|
YOĞURTLU PANCAR SALATASI |
|
zeytin dalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2008
Mesajlar: 43 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc20874
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2008
3,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet pancar
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Pancarları haşlayıp rendeleyiniz. Ezilmiş sarımsak, yoğurt, zeytinyağı ve tuz katıp karıştırınız. Salata tabağına yerleştirip zevke göre süsleyiniz.
|
Yoğurtlu Pancar Salatası |
|
Gülbeyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2005
Mesajlar: 40 Şehir: Balçova/İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc5784
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2006
2,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pancar 1000 gr.
Sirke 275 ml.
Sarmısak 4 diş
Fesleğen 3 çorba kaşığı
Yağ - Hardal Karışımı 60 ml.
Yoğurt 250 ml.
Krema 1 çorba kaşığı
Taze Soğan (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı
Beyazbiber
Pancarların saplarını ayıklayıp, yıkayın. İri küp biçiminde doğrayın.
Pancarları alacak büyüklükte bir tencereye 1,5 lt. su koyun, 200 ml. sirke ve 2 diş sarımsak katıp bir taşım kaynatın. Pancarları kaynayan suya atın ve 30 dk. süreyle haşlayın.
Ufak bir kasede; sirke, sarımsak ve fesleğeni karıştırın. Önce yağ - hardal karışımını ekleyip harmanlayın. Sonra yoğurt, krema, taze soğan ve beyazbiberi sırasıyla ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız sosu, pancarların üzerine döküp iyice karıştırın. Serin bir yerde 20 dakika kadar bekletip, servis yapın.
ML® Yoğurtlu Pancar Salatası için tıklayın
ML® Yoğurtlu Pancar Salatası Videosu
|
Yoğurtlu Pancar |
|
sarı zeybek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc67968
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2011
2,376 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kırmızı pancar
1 kase yoğurt
4-5 diş sarımsak
biraz tuz
Pancarların kabuğunu soyup yıkayın. Bir tencerede kaynatın. Kaynatıldıktan sonra sudan çıkarıp hafif soğutulmaya bırakın. Daha sonra rende yardımı ile pancarları rendeleyin. Yoğurt ile kıyılmış sarımsakları karıştırın. İçerisine çok az bir tuz koyun. Sarımsaklı yoğurt ile pancarları karıştırın.
|
Yoğurtlu Pancar Salatası |
|
brdnrmn
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82 Şehir: aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc13786
Gönderme Tarihi: 17.May.2007
2,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler;
1 demet pancar
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
bir yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı;
Pancarları güzelce yıkayın ve haşlayın.Soğuduktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin.Yoğurda ezilmiş sarımsakları ilave edin ve karıştırın.Rendelediğiniz pancarları,zeytinyağını,tuzuda koyup hepsini tekrar karıştırın. Kayık bir tabağa alın. Biraz soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.
|
Yoğurtlu Pancar Salatası |
|
sinir küpü
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc132253
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2018
1,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://kalbinidinlesen.com
2 adet soyulmuş ve haşlanmış büyük pancar (marketlerde hazır satılan haşlanmış pancarlar kullanılabilir) - 200 gr
Evde tülbent yardımıyla süzülmüş yağsız yoğurt - 350 gr
4 diş rendelenmiş sarımsak - 8 gr
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz - 50 gr
1 silme çay kaşığı tuz - 1 gr
Süslemek için:
1 dal taze biberiye - 5 gr
Haşlanmış pancarlar derin bir kap içine rendelenir.
Üzerine sarımsakları kattığımız süzülmüş yağsız yoğurt ve dövülmüş ceviz içi eklenir ve karıştırılarak servis kasesine alınır.
Taze biberiye ile süslenerek servis yapılır.
|
Yoğurtlu Pancar Salatası |
|
tapik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152882
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2020
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy pancar
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
Pancarları yıkayıp kabuklarını soyun. Tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ocağa oturtup, orta ateşte pancarlar yumuşayana dek pişirin. Suyunu süzdürüp soğumaya bırakın. Rendeleyip geniş bir kaba alın. Ayrı bir yerde yoğurt, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırın. Daha sonra pancarın üzerine ilave edip harmanlayın. Cevizle süsleyip servis yapın.
Fotoğraf "hasnur" tarafından gönderildi. 16.09.2020
|
Yoğurtlu Kırmızı Pancar Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165621
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2022
305 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy kırmızı pancar
6 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle pancarlar yıkanıp kabukları soyulur. Bir rende yardımıyla, pancarlar haşlanmadan rendelenir. Yoğurt bir kaba alınır. Ben yoğurdu kendim mayaladığım için süzme yoğurt kullanmıyorum. İçerisine bir tatlı kaşığı mayonez, iki diş rendelenmiş sarımsak konulup güzelce karıştırılır. Yoğurt karışımının içerisine kuru nane ve bir yemek kaşığı zeytinyağı eklenir, güzelce karıştırılır. Rendelenmiş pancarlar hazırlanan yoğurt karışımının içerisine eklenerek tekrar karıştırılır.
|
Yoğurtlu Pancar Salatası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174987
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2023
217 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy pancar
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağı
Limon suyu
Taze nane veya dereotu
Pancarları yıkayın ve tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Pancarlar yumuşayana kadar kaynatın. Pancarlar pişerken içi daha kolay pişsin diye kabuklarını soyabilirsiniz.
Pancarlar piştikten sonra soğumaları için bir kenara alın.
Soğuyan pancarları rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
Yoğurdu bir kaseye alın. Eğer kullanacaksanız, sarımsağı ezerek yoğurda ekleyin. Tuz ekleyip karıştırın.
Yoğurtlu karışımı pancarların üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırın. Miktarları kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak taze nane veya dereotu doğrayarak salatanıza ekleyebilirsiniz.
Yoğurtlu pancar salatasını buzdolabında bir süre dinlendirip soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
|
Yoğurtlu Pancar Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171351
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2023
164 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
2 adet pancar
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt
Pancarları iyice yıkayıp bir tenecerede haşlayın.
Bıçak rahatça girebildiği zaman pişmiş demektir
Pişen pancarların kabuklarını soyun. Ve bir kase içine rendeleyin.
Rendelenen pancarların üzerine yoğurt, sarımsak ve tuz ilave edip karıştırın.
Servis tabağına alın.
|
|