Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yoğurtlu Çilekli Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yoğurtlu Çilekli Pasta

maystro
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Çankaya/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19942
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2007
2,650 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik
MALZEME
Krema:
6 yaprak şeffaf jelatin,
300 g natürel yoğurt,
100 g çiçek balı,
ilaçlanmamış 1 limonun suyu ve kabuğu,
200 g krema.
Sos ve garnitür:
250 g taze çilek,
50 g şeker,
1 su bardağı portakal suyu,
1 limon dilimi,
çilek yaprağı

1. Krema: Jelatini 5 dakika soğuk suya bastırın. Yoğurdu bal, limon suyu ve limon kabuğu rendesi ile pürüsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın. Jelatini sudan çıkarıp ellerinizin arasında sıkın, 2 kaşık sıcak suda eritin, 4-5 kaşık yoğurt ilave edin.
2. Jelatini kalan yoğurda karıştırın ve yakl. 20 dakika koyulaşmaya bırakın, tam koyulaşmadan kısa bir süre önce çırpılmış krema ilave edin.
3. Kremayı soğuk su ile çalkalanmış bir kâsenin içine dökün, üzerini düzleştirin, en azından 3-4 saat buzdolabına kaldırın.
4. Sos ve garnitür: Çilekleri yıkayarak ayıklayın, 200 gramını püre haline getirin, şeker ile bir süre ısıtın, ılınmaya bırakın, portakal suyu katın. Buzdolabındaki kremayı çıkarın, bir servis tabağına ters çevirin, çilek dilimleri ile dekore edin, etrafına sos dökün. Limon dilimi ve çilek yaprağı ile garnitür yapın.


Yoğurtlu ve Çilekli Pasta

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75843
Gönderme Tarihi: 17.May.2012
3,101 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

1 adet pandispanya
1 adet pişirilmiş tart hamuru (pasta çemberinin büyüklüğünde)
3 çorba kş. kayısı marmelatı
400 gr. çilek
Yoğurtlu çilek kreması için:
8 adet yaprak jelatin
8 adet yumurta sarısı
150 gr. tozşeker
50 ml. su
500 ml. süzme yoğurt
1/2 adet limon kabuğu (rendelenmiş)
100 gr. çilek (robottan geçirilip, püre haline getirilmiş)
500 ml. krem şanti

Jelatinleri buzlu suyun içine koyarak gevşemeye bırakın. Kremasını hazırlamak için yumurta sarılarını bir çırpma kabına koyup, mikser ile iyice kabarıncaya kadar çııpm.
Küçük bir tencerede şekeri ve suyu birlikte bir taşım kaynatıp, ateşi kısın. Biraz koyulaşınca ateşten alarak çırpılmış yumurta sarılarına mikser ile azar azar yedirin. Karışımı en az 4 - 5 dakika çırpın.
Gevşeyen jelatinleri bir kap içinde kaynar suyun üzerine oturtarak (benmaride) eritin. Süzme yoğurdu, limon kabuğu rendesini ve çilek püresini yumurtaların olduğu kaba katarak iyice karıştırın. Bir çırpma teli ile çırparak erimiş jelatinleri de karıştırın. Krem şantiyiyi katıp, iyice yedirin.
Bir pasta çemberinin içini sıvıyağ ile yağlayıp, pudra şekerine batırın. Fazla şekeri çembere vurarak alın. Çemberi bir tepsi üzerine oturtun. Çileklerin birazını ortadan ikiye bölerek, kesik kısımlarından bir sıra halinde çembere yapıştırın. İçine çilekleri sıkıştıracak biçimde pişirilmiş tart hamurunu yerleştirip üzerine kayısı marmelatı sürün. Bir kat pandispanyayı üzerine yerleştirip çemberi yarısına kadar yoğurtlu çilek kreması ile doldurun. Üzerine kalan çilekleri bütün olarak dizin. Çemberi kalan krema ile doldurarak üstünü düzleyin.
Pastayı buzdolabında 2 saat bekletip, üzerini süsleyin. Çemberden çıkararak servis yapın.






Yoğurtlu Çilekli Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(2 adet Yoğurtlu Çilekli Pasta 75,580 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort