Kısa URL: https://ml.md/lc100652
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2014
2,299 defa indirildi / yazdırıldı
1 tane karnabahar
1 tane kabak
2 tane havuç
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 kaşık tuz, karabiber
1 kaşık margarin
1 kaşık pul biber
1 fincan sıvı yağ
Karnabaharı dilim dilim ayıralım tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzelim havuçları kabakları dilimleyip margarinle kızartıp karabaharlarla karıştıralım tuz karabiber ekleyip üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim sıvı yağla pul biberi kızdırıp üzerine dökelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc159576
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2021
263 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg karnabahar
1 şişe maden suyu
1 adet yumurta
8 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Tuz
Arzuya göre baharat
Sosu için:
Sarımsak
Yoğurt
Yumurta derin bir kaba alınır ve çırpılır. Üzerine diğer malzemeler eklenir iyice karıştırılıp boza kıvamında bir sos hazırlanır.
Karnabahar ayıklanır, parçalara ayrılır ve sıcak suda bir miktar haşlanır.
Suyu süzülür soğutulur. Karnabaharlar hazırladığımız boza kıvamındaki sos içerisine konulur. Sosu emmesi için güzelce karıştırılır.
Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır sıcak olarak servis yapılır.
Yoğurtlu karnabahar sosunu hazırlamak için ilk olarak dilediğiniz miktardaki sarımsakları havanda ezin. Daha sonra sarımsakları dilediğiniz miktardaki yoğurdun içerisine koyun.
Sarımsaklı yoğurt sosu, karnabaharların üzerine yayarak servis edebilirsiniz.