|
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174073
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2023
199 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://torku.com.tr
1.5 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı Torku Çatalhöyük Pilavlık Bulgur
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Mercimeği orta kıvamda pişirelim, bulguru ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.Pilâvmız pişerken sosunu hazırlayalım tavaya sıvıyağ ve tereyağı alalım yemeklik doğradığımız soğanları da ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ekleyelim tavayı ocaktan alalım. Pişen pilavı 10 dk dinlenmeye bırakalım dinlenen pilâvmıza sosunu ekleyip karıştıralım 5 dk sonra servis edelim.
|
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172536
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2023
208 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
250 g yeşil mercimek
600 ml su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
150 g pilavlık bulgur
60 ml zeytinyağı
15 g sadeyağ veya tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Mercimeği yıkayın ve 600 ml su ile tencereye koyun.
Dağılmadan yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Tuzunu mercimek piştikten sonra ekleyin. Mercimeğin suyuna domates ve biber salçasını ekleyin ve karıştırın.
Bol suda yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin, bulgur şişip pişme suyunu emene kadar pişirin. Mercimekler çok fazla pişerse kabuklarından ayrılır ve tadı kaçar. Pişme ayarına dikkat edin.
Yumuşamaya başladığı anda bulguru katın.
Yağları birlikte ısıtın, pul biberi yağda çevirin ve mercimekli bulgur pilavına dökün.
Pilavı 10 dakika kadar dinlendirin, üstüne karabiber serpip alt üst ederek servis yapın.
|
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı |
|
şen saz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2015
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc133803
Gönderme Tarihi: 02.May.2018
1,798 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek, yıkanmış
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 orta boy soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Mercimeği ilk önce 5 dk. suda pişirip kara suyunu atıp sonra haşlayın.
Sonra tencereye bulgur, su, kırmızı biber salçası, tuz ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
Havlu kağıt kapağına koyup 15 dk. dinlendirip servis edin.
|
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı |
|
güneş adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133756
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2018
631 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 su bardağı bulgur
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Aldığı kadar su
Tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz daha sonra tereyağını ekleyip eritiyoruz.
Bulgurumuzu yıkayıp tencereye alıyoruz iyice kavuruyoruz.
Daha sonra haşlanmış yeşil mercimeği tencereye alıp iki üç dakika daha kavuruyoruz.
Tuzunu ekledikten sonra suyunu ilave ediyoruz ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve servis yapıyoruz.
|
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc111031
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2015
1,640 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://tafed.org.tr
1 su bardağı yeşil mercimek
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
4-5 dal taze nane
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
2 adet sivri biber
1 adet kırmızıbiber
1 adet domates
Yeşil mercimek ve bulgurlar yıkanır.
Soğan, sarımsak, biber ve domates çok ince bir şekilde doğranır.
Tereyağında sarımsak ve soğan biberler ile birlikte kavrulur.
Yeşil mercimekler de eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Karışıma bulgur, biber salçası ve doğranmış domateslerde ilave üzerini geçecek kadar su katılır.
Tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir.
Bulgur ve mercimekler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
İçerisine iri bir şekilde doğranmış taze nane eklenir ve dinlendirildikten sonra servise sunulur.
|
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73179
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2012
2,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı yeşil mercimek
2 adet büyük boy kuru soğan
150 gr margarin
Tuz
Karabiber
Pul kırmızıbiber
GARNİTÜR OLARAK:
3 adet kuru soğan
Yeterince un
1/2 su bardağı sıvıyağ
Mercimekleri ayıklayarak, 2-3 saat önceden ıslatalım.
Suyunu süzüp, yeterince temiz su ve 1 çay kaşığı tuz ile birlikte haşlayalım.
İnce kıydığımız kuru soğanları, margarin yağında pembeleştirdikten sonra, yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgurları da tencereye ilave edip,10 dakika kadar kavuralım.
Yeterince tuzu, karabiberi, haşladığımız mercimekleri ve 2 su bardağı kadar et suyu ya da suyu da ilave edip,tencereyi şöyle bir karıştırıp, önce orta, sonra kısık ateşte bulgurların suyunu çektirelim.
Pilav suyunu çekince, 15 dakika kadar demlendirip, ocağı kapatalım.
3 adet kuru soğanı, piyazlık şekilde ince ince kıydıktan sonra, una bulayıp silkeleyerek, kızgın sıvıyağda çıtır çıtır olana kadar kızartalım.
Bir süzgece çıkartıp, yağını süzelim.
Demlendirdiğimiz bulgur pilavını harmanlayıp, servis tabağına koyalım ve üzerine kızarttığımız soğanları yaydıktan sonra, sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Kırmızı pul biber serperek de süsleyebilirsiniz. Gaziantep'te genellikle bu yemeğin yüzüne yağda kızarmış yumurta dökülür veya yoğurtla karıştırılır.
|
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı |
|
zilha
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2011
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70782
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011
3,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
3/4 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kaynamış su
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yıkanmış mercimekleri üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle yarı pişmiş hale gelinceye kadar haşlayın.( ya da dondurucunuzda önceden haşlayıp ayırdığınız mercimeği sıcak suda çözdürüp suyunu süzerek kullanabilirsiniz) Tencerenize yağı koyun ve haşlayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ve bulguru ilave edin. 1-2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış su ile 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Pilav, suyu tamamen çekene kadar pişirdikten sonra üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin.
|
|