Sebzelerin hepsini eşit boyda doğrayıp sırasıyla patates, kabak, patlıcan ve en son biberler olacak şekilde kızgın yağda kızartın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırıp kızarttığınız sebzelerin üzerine dökün. Ilık olarak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc165794
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2022
155 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet patlıcan
2 adet biber
3 adet patates
2 adet kabak
250 gram yoğurt
Sıvı yağ
Tuz
Patlıcanı, biberi, kabağı ve patatesi kızartmalık şekilde doğrayın. Sebzeleri sırayla kızgın yağda iyice kızarmalarını sağlayın. Kızaran sebzeleri bir servis tabağına alıp üzerine tuz ekleyin. Yoğurdu çırptıktan sonra, kızartmanın üstüne ilave edin. Damak zevkinize göre yoğurdunuzu sarımsaklı olarak da hazırlayabilirsiniz.