıştırmak suretiyle pişirilerek ateşten alınır.
Nanenin yarısı eklenir.
Kızdırılmış tereyağı üzerine gezdirildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Kalan nane servise alınırken üzerinde kullanılır.

Not: Tuz ve karabiber çorba ateşten alındıktan sonra ilave edilmelidir. Aksi takdirde yoğurt kesilerek istenmeyen bir görüntü oluşturur. Eğer un kullanılmadıysa, yoğurt eklendikten hemen sonra çorba ateşten alınmalıdır. Yoğurt çorbası da genel olarak yayla çorbasına benzese de yoğurt çorbasında pirinç yerine un kullanılmaktadır. Bazı yörelerde yayla çorbası hiç yoğurt kullanılmadan ya da çok az miktar kullanılarak da hazırlanmaktadır. Yayla çorbasının yapım teknikleri yörelere göre farklılık gösterse de genel uygulama yukarıdaki şekildedir.



Yayla Çorbası

oluş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2014
Mesajlar: 24
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc95562
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2014
1,744 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz
Nane

Tencereye 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. İçine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinçler pişince bir kabın içinde yoğurdu çırpıp çorbanın suyu ile ılıştırın ve çorbanın içine dökün. 5 dakika daha kaynatın. Karıştırıp sıcak ikram edin. Üzerine nane, kırmızıbiber yakılıp gezdirilebilir.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024


Yayla Çorbası

lezzetdünyası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.01.2014
Mesajlar: 27
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc95050
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2014
1,765 defa indirildi / yazdırıldı




6 yemek kaşığı yoğurt
8 bardak et suyu
4 çorba kaşığı pirinç
2 fincan un
2 yumurta sarısı
125 gr. margarin
Bir su bardağı süt
Bir tutam tuz
Yeterince Nane

Pirinçler yıkanıp temizlenir. 1 saat ılık suda bekletilir. Daha sonra et suyu ve pirinç bir tencereye alınıp kaynamaya bırakılır. Un ile süt iyice karıştırılarak çorbaya eklenir. Diğer taraftan yarım paket margarin de eritilip çorbaya ilave edilir ve tuzu konulur. 10 dk kaynatılır. Ocaktan indirilen çorbaya yumurta ile yoğurt iyice karıştırılıp eklenir. Üstüne nane serpilip sıcak servis edilir.


Fotoğraf "Cumartesi" tarafından gönderildi. 16.02.2021






Yayla Çorbası Tarifleri Ekmek Çorbası Tarifleri



(91 adet Yayla Çorbası 4,475,055 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort