|
YAYLA ÇORBASI |
|
denklem
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc46163
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2010
1,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 çay fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı un
1-2 kaşık yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
tuz
kırmızıbiber
nane
4-5 bardak su
YAPILIŞI
Tencereye ayıklanmış yıkanmış pirinci, suyu, tuzu koyup orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Diğer tarafta unu, yoğurdu bir kâseye koyup çatalla iyice karışmasını, yoğurdun da ezilmesini sağlayınız. İsterseniz bir yumurtanın sarısını da koyabilirsiniz. Çorba suyundan bir iki kaşık bu karışıma katıp yoğurdu sulandırınız, kaynamakta olan pirince döküp karıştırarak bir iki taşım kaynatıp ateşten alınız. Kâseye boşaltıp üzerine nane, kırmızıbiber serpiniz ya da kırmızıbiberli sıcak yağ gezdiriniz. Sıcak olarak servis yapınız.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
Satı Karakoç
Aşçı
Kayıt: 31.01.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc33332
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
2,094 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
8 bardak et suyu
1,5 kahve fincanı pirinç
1,5 kahve fincanı un
3 bardak yoğurt
3 yumurta
2 çorba kaşığı kuru nane
biraz tuz
2 bardak su
Hazırlanışı:
Tencereye et suyu ile ayıklanmış, yıkanmış pirinci tuzu koyun. Hafif ateşte pirinçler eriyinceye kadar pişirin. Ayrıca bir kasenin içine yoğurdu, yumurtaların sarılarını unu koyun. Hepsini çatalla çırparak iyice karıştırın. 2 bardak su koyup karıştıra karıştıra biraz sulandırın. .Sonra buna azar azar kaynamakta olan pirinçli et suyundan 3-4 kaşık katın. Hepsini iyice karıştırın. Kaynayan pirinçli et suyunun içine dökün. 10-15 dakika daha kaynatıp kaseye alın. Bir tavada yağı eritin. Naneyi bu yağda 1 dakika kavurup kasedeki çorbanın üzerine dökün ve servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
alizem
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc31330
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
2,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kg. su veya et suyu
tuz
kırmızı biber
nane.
Pirinç yıkanıp tuz ilavesiyle yumuşayıncaya kadar suda kaynatılır. Diğer yandan un, yoğurt, yumurta sarısı iyice çırpılarak et suyu ilavesi ile sulandırılır. Hazırlanan terbiye pirinçlere ilave edilir, tekrar ateş üzerinde kaynatıldıktan sonra üzerine yağda yakılmış kırmızıbiber ve nane dökülüp servis yapılır.
|
Yayla Çorbası |
|
Çağrı Bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27112
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008
1,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı su ya da etsuyu
Tuz
Kırmızıbiber
Nane
Ayıklanıp yıkanmış pirinci iki bardak su ve tuz ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin. Diğer tarafta unu, yoğurdu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Pirinçleri sıcak etsuyunun ya da kaynamakta olan suyun içine alın. Çorba suyundan, hazırladığınız un, yoğurt, yumurta sarısı karışımına iki kaşık karıştırarak sulandırın. Karışım pirinçli suya yavaş yavaş döküp karıştırın, iki taşım kaynatıp ateşten alın. Üzerine tereyağlı nane ve kırmızıbiber gezdirin.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
O'kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61 Şehir: Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc26828
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008
2,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 su bardağı su (bir bardağı et veya tavuk suyu olabilir)
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı un
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Suyu tencereye koyun, pirinci yıkayın ve suya ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirin. Bir kaseye yumurtayı kırın, unu, yoğurdu, tuzu ilave edin ve telle iyice karıştırın. Kaynayan pirinçli suya telle kanştıra karıştıra ilave edin ve on dakika pişirin. Bir tavada tereyağını eritin, naneyi ilave edin, biraz çevirin, kaynayan çorbanın üzerine ekleyip servis yapın. Et sulu istenirse pişirirken yarı suyuna ekleyebilirsiniz.
|
Yayla Çorbası |
|
tombul yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26387
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2008
1,907 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
6 su bardağı et suyu
Tuz
Üzeri içn:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı kuru nane
Pirincin üzerine 2 su bardağı su konur. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Yoğurt, un ve yumurta az su ilavesiyle çırpılır. Pirincin üzerine et suyu ve tuz katılır. Kaynamaya başlayınca yoğurtlu karışım dökülür. Sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir. Sıvıyağ ve pul biber kızartılır. Servis yapılan çorbanın üzerine yeteri kadar gezdirilir, kuru nane serpilir.
|
Yayla Çorbası |
|
mozerella
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc25889
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2008
2,049 defa indirildi / yazdırıldı
|
80-100 gr. arpa
1 tane ince kıyılmış soğan
100 gr. yoğurt
2 yumurta sarısı
15 gr. un
1/2 limonun suyu
600-700 gr. su ya da et suyu ya da tavuk suyu
bol dereotu
bol nane
tuz
biber
maydanoz
Arpayı yumuşaması için birkaç saat suda bırakın. Sonra buradan alıp, et suyu, tavuk suyu ya da su ile birlikte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, çok ince kıyılmış soğanı, dereotunu, naneyi, tuzunu ve biberini katıp, arpalar pişinceye kadar hafif hafif kaynamaya devam ettirin. Diğer taraftan, yoğurdu,limon suyu, yumurta sarıları ve un ile karıştırın. Buna biraz da su katarak terbiyesini yapın. Çorba piştikten sonra servis yapmadan önce, ya da çorbayı ısıtırken terbiyeyi koyun ve çorbayı tekrar pişirmeden ateşten alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ya da nane serpiştirip servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24087
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay fincanı pirinç
6 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yumurta sarısı
Pirinci iyice yıkayıp, ılık suda 20 dakika kadar ıslatın. Et suyuna süzülmüş pirinci, bir fincan suyla ezilmiş unu ve tuzu atarak karıştırın.
Piştikten sonra, tencereyi ateşten alın. Ayrı bir kapta bir fiske tuz ve bir bardak yoğurtla çırptığınız 2 yumurta sarısını, henüz kaynar haldeki çorbaya hızla karıştırarak katın. Üzerine dilerseniz içine kuru nane serpilmiş kızgın yağ dökebilirsiniz.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
bendeniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23246
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
1,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak etsuyu
1.5 kahve fincanı kırık pirinç.
1.5 kahve fincanı un
biraz tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
3 bardak yoğurt
1 yumurta
2 çorba kaşığı nane
2 bardak su
1 fincan sıvı yağ
Tencereye etsuyu ile ayıklanmış, yıkanmış pirinci tuzu koyun. Hafif ateşte pirinçler pişinceye kadar pişirin. Ayrıca bir kasenin içine yoğurdu, yumurta ve unu koyun. Çatalla iyice çırpın. 2 bardak su koyarak karıştıra karıştıra biraz sulandırın. Kaynamakta olan pirinçli suya dökün 10-15 dakika pişirin. Yağı eritip nane ile karıştırıp çorbanın üstüne gezdirin.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc22592
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2008
2,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
6 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı kuru nane
Kırmızı biber
Et suyunda pirinçleri iyice kaynatın. Başka bir kapta unu yağda kavurun. Yavaş yavaş tencereye ilâve edin. Ayrı bir kapta yoğurt ile yumurta sarısını kanştırıp çorbaya ilâve edin. Kaynamaya başlayınca nanesini katın. Çorbayı ocaktan alın. Arzu ederseniz kırmızı biberi yağda kavurup, kaşıkla çorbanın üzerine gezdirin.
Not: İçerisinde yoğurt olan çorbaların tuzunu içerken ilâve ederseniz yoğurdun kesilme ihtimalini ortadan kaldırırsınız.
|
Yayla Çorbası |
|
susam sokağı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc20125
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2007
2,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay kaşığı kırmızı biber
yarım çorba kaşığı nane
1/2 Çorba kaşığı un
1/2 Çorba kaşığı tereyağ
1 Su bardağı yoğurt
Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız. Tuz ve pirinci katıp hafif hararetli ısıda 1/2 saat pişiriniz. Yoğurtla unu karıştırıp eziniz.
Çorba suyu ile ılıklaştırıp karıştırarak çorbaya ilave ediniz. Bir taşım kaynatıp çorba kâsesine boşaltınız. Üstünü eritilmiş kırmızıbiberili yağ ve kuru nane ile süsleyiniz.
ML® Yayla Çorbası için tıklayın
|
YAYLA ÇORBASI |
|
ziyafet
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2007
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18746
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
3,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre et suyu
100 gr un
1 bardak süt
1 bardak yoğurt
100 gr. pirinç
1 kaşık tereyağı
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı kuru nane
1 Önce pirinci yıkayıp suda dinlendiriniz.
