Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

zilha
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2011
Mesajlar: 34
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70782
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011
3,008 defa indirildi / yazdırıldı




3/4 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kaynamış su
1.5 tatlı kaşığı tuz

Yıkanmış mercimekleri üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle yarı pişmiş hale gelinceye kadar haşlayın.( ya da dondurucunuzda önceden haşlayıp ayırdığınız mercimeği sıcak suda çözdürüp suyunu süzerek kullanabilirsiniz) Tencerenize yağı koyun ve haşlayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ve bulguru ilave edin. 1-2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış su ile 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Pilav, suyu tamamen çekene kadar pişirdikten sonra üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin.


Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

dobra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc73179
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2012
2,100 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı yeşil mercimek
2 adet büyük boy kuru soğan
150 gr margarin
Tuz
Karabiber
Pul kırmızıbiber
GARNİTÜR OLARAK:
3 adet kuru soğan
Yeterince un
1/2 su bardağı sıvıyağ

Mercimekleri ayıklayarak, 2-3 saat önceden ıslatalım.
Suyunu süzüp, yeterince temiz su ve 1 çay kaşığı tuz ile birlikte haşlayalım.
İnce kıydığımız kuru soğanları, margarin yağında pembeleştirdikten sonra, yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgurları da tencereye ilave edip,10 dakika kadar kavuralım.
Yeterince tuzu, karabiberi, haşladığımız mercimekleri ve 2 su bardağı kadar et suyu ya da suyu da ilave edip,tencereyi şöyle bir karıştırıp, önce orta, sonra kısık ateşte bulgurların suyunu çektirelim.
Pilav suyunu çekince, 15 dakika kadar demlendirip, ocağı kapatalım.
3 adet kuru soğanı, piyazlık şekilde ince ince kıydıktan sonra, una bulayıp silkeleyerek, kızgın sıvıyağda çıtır çıtır olana kadar kızartalım.
Bir süzgece çıkartıp, yağını süzelim.
Demlendirdiğimiz bulgur pilavını harmanlayıp, servis tabağına koyalım ve üzerine kızarttığımız soğanları yaydıktan sonra, sıcak sıcak servis yapalım.

Not: Kırmızı pul biber serperek de süsleyebilirsiniz. Gaziantep'te genellikle bu yemeğin yüzüne yağda kızarmış yumurta dökülür veya yoğurtla karıştırılır.


Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc111031
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2015
1,640 defa indirildi / yazdırıldı




https://tafed.org.tr

1 su bardağı yeşil mercimek
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
4-5 dal taze nane
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
2 adet sivri biber
1 adet kırmızıbiber
1 adet domates

Yeşil mercimek ve bulgurlar yıkanır.
Soğan, sarımsak, biber ve domates çok ince bir şekilde doğranır.
Tereyağında sarımsak ve soğan biberler ile birlikte kavrulur.
Yeşil mercimekler de eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Karışıma bulgur, biber salçası ve doğranmış domateslerde ilave üzerini geçecek kadar su katılır.
Tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir.
Bulgur ve mercimekler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
İçerisine iri bir şekilde doğranmış taze nane eklenir ve dinlendirildikten sonra servise sunulur.



Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

güneş adam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2014
Mesajlar: 33
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc133756
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2018
631 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 su bardağı bulgur
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Aldığı kadar su

Tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz daha sonra tereyağını ekleyip eritiyoruz.
Bulgurumuzu yıkayıp tencereye alıyoruz iyice kavuruyoruz.
Daha sonra haşlanmış yeşil mercimeği tencereye alıp iki üç dakika daha kavuruyoruz.
Tuzunu ekledikten sonra suyunu ilave ediyoruz ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve servis yapıyoruz.



Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

şen saz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.05.2015
Mesajlar: 30
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc133803
Gönderme Tarihi: 02.May.2018
1,798 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı yeşil mercimek, yıkanmış
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 orta boy soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz

Mercimeği ilk önce 5 dk. suda pişirip kara suyunu atıp sonra haşlayın.
Sonra tencereye bulgur, su, kırmızı biber salçası, tuz ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
Havlu kağıt kapağına koyup 15 dk. dinlendirip servis edin.



Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172536
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2023
208 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

250 g yeşil mercimek
600 ml su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
150 g pilavlık bulgur
60 ml zeytinyağı
15 g sadeyağ veya tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Mercimeği yıkayın ve 600 ml su ile tencereye koyun.
Dağılmadan yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Tuzunu mercimek piştikten sonra ekleyin. Mercimeğin suyuna domates ve biber salçasını ekleyin ve karıştırın.
Bol suda yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin, bulgur şişip pişme suyunu emene kadar pişirin. Mercimekler çok fazla pişerse kabuklarından ayrılır ve tadı kaçar. Pişme ayarına dikkat edin.
Yumuşamaya başladığı anda bulguru katın.
Yağları birlikte ısıtın, pul biberi yağda çevirin ve mercimekli bulgur pilavına dökün.
Pilavı 10 dakika kadar dinlendirin, üstüne karabiber serpip alt üst ederek servis yapın.



Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174073
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2023
199 defa indirildi / yazdırıldı




https://torku.com.tr

1.5 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı Torku Çatalhöyük Pilavlık Bulgur
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Mercimeği orta kıvamda pişirelim, bulguru ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.Pilâvmız pişerken sosunu hazırlayalım tavaya sıvıyağ ve tereyağı alalım yemeklik doğradığımız soğanları da ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ekleyelim tavayı ocaktan alalım. Pişen pilavı 10 dk dinlenmeye bırakalım dinlenen pilâvmıza sosunu ekleyip karıştıralım 5 dk sonra servis edelim.







Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifleri Kabaklı Pilav Tarifleri



(7 adet Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı 113,972 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort