|
Yoğurtlu Kabak Salatası |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc3393
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
4,929 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kabak
3-4 kaşık süzme yoğurt
nane
tuz
sarımsak
dereotu
3 kaşık zeytinyağ
pul biber
1 bardak ceviz
Kabakları ayıklayın, yıkayın ve rendeleyin. Yoğurt, nane, tuz, sarımısak, dereotu ve iri kıyılmış ceviz eklenip iyice karıştırın. Bir kasenin içinde zeytinyağı ve kırmızı pul biber karıştırın. Kabakları servis tabağına alıp üzerlerini biberli yağ ile süsleyin.
ML® Yoğurtlu Kabak Salatası için tıklayın
|
Yoğurtlu Kabak Salatası |
|
Kadri Heper
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2007
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc19289
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2007
4,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
6 adet orta boy kabak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
10-15 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
tuz
Karabiber
pulbiber
Kabakları yıkayıp soyduktan sonra isteğinize göre küçük küpler halinde doğrayın veya rendeleyin.
Büyükçe bir teflon tavaya ya da tencereye zeytinyağı ve hazırladığınız kabakları koyun ve pişirmeye başlayın.
Kabaklar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ve ocaktan almadan önce 2 çay kaşığ tuz ile 1'er çay kaşığı pul biber ve karabiber ilave edin.
3-4 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bu arada sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın.
Soğumuş kabakları sarımsaklı yoğurdun üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın.
Soğuk servis yapın.
ML® Kaşık Salatası için tıklayın
|
YOĞURTLU KABAK SALATASI |
|
Nergiz Sağtürk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2008
Mesajlar: 41 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc20858
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2008
3,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy kabak
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Kabağı az suda haşlayaınız daha sonra ezerek püre yapınız. Ezilmiş sarımsak, yoğurt, zeytinyağı ve tuz katıp karıştırınız. Salata tabağına yerleştirip zevke göre süsleyiniz.
ML® Kabakiçi için tıklayın
|
YOĞURTLU KABAK SALATASI |
|
titiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25422
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2008
4,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
4 orta boy sakız kabağı
1 yemek kaşığı margarin
1/2 bardak yoğurt
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Yarım demet dereotu
Tuz
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
100 gr. ceviz içi
Hazırlanışı
Kabakları rendenin kaim tarafıyla rendeleyin. Tavada margarini iyice eritin. Kabakları içine ilave edip orta ateşte kabak suyunu çekinceye kadar pişirin; ateşten alıp soğutun. Soğuduktan sonra, yoğurda sarımsağı, dere otunu, dövülmüş cevizi ekleyip iyice karıştırın. Kavurduğunuz kabağı bu karışıma ekleyin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip servis yapın.
|
YOĞURTLU KABAK SALATASI |
|
cevahir
Aşçı
Kayıt: 15.04.2009
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35474
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009
4,041 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
1 kg kabak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı nane
250 gram yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
tuz
1'er çay kaşığı pulbiber, kekik
Kabakları yıkayıp, kabuklarını soyun. Rendeden geçirin. İyice suyunu sıkın. Zeytinyağında kabağı, naneyle birlikte kavurun. Kabaklar suyunu bırakıp çekince tuzunu katın. Ateşten alıp, ılınmaya bırakın. Dövülmüş ceviz ve lor peynirini salataya ekleyin. Sarımsağı dövüp, yoğurtla karıştırın. Salataya ilave edin. İyice karıştırın. Servis tabağına alın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Pulbiber ve kekiği yağda kavurup, salatanın üzerine gezdirin.
|
Yoğurtlu Kabak Salatası |
|
Gür Ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc59033
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2011
3,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabağı yıkayıp kabuklarıyla birlikte rendeleyin. Üzerine tuz döküp ovun ve 15 dakika süzülmeye bırakın. 3 diş sarmısağı ezin. Tavada 30 ml. zeytinyağını ısıtıp kabakları kavurun. Ateşten alıp yoğurt, sarımsak, tuz ve karabiber ile karıştırın.
|
Yoğurtlu Kabak Salatası |
|
yaren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.02.2008
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73927
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012
3,537 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy kabak
1.5 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
Yarım çay bardağından az sıvıyağ
Tuz
Dereotu ya da fesleğen (süslemek için )
1- Kabakları yıkayın ve soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
2- Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan rendelediğiniz kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) soteleyin.
3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
4- Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz kabaklara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra otlarla süsleyerek servis yapın.
|
Yoğurtlu Kabak Salatası |
|
meraklı meloş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc74647
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012
3,518 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 adet kabak
250 gr süzme yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek
2 çorba kaşığı mayonez
4-5 diş sarımsak
Tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kabakları yıkayıp kurulayın. Sap kısımlarını kesip kabakları rendeleyin veya rondodan geçirin. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp kabakları ilave edin. Üzerine bir tutam tuz serpip yumuşayana kadar soteleyin ve derince bir kaba alın. Bayat ekmekleri ufalayın. Sarımsakları soyup ezin. Süzme yoğurdu ekleyin. Mayonez ve biraz tuz ilave edip yoğurdu iyice çırpın. Ufalanmış ekmek içlerini ve sarımsaklı yoğurdu kabağa ilave edip kaşıkla karıştırın. Küçük bir tavada zeytinyağını toz biberle kızdırın. Önce salatayı tabağa alın, üzerine biberli yağı gezdirin ve maydonozla süsleyin.
|
Yoğurt Soslu Kabak Salatası |
|
tolgahan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc97322
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2014
3,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1 adet domates
1 adet limon
1 adet soğan
2 çay bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Öncelikle soğanı ince ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Üzerine dilimlenmiş kabakları, domatesleri, dereotunu ekleyip yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Servis yaparken üzerine sarımsaklı limonlu yoğurt dökün ve soğuk olarak ikram edin.
|
Yoğurtlu Kabak Salatası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108068
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2015
3,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
2 orta boy kabak
1 çorba kaşığı zeytin yağı
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Biraz karabiber
Birkaç dal ince doğranmış nane
Kabakları rondo da yada rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
Rendelenmiş kabakları,zeytin yağı ilave edilen tencereye alıp kısık ateşte soteleyin.
Kabak suyunu çekinceye kadar bekleyin.
Tuz ve karabiber ilavesi yapın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Diğer tarafta bir kase yoğurt, ince kıyılmış nane ve mayonezi karıştırın.
Soğuyan kabakların üzerine ilave edin.
Susam ve çörekotuyla süsleyin.
|
Yoğurtlu Kabak Salatası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157073
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2021
371 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
3 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 kâse garnitür
1 su bardağı tane mısır
1 diş sarımsak
Yarım demet ince doğranmış dereotu
Çok az sıvı yağ
Tuz
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın.
Az yağda yaklaşık on dakika kavurup, soğumaya bırakın.
Tüm malzemeleri salata kasesinde buluşturup, bir güzel karıştırın.
Dilediğiniz şekilde sunuma hazırlayıp servis edin.
Not: Garnitürü hazır kullanabileceğiniz gibi kendiniz de hazırlayabilirsiniz.
|
Yoğurtlu Kabak Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171336
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2023
132 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
2 adet kabak
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 tutam dereotu
1 avuç ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
Kabakların kabuklarını soyup, boyuna kesiyoruz. Ardından minik minik küpler doğrayıp serin kaseye koyuyoruz. Üzerine 1 silme çay kaşığı tuz koyup elinizle ovmaya başlayın. Yumuşayıp suyunu salmaya başladığında kabakları sıkarak başka bir tabağa alın. Bir kasede süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, iri ceviz parçaları ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından içine suyunu sıktığımız kabakları ekleyip harmanlayıp servis tabağına koyuyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
|
|