Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Soğan Tarifleri > Yoğurtlu Karnabahar (5 adet - 268,710 defa bakıldı)

Yoğurtlu Karnabahar


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yoğurtlu Karnabahar

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7821
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2006
3,748 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
6 yemek kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı maden suyu
300 gram yoğurt
4 diş sarımsak
karabiber ve yeterince tuz.

Hazırlanışı:
Karnabaharın koçanını ve yapraklarını yuvarlak bir şekilde çıkaralım. Büyük bir tencereye yarısına gelecek kadar su ve yarım limon suyu ekleyip karnabaharı ters olarak yerleştirelim. Yumuşayana dek haşladıktan sonra küçük dallara ayıralım. Derin bir kabın içine un, maden suyu, tuz ve karabiber koyup çırpalım. Karnabahar dallarını önce harca, çıkardıktan sonra galeta ununa arkalı önlü bulayahm. Sıvıyağda kızarttıktan sonra sarımsakyoğurt ile servise sunalım.


Yoğurtlu Karnabahar

kıvılcım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc44239
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2009
3,060 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet irice karnabahar
2 su bardağı süzme yoğurt
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Yeterince tuz

YAPILIŞI:
Karnabaharın yeşil yapraklarını ve kökünü kesip atınız. Soğuk suda karnabahar çiçeklerini yıkayınız.
Bir büyükçe tencerede tuzlu suyu kaynatınız. Su iyice kaynayınca karnabahar çiçeklerini içine atınız. Beş dakika kaynattıktan sonra karnabaharı süzüp tuzlu sudan çıkarınız. Tekrar kaynar suya atıp karnabahar yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Çiçeklerin çok haşlanıp, ezilip dağılmamasına dikkat ediniz.
Bu iki defa kaynatma karnabaharın hoşa gitmeyen kokusunu gidermek içindir. Bir çorba kaşığı unu suda eritip, karnabaharı sudan çıkarmadan haşlama suyuna ilave edip karıştırınız. Tencereyi ateşten alıp dinlenmeye bırakınız. Bir tencerenin içine süzme yoğurdu koyup, kırmızı pul biberi, tuzu dövülmüş sarmısağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip, orta hararetli ateşte üzerindeki yoğurdu kestirmeden karıştırıp bütünleşiriniz. Karnabaharları süzüp salata tabağına koyunuz.
Üzerine sıcak sıcak yaptığınız salçayı döküp hemen ikram ediniz.


Yoğurtlu Karnabahar

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc100652
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2014
2,299 defa indirildi / yazdırıldı




1 tane karnabahar
1 tane kabak
2 tane havuç
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 kaşık tuz, karabiber
1 kaşık margarin
1 kaşık pul biber
1 fincan sıvı yağ

Karnabaharı dilim dilim ayıralım tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzelim havuçları kabakları dilimleyip margarinle kızartıp karabaharlarla karıştıralım tuz karabiber ekleyip üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim sıvı yağla pul biberi kızdırıp üzerine dökelim.



Yoğurtlu Karnabahar

mümtaz er
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2014
Mesajlar: 40
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc99237
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2014
2,211 defa indirildi / yazdırıldı




1 tabak haşlanmış karnabahar
1 çay kaşığı tuz
1 kase süzme yoğurt
1 diş dövülmüş sarımsak
1 fincan galeta unu
1 yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ

Galeta unu, margarin yumurta ve tuzu çırpın haşlanmış karnabaharları galeta unu karışımına bulayın sıvı yağda kızartın servis tabağına alın üzerine sarımsaklı süzme yoğurt dökün.


Yoğurtlu Karnabahar

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159576
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2021
263 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg karnabahar
1 şişe maden suyu
1 adet yumurta
8 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Tuz
Arzuya göre baharat
Sosu için:
Sarımsak
Yoğurt

Yumurta derin bir kaba alınır ve çırpılır. Üzerine diğer malzemeler eklenir iyice karıştırılıp boza kıvamında bir sos hazırlanır.
Karnabahar ayıklanır, parçalara ayrılır ve sıcak suda bir miktar haşlanır.
Suyu süzülür soğutulur. Karnabaharlar hazırladığımız boza kıvamındaki sos içerisine konulur. Sosu emmesi için güzelce karıştırılır.
Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır sıcak olarak servis yapılır.
Yoğurtlu karnabahar sosunu hazırlamak için ilk olarak dilediğiniz miktardaki sarımsakları havanda ezin. Daha sonra sarımsakları dilediğiniz miktardaki yoğurdun içerisine koyun.
Sarımsaklı yoğurt sosu, karnabaharların üzerine yayarak servis edebilirsiniz.







Yoğurtlu Karnabahar Tarifleri Soğan Tarifleri



(5 adet Yoğurtlu Karnabahar 268,710 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort