Kısa URL: https://ml.md/lc6569
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2006
2,792 defa indirildi / yazdırıldı
2 -3 kaşık tereyağı
2-4 adet yumurta
250 gr yeşil taze fasulye
tuz
Baharat
Taze fasulyeyi baştan koparıp kenarlarında olan kılçığı temizlenip ve tulânî iki şakk edilerek büyük bir de arzani bölünerek temizlendikte kaynar suya atıp iyice haşlandıktan sonra süzgeç içine tencereyi döküp suyu iyice süzülünceye kadar süzgeçte terk edilmeli. Bilahare tavaya boşaltıp mütebaki suyu da tavada tebahhur ettikte miktara göre iki nihayet üç kaşık sade atılıp kavrulur iken miktar-ı vafi tuz ve baharatı de ilave edilir. İki üç nihayet dört yumurtayı bir kâseye kırıp biraz da tuz ilavesinden sonra güzelce çalkak ile çalkayıp yumurtaları karıştırmalı. Henüz tava ateşte iken mezkûr çalkanmış yumurtayı da kavrulmuş fasulye üzerine birdenbire döküp tez tez karıştırmalı yumurta pek tez birbiriyle imtizac edip pişeceğinden artık tavayı ateşte bırakmaya lüzum yoktur. Aşağı indirip ve üzerine bir parça de yeni bahar gibi baharat serpildikte tenavül olunur. Pek hoş ve hafif bir taam olur. Taze fasulye yerine tazesinden semiz otu da bu hal üzere yapacak olur isek hoş olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc77400
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2019
1,638 defa indirildi / yazdırıldı
3 yemek kaşığı tereyağı
5 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 demet maydanoz
350 gram taze fasulye
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Taze fasulyeleri ayıklayıp yıkayın.
Bir tencerede su kaynatıp içine tuz ekleyin.
Fasulyeleri bu suda 15 dakika kadar haşlayın.
Bu esnada maydanozları ince ince kıyın.
Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın.
İçine maydanozları, tuzu ve karabiberi ekleyip çırpın.
Haşladığınız fasulyeleri süzüp soğuk sudan geçirin ve küçük küçük doğrayın.
Fasulyelerin üzerine un serpin ve karıştırın.
Unladığınız fasulyeleri yumurtalarla birleştirip tüm malzemeyi harmanlayın.
Tereyağını tavada eritip mücver harcından kaşıkla alarak kızartın.
Mücverleri servis tabağına alın. Cacıkla servis edebilirsiniz.