|
Evde Taş Gibi Yoğurt Papmanın Püf Noktaları |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180946
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2024
19 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Taze ve tam yağlı süt kullanarak daha yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz. Açık süt alıyorsanız kaynatma süresini iyi ayarlayın.
Sütün mayalama sıcaklığı yaklaşık 42-45°C olmalı. Parmağınızı süte batırdığınızda 5-7 saniye dayanabiliyorsanız, sıcaklık idealdir.
Ev yapımı veya doğal bir yoğurt maya olarak kullanılmalı. Hazır yoğurt kullanacaksanız katkısız ve sade bir yoğurt tercih edin.
Mayalanan yoğurdu ısı kaybını önlemek için sıkıca sarın. Kalın bir battaniye veya örtüyle sarmanız, mayalanma sürecini destekler.
Mayalanma süresi genelde 6-8 saattir. Yoğurdu kontrol etmek için sık sık açmayın; bu, kıvamını etkileyebilir.
Taş gibi bir yoğurt için mayalamadan önce bir tatlı kaşığı süt tozu ekleyebilirsiniz. Bu, kıvamı daha yoğun hale getirir.
|
Yoğurt Mayalamanın Püf Noktaları |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176621
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2024
188 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.yenisafak.com
Yoğurt mayalama yapmak için süte atacağınız yoğurdun organik olarak yapılması gerekmektedir. Ev yoğurdunu 1 litre süt için kullanabilirsiniz. Leziz bir yoğurt için, 1 litre süte en fazla 1 tatlı kaşığı maya kullanın. Oda sıcaklığındaki yoğurdu cam biz kavanoza aldıktan sonra üzerine 43 derece olan sütü ekleyin.
Tahta kaşık ile karıştırmaya bu aşamada başlayabilirsiniz. Sütteki pütür tamamen yok olana kadar tahta kaşık ile karıştırmanız gerekiyor. Yoğurt kaç saatte mayalanır sorusunun cevabı ortalama olarak 24 saattir diyebiliriz. Mayalama sırasında kabın sabit durmasını gerektiğini de söyleyelim.
|
Yoğurt Yapımının Püf Noktaları |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175279
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2023
62 defa indirildi / yazdırıldı
|
Evde yoğurt mayalarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Tam kıvamında, en güzel yoğurdu yapmanız için bu püf noktalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
Klasik yöntemlerle yoğurt yapacağınız zaman, sütün sıcaklığına dikkat etmeniz gerekir. Bu sıcaklık yoğurdun kıvamını direkt etkiler.
Sütü kaynatarak kullanacaksanız bu aşamada taşmasını önleyebilirsiniz. Sütü kaynatma sırasında başında beklemeniz mümkün değilse, içine kepçe bırakarak taşmasını engelleyebilirsiniz.
Mayalama işleminde kullanacağınız yoğurdun sıvı olmamasına dikkat edebilirsiniz. Aynı zamanda mayalık yoğurdun oda sıcaklığında olmasını tavsiye ederiz.
Yoğurdu makine veya fırın ile mayalamayacaksanız, kalın ve temiz örtü ile sarmanız gerekir.
Mayalanma süresine önem vermeniz, yoğurdun lezzetini ve kıvamını etkiler. Az mayalanması halinde yoğurt sulu olabilir. Çok mayalanması durumunda ise ekşi bir tat oluşabilir.
Yoğurdu mayalayacağınız kabın da dikkatli seçilmesi gerekir. Cam, emaye ya da güveç kapları kullanabilirsiniz.
Evde meyveli yoğurt yapımı da mümkündür. Meyveli yoğurt yapmak için taze ya da kuru meyve çeşitlerini tercih edebilir
|
|