2 Sonra suyunu süzüp et suyunun içine pirinçleri atınız. Tuzunu da koyup 30 dakika hepsini kaynatınız.
3 Başka bir kapta süt ve unu karıştırıp bulamaç haline getiriniz.
4 Bu karışımı kaynamakta olan çorbanın içine atınız.
5 15-20 dakika tekrar kaynadıktan sonra, tereyağda kızdırdığınız naneyi de çorbaya ilave ediniz.
6 Birkaç dakika kaynattıktan sonra yoğurt ile birlikte çırptığınız yumurtaları da çorbanın içine koyunuz.
7 Yoğurt ve yumurtayı ilave ettikten sonra çorbayı kaynatınız.
|
Yayla Çorbası |
|
jetaşçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2007
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17427
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2007
3,443 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 çay bardağı pirinç
Yarım kg. yoğurt
8 su bardağı et suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin;
kuru nane
Pirinç ayıklanır, yıkanır, tencereye aktarılır, üzeri bir parmak geçecek kadar su konur, kısık ateşte suyunu tamamen pişirilir, soğumaya bırakılır. Yoğurt, yumurta, un, sıvıyağ, tuz, iyice çırpılır, pirinci üzerine et suyu eklenir, karıştırıldıktan sonra hazırlanan yoğurtlu karışım katılır, orta ateşli tencereye yerleştirilir, sürekli karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar pişirilir, ateş kısılır, 5 dakika daha kaynatılır, servis tabağına konur, üzerine kuru nane serpilir.
|
Yayla çorbası |
|
ErikAğacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2007
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16969
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007
3,746 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç (ayıklanmış, yıkanmış)
10 su bardağı et suyu
1,5 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı tereyağı veya 2 kaşık sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı Tuzot
Pirinci, 8 bardak suyla beraber tencereye koyup, kaynadıktan sonra, 20 dakika hafif ateşte pişirin. Yumurta sarılarını, bir kaba koyup, çırpma teliyle çırpın. Yoğurdu da aynı şekilde ilave edin. Karıştırdıktan sonra, kalan 2 bardak suyu da, bu malzemeyle çırparak karıştırın, ocaktaki tencerenize azar azar ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Bir tavaya yağı koyup eritin. Naneyi de tavaya ilave ederek tencerenize aktardıktan sonra, hemen ocaktan alıp servis yapın.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
Şükran Arık
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc16516
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
3,519 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 Bardak et suyu
2 Fincan un
1 Yumurta
1 Bardak yoğurt
1 Çay bardağı pirinç
1 Fincan tereyağı,
nane, tuz.
Et suyu bir tencerede kaynatılır. Pirinçler içerisine konulup pişirilir. Un, tereyağı, yoğurt ve yumurta sarısına 250 gr. su konup karıştırılır. Sonra ocağın üzerinde kaynıyan et suyunun içerisine süzdürülerek ve bir tel ile karıştırılarak yedirilir. Ağır ateşte 20 dakika pişirilir. Sonra erimiş tereyağı ve nane karıştırılarak çorbanın içerisine dökülür ve servis yapılır.
|
Yayla Çorbası |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10388
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
3,698 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 çorba kaşığı pirinç
6 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
3 çorba kaşığı un
2 bardak et suyu (veya tavuk suyu)
3 bardak su
1 çorba kaşığı margarin
yarım limonun suyu
2 çay kaşığı nane
1-2 sap maydanoz
yeteri kadar tuz
Pirinç ayıklandıktan sonra bir kevgire konur. Tamamiyle renksiz su çıkıncaya kadar yıkanır, süzülmesi için bir kenara bırakılır. Bir kuşaneye üç bardak su konur, kaynatılır. Suyu iyice süzülmüş pirinç içine atılır; iyice yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Porselen bir kaseye yumurtalar kırılır. Yumurtalar çırpılırken un azar azar serpiştirilerek katılır. Sonra sırasıyla yoğurt ve limon suyu katılır ve böylece boza kıvamında bir hamur elde edilir. Bu sırada derince bir tencerede et suyu (veya tavuk suyu) ısıtılır. Ilınınca bundan birkaç kaşık alınarak boza kıvamındaki hamur sulandırılır ve azar azar tenceredeki et suyuna katılarak iyice yedirilir ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Koyulaşınca iyice yumuşamış pirinç sıcak suyuyla birlikte buna ilave edilir, tencerenin kapağı örtülür ve içindekiler bir taşım kadar kaynatılır. Bir tavada margarin eritilirken kıyılmış maydanozla ufalanmış kuru nane tuz çorbaya katılır; bir-iki defa karıştırılıp ateşten alınır ve çorba kâselere boşaltılır. Kızgın yağı da döküldükten sonra çorba hemen servis yapılır.
