Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yoğurt Yapımının Püf Noktaları


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yoğurt Yapımının Püf Noktaları

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc175279
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2023
122 defa indirildi / yazdırıldı




Evde yoğurt mayalarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Tam kıvamında, en güzel yoğurdu yapmanız için bu püf noktalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
Klasik yöntemlerle yoğurt yapacağınız zaman, sütün sıcaklığına dikkat etmeniz gerekir. Bu sıcaklık yoğurdun kıvamını direkt etkiler.
Sütü kaynatarak kullanacaksanız bu aşamada taşmasını önleyebilirsiniz. Sütü kaynatma sırasında başında beklemeniz mümkün değilse, içine kepçe bırakarak taşmasını engelleyebilirsiniz.
Mayalama işleminde kullanacağınız yoğurdun sıvı olmamasına dikkat edebilirsiniz. Aynı zamanda mayalık yoğurdun oda sıcaklığında olmasını tavsiye ederiz.
Yoğurdu makine veya fırın ile mayalamayacaksanız, kalın ve temiz örtü ile sarmanız gerekir.
Mayalanma süresine önem vermeniz, yoğurdun lezzetini ve kıvamını etkiler. Az mayalanması halinde yoğurt sulu olabilir. Çok mayalanması durumunda ise ekşi bir tat oluşabilir.
Yoğurdu mayalayacağınız kabın da dikkatli seçilmesi gerekir. Cam, emaye ya da güveç kapları kullanabilirsiniz.
Evde meyveli yoğurt yapımı da mümkündür. Meyveli yoğurt yapmak için taze ya da kuru meyve çeşitlerini tercih edebilir



Yoğurt Mayalamanın Püf Noktaları

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc176621
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2024
251 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.yenisafak.com

Yoğurt mayalama yapmak için süte atacağınız yoğurdun organik olarak yapılması gerekmektedir. Ev yoğurdunu 1 litre süt için kullanabilirsiniz. Leziz bir yoğurt için, 1 litre süte en fazla 1 tatlı kaşığı maya kullanın. Oda sıcaklığındaki yoğurdu cam biz kavanoza aldıktan sonra üzerine 43 derece olan sütü ekleyin.
Tahta kaşık ile karıştırmaya bu aşamada başlayabilirsiniz. Sütteki pütür tamamen yok olana kadar tahta kaşık ile karıştırmanız gerekiyor. Yoğurt kaç saatte mayalanır sorusunun cevabı ortalama olarak 24 saattir diyebiliriz. Mayalama sırasında kabın sabit durmasını gerektiğini de söyleyelim.



Evde Taş Gibi Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180946
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2024
101 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Taze ve tam yağlı süt kullanarak daha yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz. Açık süt alıyorsanız kaynatma süresini iyi ayarlayın.
Sütün mayalama sıcaklığı yaklaşık 42-45°C olmalı. Parmağınızı süte batırdığınızda 5-7 saniye dayanabiliyorsanız, sıcaklık idealdir.
Ev yapımı veya doğal bir yoğurt maya olarak kullanılmalı. Hazır yoğurt kullanacaksanız katkısız ve sade bir yoğurt tercih edin.
Mayalanan yoğurdu ısı kaybını önlemek için sıkıca sarın. Kalın bir battaniye veya örtüyle sarmanız, mayalanma sürecini destekler.
Mayalanma süresi genelde 6-8 saattir. Yoğurdu kontrol etmek için sık sık açmayın; bu, kıvamını etkileyebilir.
Taş gibi bir yoğurt için mayalamadan önce bir tatlı kaşığı süt tozu ekleyebilirsiniz. Bu, kıvamı daha yoğun hale getirir.



Taş Gibi Yoğurt Mayalama

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc182648
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2025
89 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

Yoğurt hazırlarken maya yerine kullanabileceğiniz bazı doğal malzemeler hem kıvamını artırır hem de haftalarca ekşimesini engeller. Hazırlarken başvuracağınız bu doğal yöntemlerle taş gibi yoğurt elde edebilirsiniz.
Yoğurt hazırlarken en yaygın kullanılan yöntemlerinden biri de yoğurt mayasıdır. Maya yerine kullanılan yoğurt mayasını, yoğurt yapımında bazı doğal malzemeler ile desteklemeniz daha etkili sonuçlar almanıza yardımcı olur.
Birçok kişi yoğurdu yapmak için limon suyu kullanmanın tuhaf olabileceğini düşünebilir. Ancak limon suyu, yoğurdun asidik yapısını artırarak, mayalanma sürecini hızlandırır ve yoğurdun ekşimesini engeller. Yoğurdun içine birkaç damla limon suyu ekleyerek, hem maya miktarını artırabilir hem de daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.
Yoğurt mayası ile yapılan yoğurtların içerisine bir çay kaşığı süt tozu eklemek daha kıvamlı olmasını sağlayabilir. Yoğurt hazırlarken süt tozu kullanmak hem yoğurdun ekşimesini önler hem de besin değerini artırır.
Yoğurt hazırlarken, sıcak ortamda dinlendirmelisiniz. Ancak yoğurdu çokta sıcak tutmamaya özen gösterin. Çünkü bu durum yoğurdunuzun çabuk ekşimesine neden olabilir. Bu nedenle yoğurdu dinlendirirken ideal sıcaklık 40-45 derece arasında olmalıdır.
Evde taş gibi yoğurt yapmak istiyorsanız en önemli püf nokta yüksek oranda yağ içeren süt kullanmaktır. Yoğurt hazırlarken süt seçimini çok dikkatli yapmanız gerekiyor. Eğer yüksek oranda yağ içeren süt kullanırsanız hem yoğurdun kıvamını sağlarsınız hem de ekşimesini önlersiniz.







Yoğurt Yapımının Püf Noktaları Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(4 adet Yoğurt Yapımının Püf Noktaları 4,083 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası