|
Taze Fasulye Mücveri |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166434
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2022
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg taze fasulye
6 tane yumurta
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı tereyağı
1 demek maydanoz
Taze fasulyeleri yıkayıp, temizleyin. Sonrasında tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayın. Yumurtaları kırın ve üstüne kıyılmış maydanozları ekleyin. Üzerine karabiber ve tuzu da ilave edip, iyice karıştırın. Haşlanan fasulyeleri incecik doğrayıp, üzerlerine un serpiştirin ve harmanlayın. Unlu taze fasulyenin üzerine yumurtalı harcı ekleyip, iyice karışmalarını sağlayın. Tereyağını tavada eritin. Hazırlamış olduğunuz harçtan bir kaşık alıp tavaya koyun ve her iki tarafını da kızartın. Harcınız bitene kadar aynı işlemi sürdürün. Kızaran mücverleri bir servis tabağına sıralayabilirsiniz.
|
Taze Fasulye Mücveri |
|
selva17
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2007
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77400
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2019
1,638 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 demet maydanoz
350 gram taze fasulye
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Taze fasulyeleri ayıklayıp yıkayın.
Bir tencerede su kaynatıp içine tuz ekleyin.
Fasulyeleri bu suda 15 dakika kadar haşlayın.
Bu esnada maydanozları ince ince kıyın.
Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın.
İçine maydanozları, tuzu ve karabiberi ekleyip çırpın.
Haşladığınız fasulyeleri süzüp soğuk sudan geçirin ve küçük küçük doğrayın.
Fasulyelerin üzerine un serpin ve karıştırın.
Unladığınız fasulyeleri yumurtalarla birleştirip tüm malzemeyi harmanlayın.
Tereyağını tavada eritip mücver harcından kaşıkla alarak kızartın.
Mücverleri servis tabağına alın. Cacıkla servis edebilirsiniz.
|
Taze Fasulye Mücveri |
|
pembe yanak
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc116625
Gönderme Tarihi: 04.May.2016
925 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. taze fasulye
¼ bağ maydanoz
¼ bağ dereotu
3 dal taze soğan
100 gr. beyaz peynir
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sıvıyağ
Taze fasulyeleri ince ince doğrayın ve haşlayın. Fasulyelerin suyunu süzüp soğutun. Maydanoz, taze soğan ve dereotunu çok ince doğrayın. Fasulyenin içine ilave edin. Çırpılmış yumurta, ufalanmış peynir, tuz ve karabiberi üzerine ekleyerek karıştırın. Yağı tavada iyice ısıtın ve mücveri kaşıkla içine dökün. Arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis edin.
|
Taze Fasulye Mücveri |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc73560
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012
2,081 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet taze fasulye
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı un
1 diş sarımsak
2 sap tazesoğan
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
500 gr kızartma yağı
Fasulyeleri yıkayıp 7-8 dakika kadar bol tuzlu suda haşlayın. Haşladığınız fasulyeleri soğuk suya atıp soğutun, başlarını ve varsa kılçıklarını temizleyin.
Temizlediğiniz fasulyeleri enine ince ince dilimleyin. Taze soğan ve dereotunu yıkayıp ince ince kıyın, sarımsağı ezin ya da rendeleyin.
Derin bir kaba tüm mücver malzemesini alıp iyice karıştırın ve kenara alın.
Tavaya yağı alıp kızdırın. Hazırladığınız mücver hamurundan 1 er kaşık koyup önlü arkalı kızartın.
Kızaran mücverleri havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Fazla yağını çektirdikten sonra servis yapın.
|
Fasulye Mücveri |
|
çaylak2
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc71239
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2011
1,919 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo Taze Fasulye
4 çorba kaşığı un
1 soğan
1/2 demet Maydanoz
1 Yumurta
1 paket Kabartma Tozu
Biraz tuz, karabiber
Sıvı yağ
Ön hazırlık olarak, ince doğranmış fasulyeleri kaynayan tuzlu suda haşlayalım. Ardından soğuk suya alarak 5 dakika bekletelim. Suyunu tel süzgeç yardımı ile iyice süzelim. Üzerine 3-4 çorba kaşığı unu döküp karıştıralım. Ardından ince kıyılmış soğanı, yarım demet maydanozu, yumurtayı, kabartma tozunu, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice karıştıralım. Arzu ettiğiniz büyüklükte yassı şekiller verelim. Kızdırılmış sıvıyağda mücveri, arkalı önlü kızartalım. Servis yapalım.
|
Yeşil Fasulye Mücveri |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc6976
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006
2,702 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram yeşil fasulye
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kırıntı beyaz peynir
2 diş sarımsak
1/3 demet maydanoz
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kızartma için sıvı yağ
Taze fasulyeleri içine yarım çay kaşığı kabartma tozu atacağınız tuzlu suda haşlayın, çıkartıp süzün, ince ince doğrayın. Sarmısağı ayıklayın, ince ince çentin. Maydanozu yıkayın, saplarını atın, yapraklarını kıyın. Çukur bir kapta un, peynir, sarımsak, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak az sulu bir hamur haline gelince tahta bir kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltin. Iki tarafını da kızartın. Kağıt mutfak peçetesinde fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Mücveri yanında çeyrek limon dilimleri ile ikram yapabilirsiniz.
|
Yeşil Fasulye Mücveri |
|
NerminNurInal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 38 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc6569
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2006
2,792 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 -3 kaşık tereyağı
2-4 adet yumurta
250 gr yeşil taze fasulye
tuz
Baharat
Taze fasulyeyi baştan koparıp kenarlarında olan kılçığı temizlenip ve tulânî iki şakk edilerek büyük bir de arzani bölünerek temizlendikte kaynar suya atıp iyice haşlandıktan sonra süzgeç içine tencereyi döküp suyu iyice süzülünceye kadar süzgeçte terk edilmeli. Bilahare tavaya boşaltıp mütebaki suyu da tavada tebahhur ettikte miktara göre iki nihayet üç kaşık sade atılıp kavrulur iken miktar-ı vafi tuz ve baharatı de ilave edilir. İki üç nihayet dört yumurtayı bir kâseye kırıp biraz da tuz ilavesinden sonra güzelce çalkak ile çalkayıp yumurtaları karıştırmalı. Henüz tava ateşte iken mezkûr çalkanmış yumurtayı da kavrulmuş fasulye üzerine birdenbire döküp tez tez karıştırmalı yumurta pek tez birbiriyle imtizac edip pişeceğinden artık tavayı ateşte bırakmaya lüzum yoktur. Aşağı indirip ve üzerine bir parça de yeni bahar gibi baharat serpildikte tenavül olunur. Pek hoş ve hafif bir taam olur. Taze fasulye yerine tazesinden semiz otu da bu hal üzere yapacak olur isek hoş olur.
|
|