İstenirse yağın içine küçük parçalar biçiminde doğranmış ekmek parçalan atılabilir. Daha lezzetli olur.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9899
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
3,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et, tavuk veya kemik suyu
80 -100 gr. un «1,5 fincan»
80 gr. pirinç
750 gr. yoğurt
3 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı yağ
2 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Et veya tavuk suyu bir tencereye konup, içine ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilerek pirinçler iyice pişmiş bir hâle gelene kadar 25 - 30 dakika pişirilir. Yoğurt, yumurta sarıları ve un başka bir kaba konup iyice karıştırılarak, bu karışıma iki bardak kadar da su katılıp su iyice yedirilir. Sonra buna birkaç kepçe kaynamakta olan et suyundan katılıp tekrar iyice karıştırılır ve bu karışım kaynamakta olan pirinçli et veya tavuk suyuna ilave edilerek beraberce 15 dakika daha kaynatılıp bir çorba kasesine alınır. Çorbanın içinde piştiği kaba sade yağ ve nane konup 1 dakika kadar kavrulur ve bu naneli yağ kâseye alınmış olan çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7964
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
3,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı katıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
6 bardak su
Yeterince tuz, karabiber, kuru nane.
Bir tencereye yıkanmış, ayıklanmış pirinci, tuzu ve suyunu koyup, kısık ateşte pişiriniz. Çok hızlı kaynatırsanız, taşıp ocağınızı berbat eder. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediniz. Öte yandan, yoğurdu bir kap içinde eziniz. Ezilen yoğurdun içine, unu karıştırınız. Çatalla ezerek bütünleştiriniz. Bir yumurtanın sarısını karıştırdıktan sonra, çorbadan bir çay bardağı çorba suyu alıp, yaptığınız bu karışımı sulandırınız. Sulandırdığınız yoğurdu, çorbanın içine dökünüz. Bir iki taşım kaynatıp ateşten alınız. Üzerine nane, kırmızı biberli kızgın yağ gezdirerek ikram ediniz.
Not: Bu çorba pirinç konmadan da pişirilir. Çorbanın lezzeti kullanılacak yoğurdun kalitesine bağlıdır. Pastörize yoğurtlarla iyi sonuç almak güç olur.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc7533
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2006
3,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kasığı pirinç
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz ve nane.
4 çorba kaşığı yoğurt
Bir kap içinde et suyu kaynatılır. Temizlenmiş pirinç ilâve edilerek pişirilir. Gene bir kap içinde yoğurt, un, yumurta şarısı, yanm bardak soğuk su, yumurta teliyle karıştırılır. Pişmiş çorbanın suyu ile karıştırılarak un kokusu çıkıncaya kadar kaynatılır. Pirincin üzerine süzgeçten dökülür. Tereyağı ile iyice kıyılmış taze nane kavrulur, çorbanın üzerine konur. Taze nane bulunmadığı zaman kuru nane de konabilir.
|
Yayla Çorbası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7465
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2006
3,906 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı pul biber
yarım su bardağı ayıklanmış pirinç
yeterince tuz
Önce pirincimizi 2 bardak suda pişirelim. 2 bardak su ile 1 su bardağı yoğurdu sulandıralım. 2 yemek kaşığı un ve 1 yumurtanın sarısını ilave ettikten sonra hepsini iyice çırpalım. Hazırladığımız karışımı, tenceremizde yavaş yavaş kaynamakta olan pirincimize ilave edelim. Yeteri kadar tuzunu kattıktan sonra çorbamızı ateşten indirelim. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile 1 çorba kaşığı nane ve I yemek kaşığı pul biberini pembeleşinceye kadar kavuralım. Çorbamızı kâselere koyduktan sonra servis yapılırken hazırlamış olduğumuz bu sos ile kâselerin üzerini süsleyelim. İsteğe göre daha farklı baharatlar ilave edilebilir.
|
|