|
Yoğurtlu Ispanak Çorbası |
|
Nurpare
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara-Maltepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc12110
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2007
2,742 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 küçük demet ıspanak
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
4 çorba kaşuğu sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
7-8 su bardağı su ya da et suyu
Yapımı:
Piricin üzerine 2,5 su bardağı su eklenir, yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Ispanak yıkanır, sapı ile birlikte ince doğranır. Tencereye su ya da et suyu konur, tuz eklenir kaynama noktasına gelince ıspanak atılır. Ispanak yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine haşlanmış pirinç katılır. Bu arada yoğurt, yumurta, sıvı yağ karabiber ve un iyice çırpılır. Kaynamakta olan çorbadan 1 kepçe yoğurtlu karışıma eklenir ve çorbaya sicim gibi akıtılarak eklenir. Çorba sürekli karıştırarak bir taşım kaynatılır. Sıcak olarak servise sunulur.
|
Yoğurtlu Ispanak Çorbası |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100398
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2014
2,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr Ispanak
1 Su bardağı Yoğurt
1 adet Yumurta
3 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı Margarin
2 çay kaşığı Tuz
Yeterince su
Ispanaklar ayıklanıp yıkanır ve doğranır. Bir tencerede margarin eritilir. İçine tüm malzemeler konarak sürekli karıştırarak orta ateşte pişirilir.
|
Yoğurtlu Ispanak Çorbası |
|
plato
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc149980
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2020
618 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
100 gram ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 su bardağı su
Tuz
Terbiyesi için;
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1-2 damla limon suyu
Ispanağı ayıklayıp güzelce yıkayın.
Daha sonra ince ince doğrayın.
Soğanın da kabuğunu soyup ince bir şekilde doğrayın.
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın.
Üzerine soğanı ekleyip birkaç dakika kavurun.
Ardından ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edin.
Ispanakları yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra suyu ekleyip kaynatın.
Diğer taraftandan çorbanızın terbiyesini hazırlayın. Bunun için de yumurta sarısı, yoğurt, un ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
Çorbadan 1 kepçe terbiyeye ekleyip hızlıca karıştırın ve tencereye ilave edin.
Tuzunu da ekleyip karıştırarak pişirin.
|
Yoğurtlu Ispanak Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157724
Gönderme Tarihi: 16.May.2021
592 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 kök ıspanak
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sıcak su (6-7 bardak kadar)
Terbiyesi için:
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
Tereyağı
Pul biber
Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım, sarımsağı da küçük doğrayalım veya rendeleyelim.
Tencereye sıvı yağı koyup soğanı kavuralım, sarımsağı ve ıspanağı da ekleyip biraz çevirip, üzerine 1 litre kadar su ekleyelim. Pirinci de atıp pirinçler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
Terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpalım. Pişen çorbanın suyundan terbiyeye bir iki kepçe alalım karıştırıp çorbaya ekleyelim.
Kıvamını kontrol edip gerekirse sıcak su ekleyelim, tuzunu da atıp bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
Üzeri için biberli yağ yapıp çorbanın üzerine gezdirelim.
|
|