|
Yoğurtlu Köfte |
|
Müzeyyen Kavalcı
Aşçı
Kayıt: 20.07.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc100057
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2014
2,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kıyma
2 adet soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
Kimyon ve kekik
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım pide
Öncelikle kıymayı yoğurma kabının içine koyun. İçine galeta unu, baharatlar ve rendelenmiş soğanı koyup yoğurun. Minik köfteler yapın ve kızartın. Bu arada yoğurt ve yağı sarımsakla birlikte çırpın. Pideleri küp şeklinde doğrayıp fırında ısıtın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu bol bol döküp son olarak kızarmış köfteleri üzerine yerleştirin. Sıcak olarak ikram edin.
|
Yoğurtlu Köfte |
|
peri tozu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2017
Mesajlar: 42 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc123516
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2017
1,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mazda Lezzete Götüren Marka
Mehmet Yaşin
5 su bardağı su
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı un
Sunum için:
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
15 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Köfteleri haşlamak için 5 su bardağı suyu büyük bir tencereye aktarın ve kaynatın. 2 su bardağı ince bulguru, genişbir karıştırma kabının içerisine aktarın. Üzerine 1 yemek kaşığı biber salçasını, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı kimyonu, 1 tatlı kaşığı sumağı, 1 tatlı kaşığı naneyi, son olarak 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Bulgurun şişmesi için yaklaşık 5 dakika bekletin. Sıcak suda iyice şişen bulguru, 1 su bardağı un ve 1 yumurta akı ilavesiyle iyice özleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayarak şekil verin. Geniş bir kaba 1 yemek kaşığı unu serpiştirin. Köfteleri ekleyip kabı sallayarak köftelerin her tarafının eşit miktarda unlanmasını sağlayın. Unladığınız bulgur köftelerini kaynar suya azar azar ekleyin. Köfteleri bulgurlar şişip haşlanana kadar yaklaşık 12 dakika pişirin. 2 diş sarımsağı rendeleyin. 1 su bardağı süzme yoğurt ve yarım çay kaşığı tuz ilavesiyle karıştırın. 15 gr tereyağını küçük bir tavada kızdırın. 1 tatlı kaşığı naneyi ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Haşlanmış bulgur köftelerini servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurt ve baharatlı tereyağını ekleyip servis yapın.
|
Yoğurtlu Köfte |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145721
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2019
611 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
200 gram çiğ köftelik kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
Sosu için:
600 gram yoğurt
3 diş (adet) sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Kıyma, ince köftelik bulgur, tuz ve karabiber yoğrulur.
Eller ıslatılıp köfteler misket büyüklüğünde yuvarlanır.
Kaynatılan suyun içerisinde 10 dakika kadar pişirilir.
Pişen köfteler süzgeçle süzülür.
Yoğurt içerisine dövülmüş sarımsak, tuz karıştırılır.
Yoğurdun içine nohut ve köfteler karıştırılarak kaselere konulur.
Tavada, sıvı yağ içinde nane ve pul biber yakılarak sos hazırlanır.
Kaselerdeki köftelerin üzerine sos dökülerek servis edilir.
|
Yoğurtlu Köfte |
|
melda özer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2019
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc147523
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2019
530 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
500 gr dana kıyma
1 soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
150 gr süzme yoğurt
1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Soğan ve maydanozları çok ince kıyıp bir kaba alın. Kıyma, süzme yoğurt ve yumurtayı ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edip iyice yoğurun ve karışımdan köfteler yapın. Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri kızartın. İsteğe bağlı olarak patates püresi ya da pilavla birlikte servis yapın.
|
Yoğurtlu Köfte |
|
yandaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151833
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2020
490 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı sıcak su (köfteleri haşlamak için)
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta akı
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
Köfteleri unlamak için:
1 yemek kaşığı un
Servisi için:
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süzme yoğurt
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Köfteleri haşlamak için; 5 su bardağı sıcak suyu, geniş tabanlı bir tencereye aktarın ve kaynatın.
2 su bardağı ince bulguru, geniş bir karıştırma kabının içerisine aktarın.
Üzerine; 1 yemek kaşığı biber salçasını, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı kimyonu, 1 tatlı kaşığı sumağı, 1 tatlı kaşığı naneyi, son olarak 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Bulgurun şişmesi için; yaklaşık 5 dakika kadar bekletin.
Sıcak suda iyice şişen bulguru, 1 su bardağı un ve 1 adet yumurta akı ilavesiyle iyice özleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız harçtan, ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
Geniş bir kaba 1 yemek kaşığı un serpiştirin, içerisine hazırladığınız köfteleri aktarın. Kabı sallayarak köftelerin her tarafının eşit miktarda unlanmasını sağlayın.
Unladığınız bulgur köftelerini, iyice kaynayan suya yapışmaması için azar azar ekleyin. Köfteleri, bulgurlar şişip haşlanana kadar yaklaşık 12 dakika haşlayın.
Servisi için; 2 diş sarımsağı rendeleyin. 1 su bardağı süzme yoğurt ve 1/2 çay kaşığı tuz ilavesiyle karıştırın.
Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağını, küçük bir tavada kızdırın.
İçerisine; 1 tatlı kaşığı naneyi ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ilave edip, karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Haşlanmış bulgur köftelerini servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurt ve hazırladığınız sos ile süsleyerek servis edin.
|
|