|
Yılbaşı Pastası |
|
nuran nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2016
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc142726
Gönderme Tarihi: 15.May.2019
531 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 yumurta
6 çay bardağı toz şeker
9 yemek kaşığı kakao
6 çay bardağı un
3 paket kabartma tozu
3 paket vanilya
1 su bardağı damla çikolata
Keki ıslatmak için:
80 gram sütlü çikolata
3 su bardağı süt
Kaplamak için:
Beyaz şeker hamuru
Süslemek için:
Kırmızı, yeşil, beyaz kahverengi şeker hamuru
Yılbaşı süsleri
Yumurta ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Kakao, un, kabartma tozu, vanilya ve damla çikolatayı ekleyip tekrar çırpın. Kek hamurunu yağladığınız farklı boyutlardaki iki kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Keki ıslatmak için çikolatayı benmari usulü eritip sütle karıştırın. Soğuyan keklerinizi çikolatalı sütle ıslatıp üst üste dizin. Beyaz şeker hamurunu ince açıp keklerin üzerini kaplayın. Renkli şeker hamurlarıyla yaptığınız yılbaşı temalı süsleri pastanızın üzerine yerleştirin. Şeker hamurunun erimemesi için pastanızı bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
|
Yılbaşı Pastası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161637
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2021
796 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Pandispanyası için:
3 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı margarin
3 çay bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı bal
Kreması için:
Yarım paket krem şanti
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
İç harcı için:
2 adet muz
1 çay bardağı süt
Süslemek için:
1 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı süt
Bir tutam yeşil gıda boyası
Yarım nar
5-6 çorba kaşığı kıyılmış yeşil antepfıstığı
Pandispanyayı hazırlamak için, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine margarin ve yoğurdu ilave edin. Kabartma tozu ve unu karıştırıp harca ekleyin. Yağlayıp unladığınız kare bir kalıba hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve enlemesine ikiye bölün. Pandispanyanın alt parçasını düz bir tabağa yerleştirin. Bal karıştırdığınız ılık sütle pandispanyanın her iki parçasını ıslatın. Kremayı hazırlarken, vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencerede karıştırıp ocağa koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Vanilyayı içine ekleyin. Pandispanyanın her iki parçasına ince bir tabaka halinde, hazırladığınız kremadan sürün. Muzları soyup derin bir kaba alın. Üzerine süt ekleyin ve çatalla ezin. Muzlu harcın tamamını tabaktaki pandispanyanın üstüne yayın. Diğer parçayı da üzerine kapatın. Kalan krema ile pastanın üstünü kaplayıp dolaba koyun ve donmasını bekleyin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip içine tereyağı ekleyin. Pastayı dolaptan çıkartıp çikolatalı karışımı üzerine sürün ve yeniden dolaba kaldırın. Çikolatanın donmasını bekleyin. Diğer taraftan krem şantiyi sütle çırpın. Yeşil gıda boyasını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız yeşil krem şantiyi bir krema sıkacağına doldurup, çam ağacı şeklinde pastanın üzerine sıkın. Nar tanelerini ağacın üzerine yerleştirin. Pastanın kenarlarını yeşil antepfıstığı ile kaplayıp yeniden dolaba koyun. 1-2 saat bekletip servis yapın.
|
|