Kısa URL: https://ml.md/lc149980
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2020
623 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kuru soğan
100 gram ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 su bardağı su
Tuz
Terbiyesi için;
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1-2 damla limon suyu
Ispanağı ayıklayıp güzelce yıkayın.
Daha sonra ince ince doğrayın.
Soğanın da kabuğunu soyup ince bir şekilde doğrayın.
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın.
Üzerine soğanı ekleyip birkaç dakika kavurun.
Ardından ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edin.
Ispanakları yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra suyu ekleyip kaynatın.
Diğer taraftandan çorbanızın terbiyesini hazırlayın. Bunun için de yumurta sarısı, yoğurt, un ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
Çorbadan 1 kepçe terbiyeye ekleyip hızlıca karıştırın ve tencereye ilave edin.
Tuzunu da ekleyip karıştırarak pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc157724
Gönderme Tarihi: 16.May.2021
630 defa indirildi / yazdırıldı
2-3 kök ıspanak
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sıcak su (6-7 bardak kadar)
Terbiyesi için:
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
Tereyağı
Pul biber
Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım, sarımsağı da küçük doğrayalım veya rendeleyelim.
Tencereye sıvı yağı koyup soğanı kavuralım, sarımsağı ve ıspanağı da ekleyip biraz çevirip, üzerine 1 litre kadar su ekleyelim. Pirinci de atıp pirinçler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
Terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpalım. Pişen çorbanın suyundan terbiyeye bir iki kepçe alalım karıştırıp çorbaya ekleyelim.
Kıvamını kontrol edip gerekirse sıcak su ekleyelim, tuzunu da atıp bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
Üzeri için biberli yağ yapıp çorbanın üzerine gezdirelim.